Čtvrtek 5. prosince 2024, svátek má Jitka
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

MLSOTNÍK: Coleslaw (americký salát ze zelí)

V dubnu Matylda napsala do Mlsotníku dva dobré recepty na saláty ze zelí. U druhého (jak se sama zmínila) našla částečnou inspiraci v oblíbeném americkém „coleslaw“.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZJ

Z. Jenny

31. 5. 2014 19:28
Maričko,

díky za recepis na takovou dobrůtku. Zkusím. Mňam, už se těším.

0 0
možnosti
MC

31. 5. 2014 15:46
Děkuji Liko a Jitčo

Jsem moc ráda, že jste salát takhle rychle vyzkoušely a moc hodné, že jste napsaly o výsledku !!! Samozřejmě mě těší, že recept nezklamal, jak už jsem psala, rozdílné přísady mohou mít i jiný výsledek.

Jitčo, nevím, jaký kráječ jsi si koupila, třeba tady u nás je jich také vice (i s tou sekací vlnovkou) a já nevím, zda jsou ty ostatní stejně dobré. Na Dedině blogu (bývalý NZ)jsem o tom napsala víc, tak se tam podívej. Ale - jak tam píšu - i ten můj kráječ se napoprvé zasekává, chce to ho pořádně praštit, a pak už to jde hladce a rychle. Tak to zkus, být na kráječ zprvu ras i u mého se první kousky třeba mrkve zaseknou do vlnovky, ale další bouchnutí to spraví a pak to jde jedna báseň !!! Ale ono někdy není na "ruční pohon", však já salát take drive krájela nožem.

Ještě jednou děkuji, že jste to sem obě napsaly a ať si pochutnáte i na odleželém salátu.

0 0
možnosti
ZL

Z. Lika

31. 5. 2014 14:41
Tak hotovo

a musím říct, že je to vynikající. Měla jsem trochu obavy z té sladkosti a majolky a smetany, ale té zeleniny je hromada a chutě se výborně propojují. Tak ještě vydržet do zítřka, než se odleží... Maričko, moc děkuju!

0 0
možnosti
ZJ

Z. Jitča

31. 5. 2014 14:00
Tak podávám hlášení

o výrobě salátu :-). Ještě včera jsem nakoupila ingredience, a dnes ráno při vaření oběda jsem se pustila do výroby. Tak předně, Dede, kráječ na cibuli si raději nekupuj - já si ho včera v prvotním nadšení pořídila, ale neosvědčil se - je slabý, zasekává se na zelí a asi bych se dřív vztekla, než salát nakrouhala. I vzal jsem svou oblíbenou ostrou velkou kudlu, prkénko, a jala se krájet půlku zelí bílého a půlku červeného na malé kostičky - a šlo to rychle, pak jsem nakrájela mrkev(čtyři menší) na malé kostičky, nakonec cibuli (jedna velká a jedna menší), kterou jsem kvůli svému trávení po nasekání spařila horkou vodou, a pak dál vše přesně podle receptu. Vznikla velká mísa salátu, kterou jsem přendala do dózy do lednice a zbytek tady s velikou chutí ujídám - a lidičky, je to DOBROTA!!! A to se to ještě ani nestihlo rozležet!!! Maričko, ještě jednou za mě veliké díky!

0 0
možnosti
ZL

Z. Lika

31. 5. 2014 14:06
Re: Tak podávám hlášení

Právě jsem přitáhla tašku s ingrediencemi - narazila jsem v obchodě na to špičaté zelí a fialovou cibuli, kterou mám moc ráda. Tvoje recenze mě velice povzbudila, už se těším!

0 0
možnosti
HW

30. 5. 2014 22:57
Ano, to je klasika

Dik, Maricko za sdileni tohoto klasickeho a oblibeneho salatu. I kdyz ja ho uz leta delam bez majonezy a kysele smetany.Jen s olejovou sladko-kyselou zalivkou. Kdyz muj statny junak kriticky potreboval shodit vahu, (a ze ji shodil celych 130 liber), tak jsem hledala alternativy. A v jednom jinak velmi tradicnim barbeque miste ho prave delaji bez majonezy, tak jsem chutnala a chutnala, az jsem se k tomu dopracovala. Recept mam, jak vetsiny mych, naprosto podle oka.

Ale zavazala jsem se, ze vyrobim asi 4 kila slaw jako prilohu k barbeque v praci pro specialni prilezitost. A v tomto pripade, Maricko, pouziju tvuj recept- ten s bilym a cervenym zelim.

0 0
možnosti
DR

D. Ruščáková

30. 5. 2014 17:02
Jé, recept na opravdovej coleslaw!

Maričko, to byl skvělej nápad to sem napsat - já ho začala jíst až v Anglii a moc mi chutnal (tady u nás, třeba v tom KFC mi nechutná, ani nevím proč - moc majonézy?)

Už mám doma suroviny a uvažuju o tom sekáčku - s nožem se mi na to nechce, nejsem dost trpělivá na takové patlání.

Takže díky moc a mávám do Alabamy!:))

0 0
možnosti
ZX

Z. Xerxová

30. 5. 2014 16:36
kdybych se snad hned ráno nehlásila...

tak se nic neděje - jen nestíhám. Blíží se nájezdníci - dneska naši 4, zítra další 4... a hlídání Najtíka a dětí je trošku jiná káva, než bylo hlídání dětí s Bětuškou  :o)

0 0
možnosti
ZL

Z. Lika

30. 5. 2014 16:20
Napadlo mě vyzkoušet ještě jiné zelí

tzv. špičaté, je určeno přímo do salátu na spotřebu zasyrova, viz např. zde http://dobrasemena.cz/MURDOC-F1-Zeli-hlavkove_710944.htm

Je opravdu lahodné. A jak jsem koukala, už je k mání i ve fialové variantě. Páni, myslím, že o víkendu mi coleslaw neunikne!

0 0
možnosti
DR

D. Ruščáková

30. 5. 2014 17:04
Re: Napadlo mě vyzkoušet ještě jiné zelí

Už je v obchodech, milá Liko? Já ho u nás ještě letos neviděla. Mám ho moc ráda a s tím srandovním tvarem se dobře krájí:)) A fialové jsem ještě nepotkala vůbec, to jsou ale novoty:))

0 0
možnosti
ZJ

Z. Jitča

30. 5. 2014 14:55
Mňam,

díky Maričko za originál receptu, nejspíš vyzkouším ještě dnes. A tedy po pravdě, nikdy bych nečekala, že se u Mlsotníku takhle zasměji, perlíte tu všichni úžasně!

PS: A jsem teď tuze zvědavá, zda mi tento můj premiérový příspěvek projde...

0 0
možnosti
ZV

Z. Vave

30. 5. 2014 15:04
Re: Mňam,

Prošel, povedlo se, Jitčo, vidím Tě. A moc ráda! :o)

0 0
možnosti
AL

A. Lex

30. 5. 2014 13:04
Až se probudíš, Maričko

tak tady je moje poděkování za recept na dobrý zeleninový salát. Za nedlouho bude nové zelí a to bude dobrota. Po tom sekáčku se pídím, už jsem ho našla v leckterých zásilkových obchodech. Moje kamarádka si jej přivězla ze Švýcar. A seká s ním na prkénku naprosto všechno. Od cibule po vejce natvrdo.

0 0
možnosti

Z. Štětinka

30. 5. 2014 13:30
Re: Až se probudíš, Maričko

no vidiš! Na to jsem se chtěla při čtění článku zeptat, jak to vypadá..

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz