Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Recepty na Silvestrovský stůl
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JoVo 19.12.2006 15:51PRO VAVE - POCHVALA! Vave, naše rodinná rada vydává mimořádnou pochvalu, za recept na cukroví TGM. Bylo, upozorňuji, že bylo velmi, ale velmi dobré. Nejvíce chutnalo našemu malému děťátku (47 let). Nastala právě situace, že Jovová vypracuje další dáfku. V tom receptu bylo varování, že se mají udělat dvě dáfky, tak příště. Přejeme hezký předvánoční čas. |
Bláža 19.12.2006 16:13Re: PRO VAVE - POCHVALA! JoVovi, kde je ten recept prosím, nemůžu ho najít :o( |
Jovová 19.12.2006 17:36Re: Re: PRO VAVE - POCHVALA! Blážo, tady je ten recept: Autor: Vave IP: 86.49.11.xxx Datum: 10.12.2006 18:02 Jen jsem sem mrkla a koukám, že se tu peče o 106! Tak já přidám jeden rychlý a skvělý receptík: MASARYKOVO CUKROVÍ (prý oblíbené TGM, od jeho kuchaře): 17 dkg lístkových oříšků namočíme na 2 hodiny do studené vody, pak usušíme a celé zapracujeme do těsta z 30 dkg hladké mouky, 10 dkg moučkového cukru, 20 dkg másla (Hery) a 1 žloutku. Potom vytvoříme válečky o průměru 3-4 cm, zabalíme je do fólie a uložíme na 1 den (alespoň na noc) do lednice. Pak ostrým nožem nakrájíme kolečka o síle cca 1 cm a upečeme dozlatova ve střední troubě, při pečení můžeme obrátit. Hotové obalíme v moučkovém cukru. Je to tak dobré a rychle, že si to rovnou udělejte ze dvou dávek. |
LENKA S. 19.12.2006 17:47Re: Re: Re: PRO VAVE - POCHVALA! LENKO-BLÁŽO, JÁ TI TO POSLALA EMILEM. |
Bláža 19.12.2006 20:16Jovová a Lenko - díky za recept :o) |
Vave 19.12.2006 18:55Re: PRO VAVE - POCHVALA! Ó, já velmi dobře věděla, že si mám zajít na Mlsotník, že tu bude dobře. Ale že to bude i s pochvalou, to jsem netušila. Víte, milí JoVovi, od odborníků těší pochvala dvojnásob. Dělám uctvivé a radostné pukrle a přitom škemrám o Váš tolik na jiném místě bychvalovaný recept na zázvorky. Děkuji! Následuje opět uctivé pukrle, škoda že ho nevidíte. |
LENKA S. 19.12.2006 20:28Re: Re: PRO VAVE - POCHVALA! VAVE, NEJSEM SICE JOVO, ALE TEN RECEPT TI DÁVÁM SEM. JE ODE MNE. A PRO JISTOTU TI HO POŠLUNJEŠTĚ NA EMILA, I KYŽ NEVÍM, JESTLI UŽ NEBUDE POZDĚ.
III ( rozhlas Plzeň)-dobré, ale snadno se připálí- NEJLEPŠÍ 200 g phrm,1/2 lžč pp,150 g mc,1 celé vejce + 2 žl, 1 lžč ml.zázvoru,1 lžč citrón. šťávy,50 g tuku.Postup: Mouku prosijeme a vše ostatní přidáme. Vyprac.těsto. Vše další je stejné (viz ZÁZVORKY)..ZÁZVORKY Pro všechny zázvorky platí,že se musí péct až druhý den po zadělání těsta. PEČOU SE VŽDY VÍCE ZDOLA,PROTO JE VKLÁDÁME NA CO NEJNIŽŠÍ POLOHU vyhř. trouby. Nejprve troubu vyhřejeme na 160°C,vložíme je na 10 minut a pak zmírníme na 80°. Spíše je sušíme při teplotě jako sněhové pečivo. .ZÁZVORKY Pro všechny zázvorky platí,že se musí péct až druhý den po zadělání těsta. PEČOU SE VŽDY VÍCE ZDOLA,PROTO JE VKLÁDÁME NA CO NEJNIŽŠÍ POLOHU vyhř. trouby. Nejprve troubu vyhřejeme na 160°C,vložíme je na 10 minut a pak zmírníme na 80°. Spíše je sušíme při teplotě jako sněhové pečivo. |
Vave 19.12.2006 21:15MILÁ LENKO, CO BYCHOM DĚLALI, KDYBYS TU NEBYLA - BYLI BYCHOM NAPROSTO ZTRACENI A HLADOVÍ. MOC DĚKUJU, UŽ TO ASI DO VÁNOC NESTAČÍM VYZKOUŠET, ALE TOHLE PŘECE NEJSOU POSLEDNÍ VÁNOCE. A MIMO TO, TŘEBA BY SE TO DALO JÍST I NĚKDY JINDY. |
LENKA S. 19.12.2006 23:37MILÁ VAVE. NA TO JE JEDINÁ A SNADNÁ ODPOVĚĎ: NEBOJOVALI BYCHOM VĚTŠINU ROKU S OBEZITOU A BYLI ŠTÍHLÍ!! |
JoVo 19.12.2006 21:13Re: Re: PRO VAVE - POCHVALA! Milá Vave, moc děkujeme za to uctivé pukrle, ale odborníci to nejsme. Na to jsou tady úplně jiní cabrňáci, na př. LENKA S.Hezký předvánoční večer a pěkně propečené předvánoční dny. |
Vave 19.12.2006 21:16Re: Re: Re: PRO VAVE - POCHVALA! Nápodobně, Jováčci - to jsem někde zahlédla a moc se mi to líbí. |
Vave 19.12.2006 21:32Re: Re: Re: Re: PRO VAVE - POCHVALA! Nene, to bylo hezčí, bylo to JoVouskové a vymyslelo to naše wéwéwéčko. |