Diskuse
MLSOTNÍK: Ještě jednou jáhly
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
T. Zana
Maričko!
To jsem ráda, že jsem tě inspirovala.
Prosím tě, ta jablka (na jahelník) to je něco jako kompot? Že bych zkusila obměnit repertoár :-) Ten crisp vypadá taky dobře, budu se muset poohlédnout po kokosu.
Moc príma Mlsotník!
Z. Lika
Jáhly mám moc ráda
a protože jsem přišla na to, že lepek není zrovna můj přítel, patří jáhly do mé špajzky a sáhnu po nich občas třeba ke snídani a častěji je zamíchám do zeleninového salátu.
A ten křupavý crisp, s kontrapunktem studené zmrzliny a hebké šlehačky... to muselo být něco, úplně to chrupání slyším :-)
Díky, Maričko, za pěkně mlsný Mlsotník.
Z. Matylda
U těch jáhel
nějak nevím, rodina se na ně tvářila divně... ne že by jim to nechutnalo, ale prostě to bylo jiné. Asi jsou dost konzervativní. Bulgur dopadl o něco líp.
Z. Yga
Re: U těch jáhel
No - taky jsme konzervativní - například kuskus se neujal vůbec, dokonce ani Jeník ho neocenil a to je co říct, protože on jinak je všejedlík
Z. Xerxová
hezký den
hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům :o) těm, co dneska něco slaví, přeji vše nej nej. A těm, co potřebují pofoukat bolístka na těle či na duši, držím palečky, ať je brzy líp
U Mariččina vaření se mi líbí fotková dokumentace.
padla jsi mi do noty Maričko..
miluju jahelník-višňovej nebo třešňovej...teplej i studenej...je to dobrota přenáramná....
Dodatek k článku
Doplním, že jsem už dělala i jáhlové pesto. Ten den ráno jsem mixovala pesto z bazalky ze záhonu a nebyl důvod nezkusit recept. Jenže když jsem do sypkých jáhel zamíchala pesto vznikla slepená, ne příliš vzhledná, zelená kaše. Já svoji porci navíc posypala strouhaným romano-sýrem a večeři jsme snědli. Ale oba jsme uznali, že pesto přeci jen patří na těstoviny (já v poslední době míchám do špeclí, máme je raději, než špagety). Závěr - dalo se to jíst, ale podruhé pesto s jáhlemi dělat nebudu. Možná vyzkouším časem i salát. Jáhle nám stále chutnají, používám je jako změna jídelníčku. Zase jsem objednala další, dělala je znovu ke kari a znovu i jablečný jahelník. Ale už je nevařím tak často, počáteční nadšení přeci jen trochu odeznělo. Možná jsem nás jimi "krmila" v krátké době příliš často. Přeci jen jsme více zvyklí na rýži, brambory,knedle a poctivé těstoviny. Ale jsou dobré, to ano.
Při vaření jáhel jsem si uvědomila, že jsem v článku na něco zapomněla. A sice to, že uvařené, horké jáhly se i při načechrání zdají stále slepené. Po krátkém prochladnutí se ale už začnou krásně drobit jako rýže. Pokud je budete podávat jako samostatnou přílohu a moc prochladly, stačí je na troše másla, nebo v troubě prohřát.
Vyhledávání
TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA
Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.
ondrejneff@gmail.comRubriku Zvířetník vede Lika.
zviretnik.lika@gmail.comHYENA
Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.
https://www.hyena.cz