19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Načechrané brambory

Zapečené a moc dobré

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Lika 22.11.2019 10:18

Máš pravdu, kuchař v inspirativním videu dává chilli už i do "těsta", a před upečením i navrch. On je pověstný tím, že chilli miluje.

Š. Matyášová 22.11.2019 12:12

no,já si tam nasypu Carolina riper....tak uvidím....;-)

jinak mne to napadlo i bez instruktáže, posypat to jen na povrchu nebo aby se to přilepilo k bramborám, to není ono...proto jsme to sem s tím sejrem napsala...;-)

E. Zvolánková 22.11.2019 9:38

Zdravím všechny při pátku. Liko, moc díky za báječný recept.R^ Takže už nemusím přemýšlet, co zítra budu vařit;-D U nás jsou brambory jednou z nejoblíbenějších potravin, takže na jakýkoli způsob. Tohle se dá určitě použít samo osobě už jako hlavní jídlo. My si to tak zítra určitě s dcerkou dáme, ale mužskému k tomu musíme udělat nějakou flákotu;-D

Z. Lika 22.11.2019 9:59

Sama jsem byla překvapená, jak to bylo dobré. Takže předem uvařit brambory! A dobrou chuť.

Z. Lika 22.11.2019 9:36

Jé tak to jsem ráda, že se recept líbí, směle do něj! A ještě radši připomenu (kromě čechrání ;-D), že brambory se nastrouhají i se slupkou, líp to načechrání drží a zlepšuje to i strukturu chuti, nebo jak to říct. Prostě mňamka R^

Z. Jenny 22.11.2019 8:53

Souhlasím se všemi níže,vypadá to parádně a brambory můžu,takže udělám ten čochr,Liko díky, mńam,už se těším.

Z. Lika 22.11.2019 10:00

Hlavně je to dobré a docela stravitelné, když je v tom jen pár přísad. Takže dobrou chuť!

T. Zana 22.11.2019 8:27

To vypadá dobře, brambory můžu v jakékoliv podobě :-)

Díky, zkusim.

Z. Lika 22.11.2019 10:00

A hlavně se použije metoda žaves, tady je dokonce žádoucí.

D. Ruščáková 22.11.2019 8:14

Sýr zatím nemám, ale zbytek ano - díky Liko, tohle se mi hodně líbí! :) Navíc jsem sama, takže to bude množství udělné "natošup" :P

Z. Lika 22.11.2019 10:01

Všechno se strouhá nahrubo, takže je to nejen natošup, ale dokonce i ruk-cuk, o vcukuletu nemluvě ;-)

D. Ruščáková 22.11.2019 10:29

Liko, ještě dotaz - ta slupky tam fakt nevadí? To je pro mě zásadní, mám brambůrky jen takové otčenášky (sousedovi poryli políčko divočáci a brambory nestačily dorůst) a nemuset je loupat by bylo prostě úžasné! :)

Z. Lika 22.11.2019 10:37

Ty slupky jsou naopak žádoucí! Akorát pokud by ti při strouhání zůstávaly v ruce ve velkém kuse, tak bych je trochu natrhala. Napomáhají chuti, fakt. Tohle jídlo je opravdu geniální jak na přípravu, tak chuť.

E. Beranová 22.11.2019 15:32

dokonce cobydup ;-D

Z. Yga 22.11.2019 8:00

Hmm - zítra bude pečínka z prasátka, takže k tomu by se takovéto načechrané brambory hodily velice velmi. Uvidíme... ale nápad je to skvělý.

Z. Lika 22.11.2019 10:02

Ano ano, s dobrým masem je to prý paráda. Hlavně nepodléhat pokušení a do brambor už nic dalšího nepřidávat.

Š. Matyášová 22.11.2019 7:41

v jednoduchosti je krása, uhňácaných a uplácaných jídel je i z brambor dost, proč je neprovzdušnit...vypadá to fakt dobře ;-)

Z. Lika 22.11.2019 10:03

Přesně, pár přísad, a jakou to nadělá parádu a chuť. A hlavně je to výborně stravitelné - to jsou ty detaily třeba se šlupkou, a nahoře je příjemná krustička a uvnitř báseň.

Z. Xerxová 22.11.2019 6:51

hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům :-)

hezky to vypadá a i výsledek vypadá velmi jedle. Čedar mám v ledničce, brambor plný sklep... že by ??? :-P

Z. Lika 22.11.2019 10:04

Hlasuji pro - takže předem uvařit brambory. Ty se hodí vždycky R^