Čtvrtek 15. května 2025, svátek má Žofie
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 99 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Pro přispění do diskuse se prosím přihlaste.

Přihlásit se

Zbývá 2000 znaků nebo 10 odstavců.

Foto

Jak níže napsala Lika, korokke je skvělé, snadné a syté jídlo. Jak už to v mém případě u zdejších lákavých receptů bývá, když se některým nadchnu (a chutná i choti), opakuji ho pak poměrně často, než se tu ukáže jiná dobrota. A přesně tak to bylo s karokke. Jestli se dobře pamatuji, měla jsem z množství vždy 8 nebo 9 "karbanátků". Myslím, že jsem je nejprve osmahla na pánvičce (balila do Panka) a dopékala v troubě. Celé množství najednou, takže pro nás dva z toho byly dvě nebo tři večeře (snadno ohřáté v troubě). Jenže pak zde Nelina dala recept na její mňam-karbanátky (se zakysankou a sýrem -také je jich vždy hodně najednou a zapékám v troubě), které karokke na čas "zastínily". Takže Liko děkuji za zopakování a připomenutí výborného jídla. Navíc s manžel chytá jet na nákup, tak připíši hovězí a karokke udělám hned zítra. Od neděle do úterý večer budeme zase jezdit hlídat fenku, tak v troubě ohřátý zbytek sobotních karokké přijde vhod.

Foto

Oprava - manžel se chystá jet na nákup píšu asi moc rychle a zbrkle.

ŠM

to jsem kdysi dělala..je na čase to obnovit....

Foto

Tak japonske korokke kdyz vynecham trojobal a dopekla bych to v troube protoze fakt neumim osmazit vubec nic vypada jako lahudka a dala bych si s chuti!

Foto

L48i71k29a 37L68i67k42a

28. 3. 2025 9:15

Taky mě to napadlo, dobrá alternativa.

ZZ

To vypadá dobře, zbytek mletého bych hodila rovnou do hrnce a vyrobila boloňku, protože pak večer stačí uvařit špagety a vytáhnout krabičku hotové omáčky z mrazáku- jaksi nemáme obědy a krabičky jsou denně na pořadu dne. Cokoli mi zjednoduší přípravu oběda na druhý den, vítám.

Foto

L92i76k65a 12L45i63k53a

28. 3. 2025 9:15

Je to ideální jídlo do krabičky, vyzkoušeno.

Foto

hezký mlsný pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům

to vůbec nevypadá špatně. To by se dalo zkusit - jako alternativa řízkům na delší výlety

Foto

L22i45k27a 38L51i80k44a

28. 3. 2025 6:26

Marička na to podala dobré reference, osobně taky doporučuju. Ideální na zpracování zbytků - jak brambor, tak třeba pečeného masa.

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz