Úterý 3. prosince 2024, svátek má Svatoslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Chceme pro vás bezpečné a kvalitní diskuse, proto mohou diskutovat pouze přihlášení uživatelé.

Využijte nejrychlejší přístup do diskuse pomocí přihlášení přes Bankovní identitu.

Přihlásit / Registrovat

Foto

Jiné barvy vajec, než bílá a hnědá jsem nikdy osobně neviděla. Tady se prodávájí nejvíce bílá , ale i hnědá se dají koupit. Koupila jsem si je jednou právě kvůli barvě skořápky, aby byla změna, když jsem s kamarádkami malovaly kraslice.

Liko moc pěkné video, že jsou slepice chytré mě vůbec nepřekvapuje. Nechala jsem se zlákat a dívala se i na další (ó dlouhou) sadu, která je hned za slepicemi - krásně tam hopsala kůzlata, hráli si oslíci, čuníci apod. Další sadu už jsem se zapřením raději vypnula.

Včera jsem udělala k večeři salisburský steak a moc nám chutnal. Jediná změna byla ta, že jsem omáčku rozmixovala. Totiž, na 4 steaky, které jsem z masa měla ji bylo moc málo. Tedy aby zbyla i pro druhou večeři, protože bylo jasné, že ani jeden nesníme dva. A rozmixovaná omáčka se lépe nastavuje, tak jsem ji slila z masa, rozmixovala, čímž zhoustla a snadno ji naředila dostatkem vody. Ještě jsem přisypala trochu houbového prášku a nechala znovu probublat. Jak jsem ji chutnala před mixováním, tak "hladká" možná chutnala trochu jinak, ale i tak moc dobrá a manžel má navíc "hladké" omáčky rád. Jako přílohu jsme měli rýži. Chtěla jsem udělat brkaši, jenže jak většinou dělám instantní,dělám jí až jako poslední. No a tak jsem zjistila, že mléko v lednici bylo zkyslé a na kaši z poctivých brambor už nebyl čas. Ale i rýže byla dobrá, kaši si dáme s těmi zbylými dvěma stejky později.

Jinak děkuji Liko za odkaz "historie" jídla.

Foto

L67i58k95a 81L50i60k61a

12. 10. 2024 18:39

Maričko, to jsem ráda, že jsi "stejk" vyzkoušela a chutnal vám

ZJ

Z. Jajka

13. 10. 2024 20:20

Já ho dneska také vyzkoušela, neb v mrazáku byl zbytek dušených žampionů a maso jsem si koupila včera. Do brkaše jsem dala méně mléka než obvykle. Mělo to úspěch, zařazuji do jídelníčku. Druhé dvě placky se zbytkem omáčky budou s rýží a ještě s nějakou zeleninou.

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz