22.10.2019 | Svátek má Sabina


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Dnes s hádankou

... takže nemůže být v nadpisu :-)

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

 0
Jste přihlášen jako


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.

Zbývá 2000 znaků nebo 10 odstavců.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Matyášová 19.3.2018 8:54

Re: Aniž bych četla tento recept

udělej Jajko,bramborový placky, ty si potřete čím budete chtít....

Š. Matyášová 19.3.2018 8:53

Re: Sharko

Dede, kup práškový bramborový těsto, udělej ho dle návodu, rozválej ho na folii,potři ho povidlama, posyp je vrstvou mletýho máku s cukrem a sviň, zamotej do folie a dej vařit....

vybal,nakrájej, polij máslem přidej trošku cukru

PS: tohle zvládneš, není to ze syrovejch....

Š. Matyášová 17.3.2018 7:15

Re: Vypadá to jedle

Zánovní, alespoň to natrenujes.

Š. Matyášová 17.3.2018 7:13

Díky všem,

Pro ty váhavé,je to rychlejší než malé bramborové špalíčky. A ocenili to i chlapi.

Z. Jajka 16.3.2018 20:11

Re: Aniž bych četla tento recept

Tý jo, proč jsem kupovala listové těsto na slaný závin, když máme v garáži (je tam ta správná teplota) ještě dost až moc loňských brambor... Tak snad příští týden.

Z. Lika 16.3.2018 19:49

Re: Vypadá to jedle

To vypadá na dominový efekt... že by to malování??

D. Ruščáková 16.3.2018 19:03

Sharko

moc se mi to líbí a kdyby mi to někdo nabídl, ochutnala bych:)) Ale nejsem expert na bramborové těsto (což tedy platí na dnešní Gurmánčiny halušky na Dedeníku) a jestli bych ještě riskla ty halušky, tak závin ani omylem:))

Celkově to ale musela být báječná pastva pro oko i žaludek:))

D. Ruščáková 16.3.2018 19:00

Re: Pardon

U nás už je bílo :( nebaví mě to - proč nesněžilo radši v lednu??? U krmítka mám pořád frontu a dokonce se objevila/la jeden jíkavec, kteří by tu měli přezimovat a celou zimu se neukázali! V půlce března. A výhled až do příštího pátku ukazuje pořád mráz, jen kolem poledne by mělo být nad nulou (aspoň tady u nás pod horama)

T. Zana 16.3.2018 18:19

Re: Vypadá to jedle

Tak synek prohlásil, že s tím teď nic neudělá. Železo je v pořádku, ale prý to bude muset komplet přeinstalovat. Zálohu mám asi před dvěma měsíci, navíc mám rozdělený disk a možná je pryč jen ten s programy, zatímco moje soubory možná půjdou zachránit. Možná

Ach jo. Zítra přijde malíř, v pondělí podlahář.

Kromě jiného nemůžu do banky...

M. Crossette 16.3.2018 18:14

Sharko, to vypadá lákavě

No jen podle obrázku bych asi hádala buď na nějaký marcipánový závin, nebo na tvarohový - oboje srolované s marmeládou. Bramborové těsto by mě fakt nenapadlo. Možná I proto, že červenou cibuli nepoužívám, tak by mě jako náplň nenapadla. Ale po přečtení receptu to celé vypadá chutně a možná jednou zkusím (i s červenou cibulí, s ní to vypadá moc hezky). Recept už jsem si uložila.

V. Glover 16.3.2018 16:42

to je krásný Šárko

To je ten recept co jsi mi poslala minulý týden, mě hned napadlo že kdybych roládu dělala já, tak je z toho nevzhledná směs těsta oblemtaného cibulovým chutney. A od tebe to vypadá jako umělecké dílo.

Jehňátka jsou roztomilý!

Z. Iva 16.3.2018 16:42

Re: Vypadá to jedle

To mi povídej :-( . Počítadlo normálně fungovalo, zamkla jsem ho a odešla k vetovi. Po návratu mi začalo umírat vše pod rukama, prý by ani zkušený IT nic nezmohl, během chvilky umřel SATA disk, ani se nerozloučil. A záloha byla stará víc než rok...

Z. Iva 16.3.2018 16:38

Re: Pardon

U nás ještě nezačali zametat. Ostatně pamatuji výrok starosty, poté co koncem dubna napadlo třicet centimetrů sněhu (rozkvetlé narcisy, stromy...) - "příští rok zimní techniku odstavíme až v květnu".

Z. Lika 16.3.2018 16:24

Re: Vypadá to jedle

S peckem upřímnou soustrast, snad ho oživíte a bude jako fík. Nejhorší jsou archivy, ach jo.

T. Zana 16.3.2018 16:08

Pardon

O.T. ale to nelze nekomentovat. Celý den slabě prší. Meteorologové od včera slibují mráz a ledovku. A u nás zametli z chodníků posypový štěrk...

Z. Vave 16.3.2018 14:53

Taky jsem tipovala

bramborové knedle na sladko. Tohle vypadá moc dobře, ale protože Vašek nějaké vychytávky nedokáže ocenit, asi si budu jen prohlížet obrázek. :)

Ovšem představa rozsýpajícího voňavého bůčku mě dostala. Ani ty knedlíky by nemusely být. Stačil by měkký chleba, trochu jablečného křenu, kyselá okůrčička, nebo hrstka kysaného zení, áááách, mňam.

