Diskuse
MLSOTNÍK: Zapečené chleby
Pro přispění do diskuse se prosím přihlaste.
Přihlásit seZ61v24í70ř21e46t87n40í42k 27H40a70n73č81a
Když u nás zbyde náhodou chleba, nastrouhám sýr, do něj rozmíchám vejce, případně přidám trochu česneku a pak podle toho, jestli jsem měla málo nebo hodně sýra, čili jestli je vaječná směs řídká nebo tuhá, buď vykoupu ve směsi plátky chleba a smažím na pánvi po obou stranách (je-li směs řídká) anebo namatlám hmotu jen na jednu stranu krajíce a smažím jen po té namatlané straně (tak to máme raději). Tak jak to děláš ty, Maričko, jsme zapékali v troubě postarší veku, když byl nějaký zbytek uzeniny, tak i ten se pod sýr přihodil. Je to bezvadně jednoduchá večeře, jejíž příprava nezabere žádný čas.

M67a12r79i64č14k88a 42C47r69o72s87s94e27t47t51e
Hančo, ta první varianta - obal vajíčko a sýr - mě zaujala, někdy vyzkouším. Prostě chleba má velmi různé využití a když už je moc tvrdý pro lidi, zvířata či opeřenci ho uvítají.

T74v66í97ř10e65t77n43í49k 63Z90a52n64a
Franta je silně chlebový, já chleba jím jen v případě, že je úplně čerstvý, dobrý a křupavý. Taková konstelace v Praze nastává dost zřídka, možná kdybych se pro něj někam extra vypravila, ale zase tolik po chlebu netoužím ("Na chleba se těžko vydělává ). A Frantovi chutnají všechny, takže zbytky nemáme
.
Od dob, kdy jsme všichni chodili do práce a měli v práci obědy, jsem večer nevařila, byl "chleba s něčím" - u mne jen to něco a víc zeleniny.
Máme to tak dodnes, teplé jíme v poledne, takže jsem dlouze uvažovala, jestli večer dělám i něco teplého a rychlého. A dělám! Když je ve slevě listové těsto, nakoupím jich... no aspoň troje (štrůdl slaný a sladký, nějaké potvornosti slané i sladké...). Poslední siroteček jen radýlkem nakrájím na jednohubkové čtverečky, posolím, popepřím a dám upéct.

M87a23r56i48č13k14a 20C39r69o39s24s71e53t35t24e
Zano, my zase neobědváme, takže teplé jsou až večeře (ale v létě jíme i studené sandviče). Tady se listové těsto prádává v tenkých arších (proložené papírem), nějak na něj nemám využití (no jednou jsem udělala moučník baklavu, byla dobrá, ale děsná práce). Jinak ale souhlasím, pro rychlovky je to skvělé těsti.
A50d82a26n 29R49g88o67v60a
Maričko, také mám chleba takhle dělaný moc ráda, jen tu papriku nedávám. Někdy dám drtek česneku.

M41a69r18i13č34k62a 25C73r61o33s53s33e22t34t84e
To jsem ráda, že je děláš a chutnají. Česnek je dobrý nápad, asi příště zkusím místo papriky trochu posypat česnekovým práškem, ten my také rádi.

M90i16k18i 81S44u51n36n55y39g63r50a97c80e
Maričko, dík za inspirativní připomenutí 🙂. Říkám si, že MLP musel v minulém životě (v tomto určitě ne😜) zažít hladomor. Protože jakmile je v chlebníku už jen půlka bochníku, začne šílet a dokupuje další , takže mám pořád nějaké přebytky a topinky se nám už pomalu omrzely. Tak budeme mít o víkendu změnu.

M74a32r24i98č55k95a 17C42r94o16s14s16e24t50t20e
Ano, zapečené chleby jsou pro zbytky nejlepší a ať choti chutnají. Já někdy také dělám poctivé topinky, my je též rádi. Jen je dělám v toastovači, nejprve otoastuji, pak do horkého krajíčku vmasíruji česnek a teprve pak pomažu máslem. Nejsou pak mastné, jako ty smažené.

