29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Sladký život

Tentokrát s tvarohem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Matyášová 2.8.2015 6:19

zkuste do tvarohu přimíchat Matcha tea

hodí to chutě taky vejš..a kombunace Matcha a citron je luxusní, jen místo cukru dejte třtinovej nebo med, ale jen trošku...

T. Zana 3.8.2015 8:58

Re: zkuste do tvarohu přimíchat Matcha tea

Hmmmm, to vypadá dobře :-))

Z. Nelina 31.7.2015 22:36

Bez sladkého

by byl život chudý a pro mě hlavně bez pečeného.

V současné době by se mohlo něco vyrábět denně, většinou se zralé ovoce kumuluje v přibližně stejnou dobu.

Byla řeč i o tvarohu, tak dnes byly klasické buchty plněné meruňkami s tvarohem. Zájem byl veliký.

Všem požíračům sladkostí dobrou chuť.

T. Zana 1.8.2015 8:09

Re: Bez sladkého

Jé, meruňky a tvaroh - to je dobrá kombinace.

H. Williamson 31.7.2015 19:34

jako decko jsem milovala

rybizovou penu. Uslehal se snih s cukrem a pak se do toho roznahnal rybiz. Anebo, jak moje babicka rikala, rybizl.

T. Zana 31.7.2015 19:53

Re: jako decko jsem milovala

Hanko! Já taky a úplně mi to vypadlo.

M. Crossette 31.7.2015 19:26

:))

Asi před 3 měsíci u nás otevřeli nový obchod s "Donuts" (česky snad koblihy). Američané je konzumují v množství opravdu velkém. A tenhle krámek je vyrábí opravdu skvělé a manžel tam pro ně občas zajede a přiveze krabici 12. ještě teplých různě zdobených donuts !!! To jsou ty chytáky skoro ve všech prodejnách s donuts. Tucet jich vyjde mnohem levněji, než kupované jednotlivě, protože čerstvě tahané s olejové lázně jsou nejlepší, den staré už to není ono,tak aby neměli moc zbytků. No ta tyhle donuts manžel dovezl dnes ke snídani, protože před ní jel vyzvednout svoje léky, tak jen trochu odbočil. Vonělo to po celé kuchyni a to se jeden nedokáže ovládnout. Takže jsem - stejně jako manžel - slupla tři donuts, jen se po nich zaprášilo. Měla bych je jít ven "odpracovat", ale do toho hicu a mokrého vzduchu se mi vůůbec nechce, tak holt se ten cukr a tuk zase hezky v mých hýždích uloží a já budu lamentovat, co s tím udělat (a neudělám nic). Ale pochutnala jsem si, to jo :)

Takže Zano skvělé recepty, uložím si je "na jindy", ale naštěstí teď to se mnou nešije jít alespoň jeden z nich vyzkoušet (rybíz nemám, ale stále mám z farmy čerstvé borůvky v lednici).

T. Zana 31.7.2015 19:58

Re: :))

Maričko, krám na donuts otevřeli na Václaváku někdy začátkem devadesátých let. Na můj vkus byly trochu moc sladké, nicméně měla jsem tam jeden oblíbený druh... Za pár let krám zavřeli (ale já si něco najít vždycky umím ;-)

Ten rybízový koláč je jaksi nápadnější, ale musím říct, že ani kakaová verze není marná - a nepotřebuješ na nic nic extra.

M. Crossette 31.7.2015 21:57

Re: :))

Ano Zano, "Dunkin'Donuts" ! Byl nahoře v bývalé Koruně, že? Všimla jsem si při jedné návštěvě a pak při další už tam nebyl. Ani jsem se moc nedivila, podle mne jsou am. donuts pro Evropana moc sladké a tys mi to potvrdila. V USA má Dunkin'Donuts dlouholetou tradici a správně se má "nekrášlený" donut do kafe namáčet (od slovesa "to dunk"). Ale nejsou právě nejlevnější. Teď už je podobných řetězových obchodů mnohem víc. U nás je jiný obchod a já jsem tomu ráda, protože choť "Dun.Do" miluje a to by je pak vozil domů ještě častěji :))

T. Zana 1.8.2015 8:48

Re: :))

Ano, máš pravdu, Maričko. Máčecí donuty :-)

Š. Matyášová 2.8.2015 6:21

Re: :))

prodávají je v pojízdných stáncích, je to hnus olejovatej...neumějí udělat těsto...

Z. Jenny 31.7.2015 17:24

Zano,

velmi s Tebou soucítím apřidávám se k Vave, jsi náš člověk. Ráda dělám ovocné koláče tvaroh s touto korporací miluju. Jenže, přednosta sladké nsmí anebo jen omezeně a tak jak ten koláč či buchtu upeču a čerstvou vytáhnu, napřed sežeru teplé rožky, pak si vzpomenu na Mudr. Cajthamlovou a ty tuky a cukry a dám si přestávku, tzn., že počkám až koláč vychladne, jdu se na něho podívat, proto, že je přikryt útěrkou, když vidím jak se pěkně povedl, vezmu nůž a ochutnám další plást, večer už mám výčitky ale říkám si, že když to dnes sním, tak zítra nebude žádná sladkost, což je dobře, no a tak raději pokračuji, ráno už se tam bojí jen zbytek,ani přednosta totiž neodolal a tajně v noci vdechl pár kousků. Ach jo, znám ty libé pocity, ještě přijdou švestky,špendlíky, strouhaná jablíčka, kdo to má vydržet. :))

T. Zana 31.7.2015 18:33

Re: Zano,

Jenny, já si kvůli tomuhle koupila "dortíčkovou formičku" (průměr asi 12 cm). Ale byl to nějakej šunt, tak už zase peču ve velký :-(

H. Williamson 31.7.2015 19:29

Re: Zano,

Jenny, miluju ten popis spotrebovani buchty. :)

Z. Vave 31.7.2015 13:58

Zano, Ty jsi můj člověk!

