Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M. Crossette 16.9.2016 18:06Tak jsem tady a děkuji za komentáře !!! Sharko, hořčici máme samotnou na talíři a namáčíme do ní(já méně, choť vice)sousta. Jindy si řízek choť pomázne Švěhlovic "žiletkovou pastou", kterou miluje. Dobrá je I majonéza, nebo jistě Rputi by šlo i aioli. Já někdy do strouhanky přidám trošku mého nejoblíbenějšího kreolského koření. Prostě fantazii se meze nekladou. Já mám ale ráda tu nahořklou chuť ementálu, tak řízek nejvíce chutná "jen tak". YGO a Alex - když se plátky šunky stlačí, drží dost na to, aby se daly obalit (ale přeci jen opatrně). Spíchnout párátkem jsem nikdy nezkoušela, ale nápad je to dobrý. PetroaK - také jsem nejprve zatápala, co by mohl být "rýžový sýr" a on to krásný překlep :)) Já mám na smažení fígl. Na menší smažení (tyhle řízky a třeba květák v těstíčku), používám malý kastrůlek, ne pánvičku. Mohu do něho nalít méně oleje a přesto je ho dostatečná vrstva na smažení. Ano jednotlivě, dva řízky se tam nevejdou. Ale zase, když je olej dobře rozpálený, jde to rychle, olej nemá ani moc šanci se vsáknout a ani se tolik nepřepálí. A rozhodně je oleje menší spotřeba.. A ano, mělnickou Ludmilu jsme si vozili z návštěv a jeden čas jsem si do těch hezkých bachratých láhvích ukládala svoje bezinkové vino. A na nádvoří v mělnickém zámku jsem (někdy v prvních letech manželství)spadla do kašny. Zajeli jsme si tam z Prahy s manželem a bratrem do rest. a já pak blbla po ochozu kašny a sklouzla jsem. :) Možná mě rozjařilo právě to dobré vínko. |