24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Velmi rychlé vaření

Dnes to budou spíše drobnosti, možná se něco hodí i do „krabiček“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Lika 13.1.2017 8:14

Re: ahoj Liko,

Ano, pečená rýže je pochoutka. Ale s tím rajčetem to jde v jakékoli úpravě - prostě se na rýži do vody položí rajče.

Jo a ta "příprava", co o ní píšeš, mi silně připomíná námořnickou "svačinku" do špatného počasí a náročného i nočního plachtění: hodně sádelnatá vepřová konzerva rozmíchaná se spoustou syrové cibule. Mažou si to na chleba a tu obrovskou námahu vydrží.

Z. Jajka 13.1.2017 7:42

Re: Milá Liko,

Jdou, lepší jsou menší nebo přepůlené. Já je i trošku solívala. MLP vaří brambory zásadně v páře a ve slupce. Ve vodě vaříme jedině ty do bramborových knedlíků.

Z. Inka 13.1.2017 7:21

Milá Liko,

sice jako jo, ale nic pro mne. Neboť já stejně jako Xerxová jsem masožravka, o Bimbovi ani nemluvě. I když tu koprovku jsme měli ve středu a na včerejšek si popřál hrachovku z pytlíku. Brambory ve slupce se mi znechutily už v dětství, i do salátu vařím loupané. Jdou vařit v páře loupané brambory?? O vaření brambor v páře jsem ještě neslyšela

Š. Matyášová 13.1.2017 6:07

Re: hezký den

tady do rána roztáto,na silnici mejdlo,na chodnících taktéž...a ti bezmozci jezdí v tomto na kolech!!!!! A je pěknej vichr.....

Š. Matyášová 13.1.2017 6:06

ahoj Liko,

tak jsme si krásně početla a tu zelnou bych si i dala...já mám na víkend v plánu koprovku nebo couračku, podle toho, na co mi pojede moje mlsná huba, až se odpoledne zastavím v Globusu..tento týden mám celej polívkovej,hovězí polívku s nudlemi v pondělí a v úterý,ve středu chuchvalcovou, včera bramborovou s houbama a ta mi vyjde i na dnešek k večeři, v sobotu si uvařím další a do neděle nemusím v kuchyni nic, krom kafete s mlíkem k snídani a odpoledne "Komárkův hrnek" čaje. (Na samotě u lesa)

Já nemaje rýžovar,vařím rýži v mikrovlnce, kdysi jsme na ni dostala porcelánovou mísu s pokličkou a pak mi číňanka z naší restaurace vysvětlila, nač ta nádoba vlastně je..a lepší rejži jsem fakt nejedla. U nás se rejže nevaří,všichni v našem příbuzenstvu ji pečou v troubě. Brambory mám taky v lednici předvařené a odebírám, dělám to hlavně v zimě...jinak z mrazáku beru předpřipravené houby,polévky,masa...vše je buď podušené,nebo těsně před dovařením. připravený předem mám základ - sádlo,špek,cibule, který dávám prakticky pod všechno,i pod míchaný vejce. Naučila mě to Alenka z Beaveru, dělávám si ho z dvou kil cibule a vydrží mi to od podzimu do jara. Velice si tím zrychluji vaření...

Z. Xerxová 13.1.2017 6:01

hezký den

hezký páek všem Zvířetníkům a zvířátkům :o) těm, co dneska něco slaví, přeji vše nej nej. A těm, co potřebují pofoukat bolístka na těle či na duši, držím palečky, ať je brzy líp.

Chicht - na můj vkus je to moc bezmasé... Já raději čtu o nějaké té flákotě :o) Holt jsem masožravec.

Včera večer jsme byli na koncertě Bratří Ebenů. Měl být o svátečním večeru 17.Listopadu (pan rektor nám zaplatí do moderní auly vždy zajímavý kulturní zážitek - třeba před dvěma lety byla na 25. výročí "Sametu" naším hostem paní Marta Kubišová), ale pro nemoc Marka Ebeny byl koncert přesunut. Na včerejšek - a fakt skvělá akcička.

A leje tady - sníh z krásné vysoké peřinky se mění na těžký mokrý. Ale je ho stále hodně. Jen se v tom bude už blbě chodit, až to zase zmrzne