Sobota 24. května 2025, svátek má Jana
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 99 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuse

MLSOTNÍK: Ještě jednou jáhly

Po přečtení jáhlového Mlsotníku od Zany a zjištění anglického názvu jsem se o nákup „millet“ začala zajímat. Objela jsem všechny zdejší obchody, ale jáhly se daly koupit pouze ve směsi zrní pro ptactvo...

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

TZ

T. Zana

15. 5. 2015 8:12
Maričko!

To jsem ráda, že jsem tě inspirovala.

Prosím tě, ta jablka (na jahelník) to je něco jako kompot? Že bych zkusila obměnit repertoár :-) Ten crisp vypadá taky dobře, budu se muset poohlédnout po kokosu.

Moc príma Mlsotník!

0 0
možnosti
ZL

Z. Lika

15. 5. 2015 8:06
Jáhly mám moc ráda

a protože jsem přišla na to, že lepek není zrovna můj přítel, patří jáhly do mé špajzky a sáhnu po nich občas třeba ke snídani a častěji je zamíchám do zeleninového salátu.

A ten křupavý crisp, s kontrapunktem studené zmrzliny a hebké šlehačky... to muselo být něco, úplně to chrupání slyším :-)

Díky, Maričko, za pěkně mlsný Mlsotník.

0 0
možnosti
ZM

Z. Matylda

15. 5. 2015 7:38
U těch jáhel

nějak nevím, rodina se na ně tvářila divně... ne že by jim to nechutnalo, ale prostě to bylo jiné. Asi jsou dost konzervativní. Bulgur dopadl o něco líp.

0 0
možnosti
ZY

Z. Yga

15. 5. 2015 9:47
Re: U těch jáhel

No - taky jsme konzervativní - například kuskus se neujal vůbec, dokonce ani Jeník ho neocenil a to je co říct, protože on jinak je všejedlík

0 0
možnosti
ZX

Z. Xerxová

15. 5. 2015 6:46
hezký den

hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům :o) těm, co dneska něco slaví, přeji vše nej nej. A těm, co potřebují pofoukat bolístka na těle či na duši, držím palečky, ať je brzy líp

U Mariččina vaření se mi líbí fotková dokumentace.

0 0
možnosti
ŠM

15. 5. 2015 6:03
padla jsi mi do noty Maričko..

miluju jahelník-višňovej nebo třešňovej...teplej i studenej...je to dobrota přenáramná....

0 0
možnosti
MC

15. 5. 2015 2:55
Dodatek k článku

Doplním, že jsem už dělala i jáhlové pesto. Ten den ráno jsem mixovala pesto z bazalky ze záhonu a nebyl důvod nezkusit recept. Jenže když jsem do sypkých jáhel zamíchala pesto vznikla slepená, ne příliš vzhledná, zelená kaše. Já svoji porci navíc posypala strouhaným romano-sýrem a večeři jsme snědli. Ale oba jsme uznali, že pesto přeci jen patří na těstoviny (já v poslední době míchám do špeclí, máme je raději, než špagety). Závěr - dalo se to jíst, ale podruhé pesto s jáhlemi dělat nebudu. Možná vyzkouším časem i salát. Jáhle nám stále chutnají, používám je jako změna jídelníčku. Zase jsem objednala další, dělala je znovu ke kari a znovu i jablečný jahelník. Ale už je nevařím tak často, počáteční nadšení přeci jen trochu odeznělo. Možná jsem nás jimi "krmila" v krátké době příliš často. Přeci jen jsme více zvyklí na rýži, brambory,knedle a poctivé těstoviny. Ale jsou dobré, to ano.

Při vaření jáhel jsem si uvědomila, že jsem v článku na něco zapomněla. A sice to, že uvařené, horké jáhly se i při načechrání zdají stále slepené. Po krátkém prochladnutí se ale už začnou krásně drobit jako rýže. Pokud je budete podávat jako samostatnou přílohu a moc prochladly, stačí je na troše másla, nebo v troubě prohřát.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz