28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Načechrané brambory

Zapečené a moc dobré

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Zemanová 3.12.2019 12:32

Je to skvělé jídlo, dík za recept. Protože mi vyrostla na zahradě na bosonohém chodníčku hlíva ústřičná, kousek jsem nadrobno nakrájela a na sádle opekla. Nechala vychladnout a pak přidala spolu s cibulí. Míchala jsem na hlubším podnose, to šlo dobře, i když sem tam jsem musela vypadlé kousky vracet zpátky.

Ode mě a Vaška dostáváš jedničku s hvězdičkou. R^

Z. Lika 3.12.2019 15:18

Teda co ty máš za zahradu, přímo čarovnou :D Jsem moc ráda, že chutnalo!

E. Zvolánková 25.11.2019 9:44

Tak my měli načechrané brambory v sobotu jako přílohu k nilskému okounovi. Byla to ňamka. A to jsem ty brambory oloupala. Ty, co máme uskladněné už se se slupkou opravdu nedaly. Ale i tak byly načechrané a dobré. Tenhle recept jsem tudíž určitě nedělala naposled. Liko, ještě jednou dík.R^

Z. Jenny 25.11.2019 13:24

U nás se právě čochr peče v troubě k tomu máme kapří mlíčí udělané narychlo,pěkně opečené na pánvi,už jsem ochutnala, moc dobréé.

J. Jovo 23.11.2019 13:05

:-) Poobědové hlášení. :-)

:-P Načechrané brambory chutnaly! Příloha okurkový salát.:-P

Z. Lika 23.11.2019 17:49

Děkuji za dobré zprávy R^

D. Ruščáková 22.11.2019 20:42

Liko, hlásím, že jsem to udělala, jedla jen s červenou řepou (inspirace z Dedeníku:)) a bylo to skvělé - půlku před zkouškou divadla a druhou teď po ní. Fakt dobrej nápad, díky :)

Z. Lika 22.11.2019 22:31

Jsem ráda, že chutnalo R^

M. Crossette 22.11.2019 17:06

Liko, to je náhodička:-) Zrovna na dnešní večer jsem plánovala udělat naše oblíbené brambory pečené v troubě... a teď jsi přidala skvělou alternativu. Už od pohledu se mi sbíhají sliny. Takže jakmile dopíšu,půjdu je dát vařit. Ostatní přísady doma mám. Jó, Čendy v pozadí jsem si všimla okamžitě. té černo-bílé kožešinky (posílám mu pohlazení - Suzince též).

Také mě zarazilo strouhat brambory se slupkou. Tedy, že to s vařenými jde. Ale říkala jsem si, že bych by "struhadlem odmítnuté" dodatečně nakrájela a přesně to níže radíš (ty je natrhat). A buď k tomu osmahnu několik plátků šunky (kupovanou krájenou mám vždy v lednici - jednotlivé plátky pěkně do křupava), nebo to sníme jen tak. Bezva recept, díky !

A také, ať brambory vařím, nebo peču (hlavně u těch pečených) vždy jich úmyslně dávám o dost víc, aby byly do foroty, vždy přijdou vhod, stačí sáhnout do lednice. Hlavně ty v troubě pečené pak krájím na kostičky i se slupkou, osmahnu na oleji, posypu pažitkou, sůl, pepř a je to mňam s jakýmkoliv masem (nebo v nouzi s volským okem).

Z. Lika 22.11.2019 22:36

Maričko, však jsem si na tebe vzpomněla - jak s pečením/vařením brambor ve šlupce předem, tak s tou zakysanou smetanou, u vás velmi oblíbenou. A slupky určitě vezmi na milost, celkové chuti prospějí. A stejně jako ty si v poslední době zvykám mít v lednici "staples", stálice k dennímu použití - vařené brambory, různé luštěniny, zelné saláty... Pak stačí osmahnout brambory, přihodit salát, luštěniny provařit třeba s rajčetem nebo si z nich udělat fazolovou polévku... Těším se, co řekneš na "načechranky" :-) A pozdravy chlupatcům ráda vyřídím, a taky posílám pohlazení všem za oceán!