Z30v80í90ř79e26t96n34í22k 41J17i33t18u15r
Ještě mne napadla vaječná smaženka, či krajíc chleba nejprve ponořený do rozšlehaného vejce, poté opečený a třeba posypaný strouhaným sýrem

M24a78r49i82č63k43a 98C38r18o54s77s25e26t52t94e
Z bílé veky dělám "francouzské toasty", v tom rozšlehaném vejci (s trochou mléka). Posypat cukrem se skořicí a zalít javorovým sirupem. Častá snídani když máme hosty.

Z10v13í74ř29e11t25n35í57k 71J70i81t82u49r
Za mně by to mohly být takhle zapečené tousty

Z19v82í90ř31e86t12n27í26k 66J31i52t79u50r
Jdu číst, už se mi sbíhaj sliny

L81i21k35a 23L63i98k54a
Zapékané chleby - i domácí, pšeničnožitný nebo s bramborama - jsem dřív dělala hodně často. Teď nejradši topinky se spoustou česneku. Maričko, samozřejmě jsem okoukla, jak tvůj chleba vypadá i tvarově, jestli vykynul, a je moc hezký. U dobrého chleba na tvaru nezáleží. Obrázky jsou lákavé a nutí mě myslet na snídani. Maričko, díky

M39a22r38i42č14k17a 88C88r31o76s21s81e60t59t28e
Liko, chleby mi kynou v malých kulatých košíčcích a vykynuté jsou hezky bachraté, ale jak je vyklopím na v troubě předem rozpálený cihlouvý "plát" trochu se rozplácnou Ale hlavní je, že jsou propečené, jak píšeš, na tvaru nezláleží.
Z35. 63M56a38t23y34l78d43a
Máme rádi topinky, ale nejdřív trhali zub mně a teď Kájovi... tak teď jsme bez topinek. V létě jsem sušila chleba, když jsme jeli na dovolenou do chalupy, která sousedila s ohradou, kde byli daňci- ti byli zvyklí si dojít pro mlsotku.

M81a31r49i59č43k23a 31C58r17o81s37s19e96t54t58e
Tak na bolavé zuby tyhle chleby asi opravdu nebudou to pravé. Asi by se krajícům musely předem zapečením odkrojit kůrky, protože ty zůstávají křupavé.

Z27v78í23ř38e94t88n19i70c29e 90M62a84w71e
tak chleby vypadaji dobre, ackoli ja s tim bezlepkem uplne chleby navic doma nemam, a vubec chleby doma bezne nemam :D ale obcas si je rada zapecu v troube, i kdyz jsou cerstve.
ony maji totiz nevyhodu, ze kdyz sou starsi a ztvrdnou, tak pecenim v troube se z nich stane kamen :D
takze u me takova vecere co dum dal casto byva sunka s vejci a rajcaty, pripadne bez sunky a rajcat, opravdu vyjimecne se stane, ze doma nejsou vejce.
A nejradsi mam vejce s hermelinem, ale opravdu vyjimecne se stane, ze mam hermelin :D
A65d35a85n 30R60g78o56v20a
S vejcema je to letos po liškobraní jiné než ostatní roky.Kupuju. Snažím se z volné podestýlky.Tuhle jsem šla hladová do obchodu. Domů jem vezla 6 z volné podestýlky a 30 z klecového chovu. Podělila jsem psy, kočky, poprosila o odpuštění slepice v klecích(dvakrát jsme klecovky dochovavali, neni úplně snadný je ve správné době získat) a 11 vajec do dalšího dopoledne v různé úpravě snědla. Vejcomasakr.
Vyhledávání
TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA
Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.
ondrejneff@gmail.comRubriku Zvířetník vede Lika.
zviretnik.lika@gmail.comHYENA
Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.
https://www.hyena.cz