20.10.2021 | Svátek má Vendelín


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Dýňový dezert nebo snídaně

Potkala jsem tuhle opět hokkaido...

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Crossette 23.7.2021 18:55

Zajímavý recept, hezky nafoceno a Čenda krásně zdobí :-) . Asi budu muset hokaido jednou zkusit (jestli ho seženu). Já mám všechny tyhle dýně spojené s podzimem, kdy je jejich sezóna (tedy tak je znám nejvíce z New England).

Bohužel žádný další Mlsotník mě nenapadá, ale cuketu dělám dost často jako přílohu, máme ji rádi a ráda si přečtu jiné možnosti přípravy.

Teď se tu už pár dnů přejídám rozmixovanými fíky:-). Zase jsem letos neodolala a 2x donesla domů z procházky objemný sáček krásně zralých plodů. Z ohromného keře v zahradě dlouhé roky opuštěného domu(vrata na zahradu jsou už dávno pryč). Od další skližně mě (naštěstí) odradily vosy, lítala jich tam hromada a při druhém trhání mi jedna dala žihadlo. Musela být extra naštvaná, protože, než jsem došla domů prst jsem měla jak babulu a pěkně to bolelo. Tak už jim tam ostatní fíly nechám. Manžel o čerstvé nestojí a já se po 3-4 také cítím sytá a fíky hodně rychle dozrávají i v lednici. Želvám také chutnají a část jsem jim oddělila, ale zbytek povařila, rozmixovala a teď každý den cast lžící ujídám, dala jsem si i na zmrzlinu.

Z. Lika 23.7.2021 20:30

Maričko, čerstvé fíky závidím, ty miluju. Vosám se vůbec nedivím a želvám je přeju :-)