Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Kobršle? Co to je?
![]() |
M. Crossette 27.11.2020 18:11Tak nejprve kontrabáš, teď zase kobrsle - Šárko, to jsou názvy Tohle jídlo znám trochu jinak - tedy stejné složení (jen bez cibule), jinak připravené. Na dno pekáče rozložit mírně prorostlé kotlety (tady ne jen libové), koření jen sůl a pepř. Zalít (zakrýt) šlehačkou, hustě posypat dobře tajícím sýrem (nejlépe mozzarellou). Zapéci do měkka (bublá to a navrch je krásně nahnědlá kůrčičla). Z prorostlé části kotlet se tuk vypeče a spolu se šlehačkou a sýrem je to skvělá omáčka na přelití extra uvařených brambor. |
![]() |
Z. Jenny 27.11.2020 19:13Maričko, musím to zkusit s tou mozzarellou,vypadá to velmi lákavě,nenapadlo mne ji takto použít. Asi to o víkendu vyzkouším akorát místo kotlet bude krkovice. |
![]() |
M. Crossette 27.11.2020 19:39Jenny, je to fakt moc dobré. stejně snadná příprava jako tahle od Šarky. Já to znám od manželky mého synovce, doma to tak dělá její slovenská maminka (možná je to slovenský recept?) |
![]() |
Š. Matyášová 30.11.2020 8:10ten můj ne.... |
![]() |
Š. Matyášová 30.11.2020 8:09Maričko, KOtlety, BRambory,ŠLEhačka -KOBRŠLE tady se to všechno vsákne do těch brambor a zůstane trošku tuku na dně pekáčku...s mozarellou mám problém, já ji nerada...a jakýkoliv rozteklý sýr se táhne, nějak to kromě raclette nemusím..ale věřím, že to je určitě dobré.... |
![]() |
W. Glover 27.11.2020 17:08Ty mně mateš Šárko, u nás doma se tohle peklo s tenkých plátků brambor zalitých šlehačkou a kotlety navrch, je tohle to stejné jídlo nebo úplně jiné? |
![]() |
Z. Jenny 27.11.2020 19:15Wendulko, myslím, že když ten výpeček pustíš dolů do brambor, musí to být taky moc dobré! |
![]() |
Š. Matyášová 30.11.2020 8:13stejné Wendulko, jen jinak poskládané..nebyly pak ty kotlety suché, když byly nahoře? U nás byly vždy dole... |
![]() |
W. Glover 30.11.2020 15:12Mamka to zakrývala alobalem. Já jsem to nedělám, protože Chris nemá rád vepřové maso a ani ty gratinované brambory se šlehačkou nemá moc rád |
![]() |
L. Jakovljevičová 27.11.2020 15:11Pokrm znám, ale nikdy jsem ho nedělala ani nejedla. na mně je to moc "hutný" i když pravděpodobně chutný |
![]() |
T. Zana 27.11.2020 14:51Jo, tohle pamatuju. Už jsem to velmi dlouho nejedla. Pak to ovšem chce vyrazit aspoň na půldenní výlet (a tady je soustavně hnusně, takže mě to ven ani moc netáhne |
![]() |
J. Fialová 27.11.2020 19:28Výlet? Půldenní? No, já bych se po té šlehačce raději zdržovala doma, blízko záchoda |
![]() |
T. Zana 27.11.2020 20:30Samozřejmě výlet do odlehlých hustě zalesněných končin je výhodou |
![]() |
Z. Jenny 27.11.2020 21:50Hygienické kapesníčky, toť naše jistota! |
![]() |
Z. Jenny 27.11.2020 11:21Kotlety nemajíc,myslíte,že mohu použít krkovici? Kobršle,jakživa jsem tohle neslyšela ale šlehačkou podlévám občas něco zapečeného. Na tento recept od Sharky jsem buď zapomněla nebo ho neznám. |
![]() |
Š. Matyášová 27.11.2020 11:56kromě jater , jazyka a srdcí, můžeš :-D , hovězí nebude to pravé,ale jehněčí bude výtečné... klidně vepřovou krknu..bude to šťavnatý.... |
![]() |
J. Kejkrt 27.11.2020 9:45.. a dospod pod maso nahrubo pokrájenou cibuli, nemusíte šetřit. A kdo chce, před koncem na brambory strouhaný sýr. |
![]() |
Š. Matyášová 27.11.2020 10:25a to už já právě ne..to už je moc přeplácaný..moc chutí na mne..ale někdo to tak dělá.... |
![]() |
Z. Jenny 27.11.2020 19:16... když u nás doma jídlo bez cibule prý není jídlo,říká domácí cibulový král. |
![]() |
A. Rgova 29.11.2020 21:21U nás taky s cibulí, děláváme, rádi máme, někdy s vepřovým jindy s kuřecím,kobršle nebo kubršle zkusím nadnést rodinné radě ke schválení název je to vtipnej |
![]() |
Š. Matyášová 27.11.2020 9:02z kotlet to je, ale bylo jich málo a víc jedlíků, tak proto jsou pokrájené....a líp se to i nabíralo :-D |
![]() |
A. Alimo 27.11.2020 8:52To znám a občas dělám, zeleninový salát k tomu a nemá to chybu. Jen ten název slyším poprvé |
![]() |
A. Zemanová 27.11.2020 8:45To už jsem dlouho neměla! Což pochopitelně znamená, že jídlo znám, leč název slyším poprvé. U nás to byly kotlety ve šlehačce, dávaly se tam celé. Vzpomínám, když jsem jídlo dělala poprvé, s jakými smíšenými pocity jsem vzácné kotlety zalévala šlehačkou a strkala do trouby s důvěrou v kolegyni, od níž jsem recept měla. A na to radostné a voňavé překvapení na talíři. Děkuju za připomenutí, Sharko. Nějakou kotletku snad na mrazáku najdu. Nebo libovou krkovičku? Přeju všem dobrý den. |
![]() |
Š. Matyášová 27.11.2020 9:00občas je fajn, si připomenout...a tohle za to fakt stojí.. jsem je prvně jedla někdy ve 14 letech, dělala je mamka, někdo jí to v práci poradil..pak se na ně zapomnělo a já se k nim občas prostě vrátím..jako se vracel Fráňa Šrámek |
![]() |
Z. Tečka 27.11.2020 10:35Jo, sestra taky dělá i s libovou krkovicí, náramně si to pochvaluje. Jenom já pořád nemůžu překonat ten blok maso-mlíko. |
![]() |
Š. Matyášová 27.11.2020 12:00ani svíčkovou? |
![]() |
Z. Tečka 27.11.2020 12:32Ani svíčkovou, to jsem zdrhala z domova. Na paprice, koprovka, nic. Křenová jedině bez masa. |
![]() |
A. Bytová 27.11.2020 12:18Jeden můj známý, který má stejný blok, podobný pokrm podlévá bílým vínem. Ale zase do toho sype spoustu sýra. Hm, vlastně se ho musím zeptat, jak to košer předpisy s tím sýrem mají. |
![]() |
Z. Tečka 27.11.2020 12:34Ale já to neberu jako košer-nekošer. Já si to někdy v dětství zprotivila. |
![]() |
A. Bytová 27.11.2020 12:40Já to jen myslela, že se dát podlít i tím vínem. Ta vomajda je teda trochu jiná, ale nikoliv nejedlá. |