E. Zvolánková 22.11.2019 13:12

Když teď koukám ještě jednou do receptu (radši jsem si ho i vytiskla ;-D) ...zdá se mi to, nebo se na zdárné přípravě pokrmu podílel kocour?;-D;-D

Z. Lika 22.11.2019 13:15

Nezdá ;-D Čenda pomáhá vždycky, někdy si i dá říct, aby poodstoupil ze záběru :-)

E. Zvolánková 22.11.2019 14:00

Tak to je šikovný pomocníček, když jen pomáhá, dozírá a neuždibuje;-D;-D Tchynin maiňák, co se paradoxně jmenuje Špunt, pomáhá nejenom s výrobou, ale často i s konzumací ještě dřív, než je jídlo hotové...teda samozřejmě jen, pokud jde o maso;-D;-D;-D

Z. Lika 22.11.2019 14:32

Jó maso... už i ten sýr jsem musela bránit, poodejít nemožno!

E. Beranová 22.11.2019 15:29

u nás bude muset být vydán ten kelímek od zakysanky - a uvidí se, jestli bude rychlejší Connyáš nebo Eddie ;-D

M. Crossette 22.11.2019 17:09

Hihi, mainská kočka jménem Špunt ;-D ;-D, moc pěkné, asi jako naše první kočka se jmenovala Kotě a byly doby kdy vážila 7.5kg :-)

E. Beranová 22.11.2019 15:31

nojo, je tam, chlupáček! ;-) zdravíme Čendu a posíláme podrbání za chytrými oušky :-)

E. Beranová 22.11.2019 12:46

samotné se zeleným salátem, jednoznačně! skvěle to vypadá a báječně to bude chutnat ;-) mňam :-) pozn. brambory máme domácí, od sedláka, krásně tvrdé, nerozpadavé.

Z. Lika 22.11.2019 12:48

To je přesná kombinace! A jen znovu zdůrazňuji - neb se objevily pochybnosti - ty vařené brambory strouhejte i se šlupkou! Dobrou chuť popřeji :-)

V. Verenková 22.11.2019 12:40

Vyzerá to výborne,Lika.A mám kacírsku otazku:posypané úhľadne nakrájanou slaninkou to nemôže pokaziť?/ sama si odpovedám,noo,len vylepšiť/

Z. Lika 22.11.2019 12:46

Klidně sypej, Verenko, ale pak to bude chtít pivko ;-D

A. Zemanová 22.11.2019 12:17

Tak to vypadá skutečně lákavě! Mám už na dnešek i víkend plán, leč pondělí je taky den. Už se na to těším.

Děkuju Ti, Liko. Tvé recepty bývají jednoduché, rychlé, dobré a skvěle zdokumentované. Prostě super. :-)R^

Z. Lika 22.11.2019 12:27

Díky za pochvalu, ovšem ta jde za autorem videa. Který se inspiroval v jedné kalifornské restauraci nebo kde ;-D

J. Jovo 22.11.2019 11:31

Je to jasné!

:-P Zítra budou načechrané brambory. Díky za recept.:-P

Z. Lika 22.11.2019 12:26

Bezva, přeji dobrou chuť :-)

L. Blaza 22.11.2019 11:02

Hmmm, tak na tohle mám vyloženě chuť!

Díky Liko za tip! :-)

Z. Lika 22.11.2019 12:27

Jsem ráda, že se tip ujímá:-)

Z. Inka 22.11.2019 10:17

Já mám teď trochu žaludek na vodě, takže si myslím, že zrovna tohle bych mohla a Bimbovi k tomu kousek uzeného, třeba? Veškeré suroviny mám v lednici, takže jen se v naděli vykopat

Z. Lika 22.11.2019 10:20

Jestli si dokážeš den předem uvařit ty brambory, tak jdi do toho. Chuť to má jemnou. Tak se brzy sprav a uzdrav!

Š. Matyášová 22.11.2019 10:12

pokud to chcete mít jemně pálivé, je lepší promíchat nastrouhanej čedar s trochou chilli nebo cayenského pepře a pak to teprvá proházet s těma bramborama a cibulí, dostane se to všude a sýr tu pálivost zjemní...