Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Polévka líné kuchařky
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Š. Matyášová 22.6.2018 10:40Re: já vařím Bedo,prvně jsem čočkovou s ezeleninou jedna v 8 letech ve východním Německu..no plakala jsem,jak já s etěšila na naši čočkovku a oni mi nalili čočkovej eintopf...no jo, jinej kraj ,jinej mrav...a dlouho mi to takhl enechutnalo, to prostě nebyla a není čočková polívka!!!! |
O. Joklová 22.6.2018 10:28já vařím čočkovou polívku (na Nový rok) vždycky s bramborama a kořenovou zeleninou - a Kačenka říká, že takovou jako já nikdo nedělá a že je nejlepší... takže pro mě nic nového pod sluncem, jen můžu potvrdit že je to moc dobré (akorát bez té řepy, tu nemám ráda, kyselím octem) |
Z. Yga 22.6.2018 10:23Milá Olčavičko, Polívka vypadá dobře a určitě i chutná. Akorát že já se moc nekamarádím s nakyslýma polívkama, zludařená z dětství, kdy jsme kyselice, kulajdy a podobné polívky nedělali, takže co je nakyslé, je logicky už zkažené. Takže já bych přidala asi spíš tu řepu upečenou (tu mám ráda). Zrovna předevčírem jsem narazila na pixlu čočky a udělala jsem Jeníkovi rychlou čočkovou pánev - na pánev jsem vrhla cibuli a na kousky nakrájenou slaninu, kterou jsem vyštrachala v lednici (no, moc jí nebylo, jenom na zavonění). Protože Jeník přinesl hromadu ředkviček (svazek za tři koruny - no, nekup to!), přidala jsem k téměř hotové cibulce a lehce osmažila, přidala nasekané býlí ze zahrádky (furt nevím, co mi to tam roste, tak tomu říkám dobromysl) a nakonec vrhla do toho propláchlou plechovku čočky - teda ten obsah. Prohřála, udělala k tomu voláče a s chlebem (nebo i bez) to bylo moc dobré a rychlé. |
Š. Matyášová 22.6.2018 9:39prima polívka díky Olčavičko,zkusím, až budu spotřebovávat zbytky....ta řepa s čočkovkou je lákavá,to zkusím dřív...prostě místo octa,přikyselím nálevem..... |
Z. Lika 22.6.2018 9:02Nápad s řepou mě opravdu zaujal, řepa mi chutná a vyloženě dělá dobře. A když si trochu okyselím čočkovou polévku, jak to dělávala máma, budu moci vzít i čerstvou řepu. Musím se po ní podívat na trhu, bude se prodávat i s listím a z toho si vždycky udělám salát - jen ho rychle spařím a pak ochutím. Tuhle polévku si určitě udělám, luštěniny miluju. Olčavo, děkuju za bezva nápad! |
K. Miháliková 22.6.2018 8:53Čisto náhodou robím skoro rovnakú polievku, len s červenou šošovicou, lebo tá je veľmi rýchlo hotová a ešte polievku na záver aj trochu zahustí. Dávam tiež na kocky nakrájanú mrkvu a petržlen, osmažené na cibuľke, zalejem buď vodou alebo vývarom, pridám zemiaky na malé kocky, a keď je už táto kombinácia skoro mäkká, prisypem prepláchnutú červenú šošovicu a povarím do zmäknutia. Korením tiež cesnakom, čiernym korením a navyše trochou worčestrovky. Červenú repu ale neobľubujem, takže tú nedávam nikam ;-) . |
T. Zana 22.6.2018 8:12Vypadá to hezký Tohle určitě příležitostně zkusím- zase nová variace čočky se vždycky hodí. Díky, Olčavo! |
Z. Xerxová 22.6.2018 6:21hezký den hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům... :o) Jsme polívkoví - a díky za dobrý nápad, čočkovka už delší dobu nebyla. A skvělá fotodokumentace |