Takové recepty mám moc ráda, zamíchat v míse a nalejt na plech. Dost možná, že tohle opravdu vyzkouším. Tvaroh se zdá být ostatně dobrým kompromisem, já ráda mák a Vašek povidlí. :o)

Přeju všem dobrý den .... chjo, končí mi dovolená. Týden jsem si hrála na rentiérku a musím říct, že se mi to dost líbilo. :o)

T. Zana 31.7.2015 14:32

Re: Zano, Ty jsi můj člověk!

Achich, konec dovolené, to bolí. Ale ještě tě čeká víkend :-)

O. Joklová 31.7.2015 14:49

Re: Zano, Ty jsi můj člověk!

"já ráda mák a Vašek povidlí" - tak udělám tvaroh

Vave, ty vrahu!!!!!!!!!!!! :-DDDDDD

Z. Nítkovská 31.7.2015 15:18

Re: Zano, Ty jsi můj člověk!

dokonalé řešení !!!

(teda pro mne; i když ke svému neštěstí mám ráda všechny náplně, tvaroh nejvíc - mňam)

T. Zana 31.7.2015 18:33

Re: Zano, Ty jsi můj člověk!

Já akorát ten mák moc nemusím, ale povidla... tak ty teda jooo :-)

M. Pajakerryková 31.7.2015 11:10

bezva recepty

Vyzkouším oba. Rybíz ještě je a taky mám ráda mokré buchty jak Beda. A ja zas včera sežrala ty solene brambůrky - těm neumim odolat.

T. Zana 31.7.2015 12:43

Re: bezva recepty

No jo, to je mor. Ale ty to s Olinkem a pesama vyběháš!

O. Joklová 31.7.2015 9:47

tvarohové je nejlepší!!

jelikož nemám moc ráda suché pečené, prostě miluju prakticky cokoli, co je s tvarohem, neboť vznikne tzv. "mokrá buchta"... a ty v dosahu prostě nesmím mít, to je velmi jednoduché řešení - jinak sežeru na posezení celé

mám pocit, že přesně to první jsem jedla asi před týdnem u kamarádky, a řeknu vám - je to delikatesa!!!! na stole bylo iks věcí, ale jakmile jsem ochutnala, vše ostatní pro mě už přestalo existovat, zato tohle jsem zdlábla všechno (stydim... moc stydim)

nasyrovo jako Xerxová, proč ne, ale drží to aspoň trochu pohromadě? neumím si představit, že to ukrojím a nerozteče se mi to, možná ještě než to dám na talíř - to přece nemůže držet tvar, ne? třeba výkroj, když je to v dortové formě.... leda snad dát tu želatinu jak píše Jitur

Z. Xerxová 31.7.2015 10:24

Re: tvarohové je nejlepší!!

tvaroh na piškotu drží. Rybíz v první vrstvě - ten ve tvarohu taky drží. No a zbytek je o tření  :o)  Ano - občas se trochu sype - ale vždyť je to na talířku a jí se to žličkou  :o)  tak o co jde  ??  Syrové ovoce je nejzdravější

O. Joklová 31.7.2015 10:46

Re: tvarohové je nejlepší!!

zbytek je o tření - a taky trochu o gravitaci :-DDDDDD

Z. Jitur 31.7.2015 10:25

Re: tvarohové je nejlepší!!

to jsem se nasmála! "Jinak sežeru na posezení celé... stydim... moc stydim... :O)))

T. Zana 31.7.2015 12:45

Re: tvarohové je nejlepší!!

Tohle je typická situace: když musíš, tak musíš :-)

Š. Matyášová 2.8.2015 6:23

Re: tvarohové je nejlepší!!

peču na Beaveru denně, mokrý buchty...nepřežívají snídani...

Z. Jitur 31.7.2015 9:26

díky za receptíky

také souhlasím, že se hodí vždycky. Možná využiju zrovna o víkendu, kdy budu s dcerou na chatě... keříky byly obsypané rybízem, tak by se to zrovna nabízelo :O)))... "Nasyrovo" by se možná dala použít do tvarohu i želatina, ne?

T. Zana 31.7.2015 12:48

Re: díky za receptíky

Želatina asi půjde, ale je to skoro zbytečné ;-)

Z. Lika 31.7.2015 7:57

Recepty se výborně hodí

Je sezóna rybízu a už se trochu ochladilo, takže se dá trouba na chvíli pustit. Anebo korpus koupit hotový a dle vzoru Xerxové zbytek dodělat na syrovo.

Kdo děláte rybízovou bublaninu, mám tip: nastrouhejte do těsta na jemno mrkev. Dodá přirozenou sladkost a trochu srazí ostrý rybíz. Je to moc dobré.