5.8.2021 | Svátek má Kristián


Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Lika 18.6.2021 20:00

Jsem tu!

Pokud jde o houby, určitě by byly vynikající mladé lišky, kuřátka se jim myslím říká, nebo jakékoli hříbky :-)

M. Crossette 18.6.2021 17:25

Liko, další lákavý recept s krásnými fotkami. Určitě udělám, možná už v neděli. Manžel odjel před chvílí do našeho okrasního města a cestou zpět se zastaví v obchodě něco jako vaše Makro. Takže přiveze větší nákup a mimo jiné má napsané i dvě vaničky žampionů, už mi ty mražené docházejí. Čerstvý špenát doufám dokoupím v místním obchodě (prodává se v igel. sáčcích a já ho tedy běžně nekupuji, teď je ale pádný důvod). Díky !

A. Alimo 18.6.2021 12:16

U nás je dneska obalovaný květák, nové brambůrky, domácí tatarka. Klasika, už jsme to neměli ani nepamatuju.

Žampiony moc doma nemívám, když je koupím, tak na obalení, občas veliké plněné. Ale tohle by šlo i s houbama z lesa, když je úroda, tak nevím, co s nimi. Musím si to někam poznamenat, jsem baba sklerotická. Jinak houby suším, dusím a posléze cpu do mrazáku, dělám, houbofleky, houbové karboše, houby na smetaně, pod maso... tak zas by mohlo být něco jiného:-) Jen aby rostly, teď je vedro a sucho, uvidíme na podzim:-)

T. Zana 18.6.2021 18:05

Správně, houby rostou v lese, žampióny na tácku v krámě ;-D.

Ale vypadá to jedle R^.

Z. Iva 18.6.2021 9:22

Tak u nás dnes zapečené kotlety se sýrem a žampiony. Do pekáčku cibuli na proužky, sušené proužky červené papriky (nemusí být, ale je to lepší), lístky másla. lehce osolit, na to osolené a opepřené kotlety (plátky kýty, krkovice), poklást plátky žampionů a bohatě zasypat hrubě strouhaným sýrem nebo plátky sýra. Nepodlévat, zakrýt dobře těsnící poklicí nebo místo poklice použít alobal a dobře ho zahnout, ne jen volně položit.Péci zvolna, aby se nevysušilo.

A. Zemanová 18.6.2021 8:49

Tohle mě hodně zaujalo, Liko. Mám pár žampionů, bo plán dne jsou žampiony se sýrovou omáčkou a těstoviny. Ostatní potřebnosti jsou doma běžně - až na špenát. Ten dokonce nemám ani mražený. Tak až indy, do obchodu se mi jet nechce. A vůbec, dnes radši žádné hexperimenty, jedeme k sestřenici. Za jejím mužem přijede jeho bývalá country kapela na své pravidelné čtvrtletní vystoupení v místní hospodě a Vašek se s nimi bude v hraní střídat. Takže si raději to Tvé radostné "a jedem" nechám na příště, i když si myslím, že to nakonec bude lehčí jídlo než moje sýrová omáčka. Ale tu Vašek zná a nebude ji nedůvěřivě očuchávat. :-)

Přeju všem dobrý den. :-)

A. Lex 18.6.2021 8:27

Hezké páteční ráno všem. Využívám, že mi jde psát z tabletu. Liko, tvoje recepty jsou pro mne jako dělané. Shodou okolností máme dnes dušenou kapustu, klasicky připravenou. S bramborem, česnekem, pánečkovi s klobásou. A k tomu žitný chléb. Kupuji v Globusu, tam pečou dobrý! :-P

T. Zana 18.6.2021 18:24

Dušenou kapustu taky ráda. S klobásou ;-).

Z. Lika 18.6.2021 20:01

Dušenou kapustu mám nejradši s majoránkou, česnekem a mladými brambůrky.

Z. Matylda 18.6.2021 7:40

Myslím, že dneska nakoupím horu zeleniny... a tohle zkusím taky. K obědu tu mám zbytek zapečené červené řepy (maso nemám, ale řepa s cibulí, mozzazrelou a zakysankou je vynikající i tak), tak se vrhnu tentokát jiným měrem :)

Z. Jenny 18.6.2021 7:40

Liko, díky za inspiraci a Zaně taky obé máme rádi, takže něco uklohním. Těstoviny byly včera promíchané s na páře vařenou zeleninou,přelité poté holandskou omáčkou, mňam. Asi dám ty karboše.:-)

A. Lex 18.6.2021 8:29

Hi, hi, Jenny! My to měli včera také!

Z. Jenny 18.6.2021 9:16

R^V:-)

E. Zvolánková 18.6.2021 7:17

Liko, prima recept. Oba mí drahoušci milují houby, takže byť je to bezmasé jídlo (a oni jsou oba hrozní masožravci), tohle by mi asi baštili taky. Takže určitě vyzkouším a díkyR^

Z. Lika 18.6.2021 6:42

Dnes budu výletit, tak se zastavím až někdy později. Přeji pěkný den a dobrou chuť :-)

Z. Xerxová 18.6.2021 5:03

hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům :-)

nevypadá to špatně - a já kvůli tobě dostala děsnou chuť na kapustové karbanátky ;-)

Z. Lika 18.6.2021 6:40

No prosím ;-D Ale kapusta už se prodává náramná, křehoučká, tak směle do ní R^

A. Lex 18.6.2021 8:31

Když jsem ji připravovala, tak jsme si ji dávaly s Ajvinkou ještě syrovou. Krásně křupala.

Z. Iva 18.6.2021 9:26

Heč a já mám už tři týdny vlastní na zahradě, z vlastního výsevu.

E. Zvolánková 18.6.2021 11:15

Tak to tiše závidím:-) Nám letos nějak nic neroste tak, jak bychom chtěli. Radost mi dělají "jen" některé kytičky, ale z toho jedlého zatím nic. Rybíz napaden mšicemi, které se už stěhují i do kanadské borůvky, což nikdy v předchozích letech nebylo. Stříkám bio postřikem, ale bez úspěchu. Tak to mydlím ručně, ale to je bléé. Z jedlých plodin nám správně fungují akorát okurky salátovky. Tam už teď dozrává první "obušek". Jinak rajčata taky mizerná....Co jsem vysela sežrali slimáci, vůbec nevím, kam se schovávají, už jsem jich tolik zlikvidovala a stejně všude jsou, všude jsou....;-(

E. Zvolánková 18.6.2021 7:16

Tos neměla říkat....já bych si na ně jinak ani nevzpomněla, ale když to čtu, úplně si vybavuji jejich chuť a slintám jak bernardýn;-D;-D;-D

T. Zana 18.6.2021 18:01

Jo, kapustový karbanátky... Tak ty bych si dala taky ;-).