20.4.2024 | Svátek má Marcela


Psomlsotník

27.9.2016

Recepty jsem objevila v kuchařce Dáji Mrázkové: „Domácí pekárna – snadné recepty“. Pesoně nemajíc jsem je nezkoušela, ale předpokládám, že psolidi by zajímat mohly.

Jen se budete muset obejít bez obrázků, neb na netu nejsou a v knížce jsou tak mrňavé, že nestojí za kopírování.

Narozeninový chlebíček pro pejsky

(tvar kvádříku jako každý jiný chleba)

Suroviny:

  • 200 ml vody
  • 1 rozšlehané vejce
  • 2 lžičky vegety
  • 60 ml oleje
  • 250 g hladké mouky
  • 1 lžička cukru
  • 100 g kuřecích jater – kousky
  • 1,5 lžičky prášku do pečiva
  • Na ozdobu: Pomazánkové máslo a drobné psí granulky

Postup:

Všechny suroviny dobře promícháme a nalijeme do pečící nádoby BEZ hnětací lopatky.

Přístroj nastavíme na program pečení a zapneme. Po skončení programu zkontrolujeme a eventuelně zapneme znovu.

Hotový chlebík vyklopíme na kovovou mřížku a necháme vychladnout.

Potřeme pomazánkovým máslem a zdobíme granulkami.

Psí suchary

Suroviny:

  • 150 ml horké vody
  • 3 kostky masoxu
  • 1 lžička maggi
  • 200 ml rajčatové šťávy
  • 1 lžička cukru
  • 250 g hladké mouky
  • 150 g pšeničné celozrnné mouky
  • 100 g pšeničných otrub
  • 2,5 lžičky sušeného droždí

Postup:

Všechny suroviny dáme do pečící nádoby v uvedeném pořadí.

Program nastavíme na „Těsto“ a zapneme.

Po ukončení programu těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a rozdělíme na 4 díly.

Každý díl rozválíme na plát cca 3/4 cm silný a vykrajujeme tvary.

Suchary přeneseme na olejem potřené plechy a pečeme v předehřáté troubě asi 1 hod.

Troubu vypneme a suchary v ní ještě několik hodin sušíme.

Dobrou chuť přeje Rpuť!




KONTAKT na Liku z redakce Zvířetníku je zde více... 
ARCHIV ZVÍŘETNÍKU od února 2010 do prosince 2013 najdete na stránkách Dagmar Ruščákové DeDeník
HLEDÁTE POMOC PRO NALEZENOU VEVERKU?
Vše potřebné zjistíte zde...
Víte, jak správně psát - a to nejen na Zvířetník? Podívejte se do Nápovědníku !