Diskuse
MLSOTNÍK: Ještě jednou jáhly
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Z. Hanča
Maričko,
díky za další z Tvých názorných a podrobných kulinářských článků. Jáhlový moučník se zmrzlinovou a šlehačkovou čepicí bych si teda dala - no ale nemám ani zmrzlinu, ani šlehačku, tak si musím nechat zajít chuť. Ale určitě ho někdy zkusím - jahelník se švestkami byl shledán jedlým, tak nemám strach, že by moučník nezabodoval.
Z. Vave
Jáhly už doma
nějaký čas mám, tak by to asi chtělo přistoupit k činu a vyzkoušet je. :o) Potíž je v tom, že o co raději o jídle čtu a o co raději jím, o méně raději se s něčím patlám a zkouším to bez záruky, že nám to bude chutnat. protože kdyby ne, nastala by ta hrozná situace, kdybych musela vařit něco jiného. ;o)
Ale jáhly nebujte nic, i vás někdy donde. :o)
Přeju všem dobrý večer. <3
Děkuji za komentáře !!!
Ano, jáhly rozhodně stojí za to vyzkoušet (viď HankoW), ale denně by nám také nechutnaly. Petro, jáhloto jako změna je ale opravdu moc dobré, na fotce není ten rozehřátí sýr, ten jsem dala později, chtěla jsem, aby byla vidět "náplň". A ke kari se jáhly také skvěle hodí (si myslím). Kuskus jsem kdysi jednou zkusila, ale chuť (asi ani vzhled) nezaujala(Likko, máš pravdu jíme i očima). Pohanku mám ráda (je velice zdravá), také jsem ji jeden čas vařila. Musela jsem ji kupovat také přes internet a když jednou neměli tu "naši", koupila jsem "bio". Tehdy jsem zjistila, že ta dřívější musela být předem pražená, protože tahle bio nebyla hnědá, ale spíše do zelena (syrová)a při přípravě se mi rozvařila v patlavou kaši. Tak jsem pak další várku vždy před vařením opražila (jako jáhly), což pomohlo.
Zano, jablečná konzerva opravdu vypadá jako hustý kompot - povařená jablka v husté sladké omáčce. Tady se hlavně používá jako náplň do "apple pie", kdy se obsah pixly (podle chuti okořeněný) jen vyklopí do těstem vyložené formy a dá péci.
Pájo, přeji, ať se chmurné mraky rozeženou a slunko vysvitne.
V. Glover
Re: Děkuji za komentáře !!!
já jsem myslela, že jáhly a pohanka jsou to stejný, jestli nejsou, tak jsem jáhly ještě nejedla.
tak to asi budu muset zkusit. tento týden jsem zkoušela quinoa salát, dala jsem osmažené chorizo, cibuli, kapie, rajčata. taky feta a čerstvý koriander a plechovku zelené čočky. quinoa mě nenadchla, naštěstí s ostatníma ingrediencema se to jíst dalo.
Vcera k veceri
byly jahle se zbytkovou zeleninou - co dum dal. A to prosim driv, nez jsem cetla Mariccin clanek. :)
Zachvili odjizdime smer rodne baziny - opozdena oslava dne matek.
E. Šusová
Maričko a vlastně taky Zano
Díky za inspiraci!! To musím rozhodně vyzkoušet!! To rizoto mi tu úplně voní!! Díkec ještě jednou.
a přeju všem krásnový víkend.
Z. Yga
OTéčko
Ještě posílám odkaz na to, jak u nás vypadal večer sedmého května - předesílám, že především zeleně. Holt jaro je už tady!
Z. Yga
Hmm jáhly
Tak jáhlám (jáhlům) jsem ještě nedospěla - zatím zkouším pohanku (dělala jsem cosi na způsob rizota či jáhlota - asi to bylo pohankoto - chich) a Jenda i Terka to přijali velmi kladně - takže pohanku semtam do jídelníčku začlením - na pohance se mi líbí, že je uvařená vcukuletu a mi chutná nejvíc jenom tak uvařená bez všech příloh a příchutí.
Ale jáhly jsou taky na pořadu dne, i když na sladko asi ne (opravdu nesnáším rýži na sladko a jak jahelník tak crips mi to nějak evokuje).
Re: Hmm jáhly
Pohanku mam taky moc rada. Vsak si lidi vygooglite nejake recepty z Valassaka - ona tam ta pohanka bude. A Ruska specialita bliny je delana castecne z pohankove mouky. Sevruga kaviar si k tomu domyslete. Chicht. A - kulturne politicka zajimavost. Pohanka, vcetne pohankove kase, je jedno z ruskych narodnich jidel. A jak Rusko oplatilo ty sankce zakazem dovozu potravin, tak se ukazalo, ze znacna cast pohanky se do Ruska dovazela a proste pohanka neeeni.
A. Lex
Maričko,
musím vyzkoušet, už jsem si to slibovala u Zaniných jahlách. Díky za informace o vlastnostech jáhlí!
M. Pajakerryková
dobré ránko
u nás to vypadá na slunečný den, aspoň dle počasí
no jáhly, třeba vyzkouším s Olikem, nevím jestli by drahý jáhly jedl....
jinak děkuji za povzbuzující slova včera, byli jsme s Olikem u našich a jejich počítadlo mě sem nechtělo přihlásit, jsem ráda, že Vás mám, zde je podpora vždy a v hojné míře a někdy je zapotřebí :)
Z. Lika
Re: dobré ránko
Držím všechno, co mám, Pájo, aby se dařilo po všech stránkách :-)
Z. Dalmi
Ňam,
dala bych si cokoliv z těchto jídel.
Můj muž je taky dost konzervativní, tak mu jáhly nebo krupky nebo podobné přimíchávám do rýže. Výsledek? Ještě žije :-)
Z. Yga
Re: Ňam,
Copak to, že žije on, ale že ještě žiješ ty! Vzpomínám na stařečka, který nesnášeli máslo (putru) a propašovat kousek másla na kuře bylo nebezpečné dobrodružství hodné agenta 007.
Vyhledávání
TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA
Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.
ondrejneff@gmail.comRubriku Zvířetník vede Lika.
zviretnik.lika@gmail.comHYENA
Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.
https://www.hyena.cz