18.4.2024 | Svátek má Valérie


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Limetkový řez - cheese cake

Stručně a jasně :-)

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Matyášová 5.9.2022 15:56

Tak to diky za info..mam radost..

E. Beranová 5.9.2022 11:46

jojo, kde jsou ty časy, kdy v obchodě na C (J) bylo k dostání všeho a takový výběr, jaký nebyl jinde...asi taky záleží na vedoucím prodejny, co objedná ( a co mu místní vykoupí). příště abys nakoupila v Perníčkově a všechno přivlekla s sebou ;-(

Z. Lika 5.9.2022 8:42

Vyzkoušeno a jde to opravdu mimořádně na odbyt, takže ještě jednou díky. R^

Š. Matyášová 5.9.2022 6:47

Děkuji všem za čtení a za vyzkoušení....

Š. Matyášová 5.9.2022 6:45

jo, to mají..jernže tam, kd ejsem ho dělala, obchod na L nemají..jen obchod na C a ten je naprosto marnej..

Š. Matyášová 5.9.2022 6:43

cemiockou značku mají všude stejnou KC4H5O6

Š. Matyášová 5.9.2022 6:39

vím, věřím a omlouvám se...já to zvládám febicholem, když je to akutka.. a ta sfiŇa zelená kope a kope..občas po něčem, kdy to nečekám..:-/;-)

Š. Matyášová 5.9.2022 6:37

milá Maričko, tady se používají klasické máslové nebo LOTUS..s karamelovou příchití..někdo drtí i Esíčka nebo KOKO sušenky.. možností je sposta..i piškoty jsou použitelné..ale i s medovou příchutí tu sušenky jsou..:-)

Z. Janaba 3.9.2022 9:25

Hm, vafle také nechávám odstát. Ale. Teď jsem dělala něco jako bublaninu s rybízem, nechala tedy asi čtvrt hodiny stát a fakt byla po upečení vyšší než obvykle. Tak zase nevím!;-D

Z. Janaba 3.9.2022 9:21

Nojo, ale jak se řekne norsky vinný kámen, ha!:-)

M. Crossette 2.9.2022 20:44

Jano, normálně různé buchty, kde je prdopeč dávám hned do trouby. Ale když dělám waffle, tak to řidší těsto s prdopečem nechávám vždy odležet, zatímco se mi rozpaluje wafflovač.

M. Crossette 2.9.2022 20:40

Šarko, díky zajímavý recept. Já dělám cheese cake ze směsi ricotta, cream cheese a zakysanka. Už jsem ho ale dlouhóó nedělala, kdoví, kde mám zašantročený recept. Tak místo hledání příště zkusím tenhle tvůj recept. Líbí se mi ta posypka navrch. Navíc mám v mrazáku ještě hromadu malých sáčků s citronovou šťávou, jak jsem lisovala spoustu citron. Jako podlakla u toho svého dávám Gramové sušenky, takové hnědé, co mají troche medovou příchuť, nevím, jestli se u vás prodávají.

Z. Matylda 2.9.2022 19:38

Pdp jsou dva- obyč a s vinným kamenem. Ten s vinným kamenem se naopak nesmí nechat stát, tam je ta reakce okamžitá.

A. Alimo 2.9.2022 16:19

Co mi to děláš holka zlatá, víš jak já bych si dala ? a fšechno, ne jen tenhle moučník. A víš jaká je dieta při akutním zánětu žlučníku ;-€? Možná víš, ale pro ostatní šťastlivce, co nevědí, je to suchý rohlík se se suchým rohlíkem ;-€. A navíc beru dvoje silná ATB po kterých mi je špatně od žaludku - už stačí, když se na ně podívám;-O. Co já komu udělala....

Z. Janaba 2.9.2022 15:49

Trochu OT, i když dneska pečete/nepečete.

Mám dotaz ohledně prášku do pečiva. Vždycky jsem se snažila těsto s pdp rychle šoupnout do trouby, aby “nevyprchalo”. No a teď jsem se dočetla, že takhle asi ne. “Kynutí” prý prospěje, když těsto stojí chvíli při pokojové teplotě, protože kynutí s pdp má dvě fáze. První fáze je reakce na vodu a druhá na teplo v troubě. Tak nevím:-). Víte o tom něco, aneb - kampak na prdopeč s logikou?

E. Beranová 2.9.2022 15:40

obyč Clubky asi stačí... v obchodě na L mají určitě i nějaké jiné dobré :-)

Š. Matyášová 2.9.2022 11:16

já měla obyčejné..350g stálo 30 korun ;-D

Š. Matyášová 2.9.2022 11:14

no jo, ale to s tímhle nejde srovnat, to je jak pribiňák na piškotu ;-)...já pro jednoduchot miluju sachr..ty krémovo-máslový a šlehačkový bomby nechávám jiným;-D

E. Beranová 2.9.2022 11:14

tyto jsou dobré Danish Butter Cookies 454g | Potraviny | Cukrovinky & Snacks | Sladké pochutiny | FajnKoš.cz (fajnkos.cz)

Š. Matyášová 2.9.2022 11:12

a nebo jen do dvou pohárů;-) jak píšu dole Bláže....R^

Z. Matylda 2.9.2022 11:04

Cheesecake je u nás v rodině oblíbený dezert, akorát pro dva to bude lepší dělit čtyřmi, abychom to nejedli týden, když já navíc sladké jím výjimečně...

E. Beranová 2.9.2022 11:04

bude to mňam určitě... šťávu bych do bílé náplně dala, ta to ještě pozvedne :-) Leni, v neděli v Roztokách?

Z. Xerxová 2.9.2022 10:24

oni to nejedí - třeba dorty (takové ty punčáky, věnečky, šlehačkové a krémové) nejedí vůbec

Š. Matyášová 2.9.2022 9:52

Zano, ve 30°vedru, když potřebuješ udělat pohoštění , vychází nejlíp...osvěží, všichni si rádi dají a ta limeta s kokosem, to je bomba kombinace.... ;-)

T. Zana 2.9.2022 9:37

Cheesecake není úplně můj šálek čaje, ale obrázkový návod vypadá hezky :-)

Z. Lika 2.9.2022 9:34

Fajn, u mě to jistí mixér R^

Š. Matyášová 2.9.2022 9:05

drtič - a na jemno...pokud to dáš tyčákem, tak si je napřed rozmlať paličkou....

Z. Lika 2.9.2022 8:37

Dotaz: nakolik a jak jsi ty sušenky nadrobila? Rozmlátila v obalu hrnkem? Dala do igeliťáku a rozválela válečkem? Hodila do mixéru?

Š. Matyášová 2.9.2022 7:15

tohle by zvládli vyrobit i Trpajzlíci ;-D

Š. Matyášová 2.9.2022 7:14

Blážo, nadrob si máslový sušenky (klidně naše Dukly), s trochou másla je promíchej,nasyp do širokejch sklenic na šampíčko a rozmíchej řeckej jogurt s trochou želatiny pro nepečené dorty a dodej od oka ostatní ingredience...a máš číze v poháru ;-)