Psomlsotník
Recepty jsem objevila v kuchařce Dáji Mrázkové: „Domácí pekárna – snadné recepty“. Pesoně nemajíc jsem je nezkoušela, ale předpokládám, že psolidi by zajímat mohly.
Jen se budete muset obejít bez obrázků, neb na netu nejsou a v knížce jsou tak mrňavé, že nestojí za kopírování.
Narozeninový chlebíček pro pejsky
(tvar kvádříku jako každý jiný chleba)
Suroviny:
- 200 ml vody
- 1 rozšlehané vejce
- 2 lžičky vegety
- 60 ml oleje
- 250 g hladké mouky
- 1 lžička cukru
- 100 g kuřecích jater – kousky
- 1,5 lžičky prášku do pečiva
- Na ozdobu: Pomazánkové máslo a drobné psí granulky
Postup:
Všechny suroviny dobře promícháme a nalijeme do pečící nádoby BEZ hnětací lopatky.
Přístroj nastavíme na program pečení a zapneme. Po skončení programu zkontrolujeme a eventuelně zapneme znovu.
Hotový chlebík vyklopíme na kovovou mřížku a necháme vychladnout.
Potřeme pomazánkovým máslem a zdobíme granulkami.
Psí suchary
Suroviny:
- 150 ml horké vody
- 3 kostky masoxu
- 1 lžička maggi
- 200 ml rajčatové šťávy
- 1 lžička cukru
- 250 g hladké mouky
- 150 g pšeničné celozrnné mouky
- 100 g pšeničných otrub
- 2,5 lžičky sušeného droždí
Postup:
Všechny suroviny dáme do pečící nádoby v uvedeném pořadí.
Program nastavíme na „Těsto“ a zapneme.
Po ukončení programu těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a rozdělíme na 4 díly.
Každý díl rozválíme na plát cca 3/4 cm silný a vykrajujeme tvary.
Suchary přeneseme na olejem potřené plechy a pečeme v předehřáté troubě asi 1 hod.
Troubu vypneme a suchary v ní ještě několik hodin sušíme.
Dobrou chuť přeje Rpuť!