Tím je pro mne těsto na hrníčkovou olejovou bábovku.
¾ těsta dám do bábovkové formy (vymazávám máslem a vysejpám kokosovou moučkou nebo hrubou moukou) nebo naleju všechno těsto na plech, vyložený pečícím papírem.
Když bábovku, tak do zbylé čtvrtiny zamíchám kakao nebo mletý mák, 2 KL instantní kávy a 1 PL mleté kávy, nastrouhanou syrovou mrkev, 2 PL rybízové nebo jiné marmelády, případně povidel. Mramorová se vždy povede.
Někdy mramorovou nedělám a přidám zmíněné ingredience do celé dávky těsta, a přidám skořici a šplouch rumu…
Pokud nemám domácí vejce, přidávám špetku kurkumy, těsto je pak nádherně žluté.
Když na plech, pokladu kompotovaným nebo čerstvým ovocem, případně povoleným mraženým (borůvky, lesní směs atd.)
Výzva je mango (mražené – pokrájené z Lidlu nebo Icelandu ), to si rozumí s limetou a mátou. Takže bublanina s mangem a k ní kopeček limetového tvarohu nebo limetového jogurtu s mátou… Nemáte-li limety, použijte lemon curd nebo limoncello, ale to musíte trošku dosladit.
K broskvové bublanině je skvělá vanilková zmrzlina s horkým broskvovým přelivem a kousky karamelu.
Na mrkvovou je dobrý kopeček šlehačky s kardamomovo-skořicovou posypkou – no prostě Sonnentor posypka na kávu – Aladinovo koření.
Do třešňové bublaniny je skvělé vanilkové ochucené mléko.
Nebojte se experimentovat… Peču ve vyhřáté troubě na 160 °C , cca 40 -50 minut. Kontroluju špejlí :-D
Dobrou chuť!
Foto: Sharka.68