26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Nejkrásnější období je patrně podzim...

... to si prozpěvuju, ohmatávajíc očima, posléze i rukama, nádherně oranžové buclaté dýně Hokkaidó.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Yga 9.10.2020 10:35

Díky - já to psala opravdu jako inspiraci a jedlé to bylo hodně. :-)

L. Blaza 9.10.2020 10:32

Skvěle Ygo! Sbírám recepty na dýně hokaido, takže tohle určitě vyzkouším! :-) ;-) V

E. Zvolánková 9.10.2020 10:27

Zdravím všechny a díky za dýňové hodyR^R^R^;-D Miluju dýně - všechny, co se dají jíst. Ty mi ještě nikdo nezakázal;-D;-D Včera jsem zrovna dělala pečené dýňové plátky se sýrem...používám nízkotučný Madelan nebo nízkotučnou mozzarellu. Sežrala jsem sama půl plechu;-D;-D Druhou půli moje dcera, na manžela nezbylo...naštěstí to stejně nejí;-D

Š. Matyášová 9.10.2020 8:47

https://sharka-68.rajce.idnes.cz/zari_na_Beavru_2020/1463047407

a

https://sharka-68.rajce.idnes.cz/zari_na_Beavru_2020/1463047384

Š. Matyášová 9.10.2020 8:43

maďarské dýňové kyselo:

Na 4 porce: 1 kg dýně hokaido

1 vrchovatá lžíce sladké maďarské papriky, 1 lžíce másla, 1 větší cibule, 100 g slaniny

1 lžička soli ,1 lžička nakládaného kopru

2 lžičky octa, 1-2 lžičky cukru (podle chuti)

200 ml smetany, 1 čabajská opečená,pokrájená klobása

Š. Matyášová 9.10.2020 8:41

Dýni omyjeme (používá se i se slupkou), rozpůlíme a vydlabeme semínka. Čistou dužninu nastrouháme na větších slzičkách na co nejdelší nudličky.

Slaninu s cibulí nakrájíme na malé kostičky a na másle ve dvoulitrovém hrnci osmažíme do zlatova.

Zaprášíme lžící papriky, přidáme lžičku kopru- nakládaného a vše velmi krátce (půl minuty) za stálého míchání restujeme.

Přilijeme 0,5 litru vody (dle potřeby víc) přidáme lžičku soli, dvě lžičky octa , 1-2 lžičky cukru (jak to kdo má rád kyselé) a přisypeme nastrouhanou dýni. Vše dobře promícháme, přivedeme k varu a 5 minut vaříme na mírném ohni (dýně hokaido velice rychle měkne).

Když je hotovo, přilijeme smetanu a přidáme na kolečka nakrájenou čabajskou klobásu, promícháme, znovu přivedeme k varu a odstavíme z plotny.

Z. Jitur 9.10.2020 8:13

Pravá podzimní ňamka!!! ;-)

Z. Xerxová 9.10.2020 6:40

hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům :-)

moc pěkně nafocené, inspirativní a jistě jedlé.