29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

VíP: Aneb víkendový pokecník

Kuk do kalendáře - a vykoukl na mě chleba!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Jenny 16.10.2021 10:16

Ó Bože, zhřešila jsem a přímo smrtelně, nechala jsem si poslat z maďarských specialit, mimo jiné sádlo mangalica a taky špek,z těchže prasátek,hříšné peníze to koštovalo ale ono sádlo na čerstvý chleba,ojé, takže to musí být odpuštěno,akorát hříšnice za to ztloustne.;-D;-D

Z. Jenny 16.10.2021 10:10

Mňam, já zase na to tvarůžky,pravé loštické(olomoucké),to je přímo b. mana. R^V

A. Zemanová 16.10.2021 10:00

Když jsem se začetla do zaniných chlebových pochoutek, napadla mě jedna, která tam není a kterou jsme nade vše milovali se synem. Pravda, Vašek o nás v této souvislosti mluvil jako o smraďoších a pokoušel se nás s jídlem vykázat na lavičku za panelákem, leč my jsme se nedali.

To vezmeš krajíc vynikajícího chleba, namažeš ho máslem a nakrájíš spíš na obdélníčky než na čtverečky. Potom položíš na prkénko Jihočeský zrající sýr v té nejlepší kondici, přepůlíš a pak nakrájíš tak na půlcentimetrové kousky. Nakladeš na chleba s máslem. Celé dílo korunuješ buď kouskem jarní cibulky, cibule či pórku tak, aby ti vznikl talíř jednohubek bez párátek. :) Naliješ si hrnek mléka (asi by šel i kefír, ale mléko mi k tomu chutná víc) a můžeš začít požívat za pomoci prstů, případně vidličky. Je to jedna z nejlepších večeří na světě a jsem moc ráda, že jsem si ji připomněla. Vašku, těš se! :)

Z. Jenny 16.10.2021 9:28

Tak, tak.:-) Pamatuji jednu průmyslováckou praxi, na hodně odloučeném pracovišti od rodné pevniny, kdy už nebylo co pozřít a chleba zde byl tvrdý jako beton ,tak jsme ho rozpékaly žehličkou,trouby nemajíce.;-D;-D

A. Zemanová 16.10.2021 8:49

Mám ráda dobrý chleba, voňavý. Spíš tmavší, než světlý, spíš přiměřený, než nafouknutý, ale hlavně a především čerstvý, křupavý. A moje představa ráje je, že tam mají chleba o mnoha patkách. :-)

Mám tu Velkou pětku a ta ujíždí na pizze a na rohlících. Ale oni se k chlebu taky propracují, jako holka jsem nade vše milovala (u babičky, kde byly dobré) slané housky s máslem a domácí jahodou zavařeninou. A co jen jsme jich se sestřenicí dokázaly spořádat. :-)

Přeju všem dobrý den.

J. Fialová 16.10.2021 7:28

Jojo, za mlada... když na čundrech docházely zásoby i finance, byla "chlebová pochoutka": Jeden tlustý krajíc mezi dvěma tenkýma. Někdy i "chlebová pochoutka pro labužníky" - jeden krajíc podmáslového mezi dvěma kmínovýma :-P

Z. Lika 16.10.2021 6:55

Podzim je ideální k pečení - a takové xerxovské rohlíčky, mňam!

Z. Xerxová 16.10.2021 5:38

hezkou sobotu všem Zvířetníkům a zvířátkům :-)

chleba miluju. A když je čerstvý, tmavý, s rozpraskanou kůrkou... V