T. Zana 16.3.2018 13:43

Vypadá to jedle

Ale asi počkám na nějakou návštěvu - přece jen patlat tohle pro dva nemá smysl.

Bramborové těsto miluju, takže mi není zatěžko udělat ho z brambor (ale pro víc jak šest osob jsem to nezkoušela ;-)

Jinak mám depku, asi mi zahynul počítač:-(

Přijde synek a vynese ortel

Z. Iva 16.3.2018 13:07

Re: Tak tohle určitě

Jj, dejte mi způlmetra kabanosu :-))

Z. Lika 16.3.2018 12:30

Re: Tak tohle určitě

"Metrové ovocné knedlíky", moc hezké :D Připomnělo mi to, jak občas kupuji kabanos nebo cigáro - "asi tolik" a dám ruce kus od sebe.

O. Joklová 16.3.2018 12:03

hihi, mně teda víc

než celá roláda, byť je opravdu oku lahodící (tipovala jsem něco s ovocem, tedy sladkého), nadchli ti Plyšáci!!!! zvlášť ti s těma černýma nožkama, ti jsou absolutně rozkošní!!!!! :-))))))

děkuji za tu osobní poznámku v článku, chicht :-DDDDD

O. Joklová 16.3.2018 11:58

Re: Sharka vzkazuje

a jejda, já jsem to napsala nahoře, a ono to tady je už od devíti, omlouvám se :-DDDDDD

O. Joklová 16.3.2018 11:55

sharka se omlouvá

pracuje dnes v terénu, ale pokud se jí podaří dostat na internet, všem vám odpoví případné zvídavé dotazy :-)))

K. Holubová 16.3.2018 10:54

Aniž bych četla tento recept

došla jsem k podobnému jídlu.

V lednici lehce vymeteno, ven by nikdo nevyhnal do té zimy a dešťosněhu ani vraha, v podvečer přijede kamarádka. Tak a poraď si. Ona něco doveze, ale stejně musím obědvat.

Zbylé už lehýnce klíčící brambory jsem uvařila ve slupce. Vypracuji z nich těsto na klasické brknedlíky, jen ho rozválím na fólii na větší placku. Na výpeku z kousku masa, které jsem si upekla v týdnu osmahnu dorůžova cibulku a ve finále přidám na jemno posekaný česnek (obojí už taky "výhonkuje). Zbyly mi asi 3 dost velké plátky šunky a půlka sáčku strouhané goudy a našla jsem při vybalování malou sklínku zeleného chřestu. Takže placku potřu osmaženou cibulkou, pokladu šunkou, chřestem, zasypu sýrem, kořením dle chuti - bylinky dávám už rovnou do toho těsta. Celé zaroluji do fólie, dám do horké lázně a hotové nechám vychladnout. Pak pokrájím na kolečka jako roládu. V lednici mám zbytek vynikajícího zelného salátu a jednu vaničku strouhané červené řepy s křenem. To bude jako zdravá příloha. No a ledničce se uleví a zítra jedeme na nákup.

Z. Iva 16.3.2018 10:51

Re: Tak tohle určitě

Tak já jsem hádala bramborové těsto plněné nějakou sladkou ovocnou nádivkou - takové "metrové" ovocné knedlíky.

Z. Iva 16.3.2018 10:49

Re: Milé Sharko a Alenko!

Ještě - v Makru prodávají pod značkou Aro a Horeca select, a výrobky mají nejen značně odlišnou cenu, ale i složení ;)

Z. Iva 16.3.2018 10:47

Re: Díky za recepty!

Jenny, nebo koupit nové skleničky (stojí kolem osmi kaček), pokud se nechceš krmit přesnídávkami. Pokud bys kupovala přesnídávky, tak si pozorně prohlédni víčko, už nevím která značka (Hami?) nemá klasická twist-off víčka, ale nějaká plechová s jemným závitem a ta se nedají koupit.

Z. Jenny 16.3.2018 10:11

Díky za recepty!

MLP je cibulový král, takže tohle loupáníčko jistě zvládne a rád. Akorát malé skleničky jsem nezištně darovala babičce sousedního studenta aby měl na výšce co papkat, chudáček, takže budu muset zakoupit nějaké dobrůtky v marketu a vyprázdnit.

Bramborové těsto mám ráda,uvidíme.

A Sharko, díky moc! za recept na jazyky, našla jsem ho až včera, spadl mi do spamů.

Z. Iva 16.3.2018 10:01

Re: Milé Sharko a Alenko!

Ygo, obávám se, že se v malém balení neprodávají, jen v gastrobalení. Značka Hügli, Zásmuky.

Z. Matylda 16.3.2018 9:30

Vypadá to dobře,

jen já mám s roládou tohoto typu dost tristní zkušenost- dělává ji tchýně plněnou uzeninou a na rozdíl od knedlíků, které zadrží uvnitř šťávu z té uzeniny, tohle se dá jíst jen čerstvé, protože ohřáté to chutná jak zemová hadra. Tedy nakrojené ohřáté. Ale pokud to zůstane celé, tak asi dobrý...

Z. Lika 16.3.2018 9:16

Sharka vzkazuje

že dnes bude na internetu až večer.