17.1.2021 | Svátek má Drahoslav


Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Crossette 27.11.2020 18:11

Tak nejprve kontrabáš, teď zase kobrsle - Šárko, to jsou názvy :-)

Tohle jídlo znám trochu jinak - tedy stejné složení (jen bez cibule), jinak připravené. Na dno pekáče rozložit mírně prorostlé kotlety (tady ne jen libové), koření jen sůl a pepř. Zalít (zakrýt) šlehačkou, hustě posypat dobře tajícím sýrem (nejlépe mozzarellou). Zapéci do měkka (bublá to a navrch je krásně nahnědlá kůrčičla). Z prorostlé části kotlet se tuk vypeče a spolu se šlehačkou a sýrem je to skvělá omáčka na přelití extra uvařených brambor.

Z. Jenny 27.11.2020 19:13

Maričko, musím to zkusit s tou mozzarellou,vypadá to velmi lákavě,nenapadlo mne ji takto použít. Asi to o víkendu vyzkouším akorát místo kotlet bude krkovice.

M. Crossette 27.11.2020 19:39

Jenny, je to fakt moc dobré. stejně snadná příprava jako tahle od Šarky. Já to znám od manželky mého synovce, doma to tak dělá její slovenská maminka (možná je to slovenský recept?)

Š. Matyášová 30.11.2020 8:10

ten můj ne....R^

Š. Matyášová 30.11.2020 8:09

Maričko, KOtlety, BRambory,ŠLEhačka -KOBRŠLE;-),

tady se to všechno vsákne do těch brambor a zůstane trošku tuku na dně pekáčku...s mozarellou mám problém, já ji nerada...a jakýkoliv rozteklý sýr se táhne, nějak to kromě raclette nemusím..ale věřím, že to je určitě dobré....;-)

W. Glover 27.11.2020 17:08

Ty mně mateš Šárko, u nás doma se tohle peklo s tenkých plátků brambor zalitých šlehačkou a kotlety navrch, je tohle to stejné jídlo nebo úplně jiné?

Z. Jenny 27.11.2020 19:15

Wendulko, myslím, že když ten výpeček pustíš dolů do brambor, musí to být taky moc dobré! :-)

Š. Matyášová 30.11.2020 8:13

stejné Wendulko, jen jinak poskládané..nebyly pak ty kotlety suché, když byly nahoře? U nás byly vždy dole...

W. Glover 30.11.2020 15:12

Mamka to zakrývala alobalem. Já jsem to nedělám, protože Chris nemá rád vepřové maso a ani ty gratinované brambory se šlehačkou nemá moc rád

L. Jakovljevičová 27.11.2020 15:11

Pokrm znám, ale nikdy jsem ho nedělala ani nejedla. na mně je to moc "hutný" i když pravděpodobně chutný ;-D A šlehačku doma nemám, neb ji nepoužívám. Ten název jsem neznala, ale dobrý;-D Takže dneska nic pro mně, ale všem, kdo to mají rádi, přeju dobrou chuť!

T. Zana 27.11.2020 14:51

Jo, tohle pamatuju. Už jsem to velmi dlouho nejedla. Pak to ovšem chce vyrazit aspoň na půldenní výlet (a tady je soustavně hnusně, takže mě to ven ani moc netáhne:-P).

J. Fialová 27.11.2020 19:28

Výlet? Půldenní? No, já bych se po té šlehačce raději zdržovala doma, blízko záchoda ;-D

T. Zana 27.11.2020 20:30

Samozřejmě výlet do odlehlých hustě zalesněných končin je výhodou ;-).

Z. Jenny 27.11.2020 21:50

Hygienické kapesníčky, toť naše jistota! ;-D

Z. Jenny 27.11.2020 11:21

Kotlety nemajíc,myslíte,že mohu použít krkovici? Kobršle,jakživa jsem tohle neslyšela ale šlehačkou podlévám občas něco zapečeného. Na tento recept od Sharky jsem buď zapomněla nebo ho neznám.:-) Díky!V

Š. Matyášová 27.11.2020 11:56

kromě jater , jazyka a srdcí, můžeš :-D , hovězí nebude to pravé,ale jehněčí bude výtečné... klidně vepřovou krknu..bude to šťavnatý....

J. Kejkrt 27.11.2020 9:45

.. a dospod pod maso nahrubo pokrájenou cibuli, nemusíte šetřit.

A kdo chce, před koncem na brambory strouhaný sýr. ;-)

Š. Matyášová 27.11.2020 10:25

a to už já právě ne..to už je moc přeplácaný..moc chutí na mne..ale někdo to tak dělá....

Z. Jenny 27.11.2020 19:16

... když u nás doma jídlo bez cibule prý není jídlo,říká domácí cibulový král.;-D

A. Rgova 29.11.2020 21:21

U nás taky s cibulí, děláváme, rádi máme, někdy s vepřovým jindy s kuřecím,kobršle nebo kubršle zkusím nadnést rodinné radě ke schválení název je to vtipnej

Š. Matyášová 27.11.2020 9:02

z kotlet to je, ale bylo jich málo a víc jedlíků, tak proto jsou pokrájené....a líp se to i nabíralo :-D

A. Alimo 27.11.2020 8:52

To znám a občas dělám, zeleninový salát k tomu a nemá to chybu. Jen ten název slyším poprvé:-)

A. Zemanová 27.11.2020 8:45

To už jsem dlouho neměla! Což pochopitelně znamená, že jídlo znám, leč název slyším poprvé. U nás to byly kotlety ve šlehačce, dávaly se tam celé.

Vzpomínám, když jsem jídlo dělala poprvé, s jakými smíšenými pocity jsem vzácné kotlety zalévala šlehačkou a strkala do trouby s důvěrou v kolegyni, od níž jsem recept měla. A na to radostné a voňavé překvapení na talíři.

Děkuju za připomenutí, Sharko. Nějakou kotletku snad na mrazáku najdu. Nebo libovou krkovičku?

Přeju všem dobrý den. V

Š. Matyášová 27.11.2020 9:00

občas je fajn, si připomenout...a tohle za to fakt stojí..

jsem je prvně jedla někdy ve 14 letech, dělala je mamka, někdo jí to v práci poradil..pak se na ně zapomnělo a já se k nim občas prostě vrátím..jako se vracel Fráňa Šrámek ;-D

Z. Tečka 27.11.2020 10:35

Jo, sestra taky dělá i s libovou krkovicí, náramně si to pochvaluje. Jenom já pořád nemůžu překonat ten blok maso-mlíko.

Š. Matyášová 27.11.2020 12:00

ani svíčkovou?

Z. Tečka 27.11.2020 12:32

Ani svíčkovou, to jsem zdrhala z domova. Na paprice, koprovka, nic. Křenová jedině bez masa.

A. Bytová 27.11.2020 12:18

Jeden můj známý, který má stejný blok, podobný pokrm podlévá bílým vínem. Ale zase do toho sype spoustu sýra. Hm, vlastně se ho musím zeptat, jak to košer předpisy s tím sýrem mají.

Z. Tečka 27.11.2020 12:34

Ale já to neberu jako košer-nekošer. Já si to někdy v dětství zprotivila.

A. Bytová 27.11.2020 12:40

Já to jen myslela, že se dát podlít i tím vínem. Ta vomajda je teda trochu jiná, ale nikoliv nejedlá. ;-D