Diskuze
MLSOTNÍK: Coleslaw (americký salát ze zelí)
Děkujeme za pochopení.
Z. Jenny
Maričko,
díky za recepis na takovou dobrůtku. Zkusím. Mňam, už se těším.
Děkuji Liko a Jitčo
Jsem moc ráda, že jste salát takhle rychle vyzkoušely a moc hodné, že jste napsaly o výsledku !!! Samozřejmě mě těší, že recept nezklamal, jak už jsem psala, rozdílné přísady mohou mít i jiný výsledek.
Jitčo, nevím, jaký kráječ jsi si koupila, třeba tady u nás je jich také vice (i s tou sekací vlnovkou) a já nevím, zda jsou ty ostatní stejně dobré. Na Dedině blogu (bývalý NZ)jsem o tom napsala víc, tak se tam podívej. Ale - jak tam píšu - i ten můj kráječ se napoprvé zasekává, chce to ho pořádně praštit, a pak už to jde hladce a rychle. Tak to zkus, být na kráječ zprvu ras i u mého se první kousky třeba mrkve zaseknou do vlnovky, ale další bouchnutí to spraví a pak to jde jedna báseň !!! Ale ono někdy není na "ruční pohon", však já salát take drive krájela nožem.
Ještě jednou děkuji, že jste to sem obě napsaly a ať si pochutnáte i na odleželém salátu.
Z. Lika
Tak hotovo
a musím říct, že je to vynikající. Měla jsem trochu obavy z té sladkosti a majolky a smetany, ale té zeleniny je hromada a chutě se výborně propojují. Tak ještě vydržet do zítřka, než se odleží... Maričko, moc děkuju!
Z. Jitča
Tak podávám hlášení
o výrobě salátu :-). Ještě včera jsem nakoupila ingredience, a dnes ráno při vaření oběda jsem se pustila do výroby. Tak předně, Dede, kráječ na cibuli si raději nekupuj - já si ho včera v prvotním nadšení pořídila, ale neosvědčil se - je slabý, zasekává se na zelí a asi bych se dřív vztekla, než salát nakrouhala. I vzal jsem svou oblíbenou ostrou velkou kudlu, prkénko, a jala se krájet půlku zelí bílého a půlku červeného na malé kostičky - a šlo to rychle, pak jsem nakrájela mrkev(čtyři menší) na malé kostičky, nakonec cibuli (jedna velká a jedna menší), kterou jsem kvůli svému trávení po nasekání spařila horkou vodou, a pak dál vše přesně podle receptu. Vznikla velká mísa salátu, kterou jsem přendala do dózy do lednice a zbytek tady s velikou chutí ujídám - a lidičky, je to DOBROTA!!! A to se to ještě ani nestihlo rozležet!!! Maričko, ještě jednou za mě veliké díky!
Z. Lika
Re: Tak podávám hlášení
Právě jsem přitáhla tašku s ingrediencemi - narazila jsem v obchodě na to špičaté zelí a fialovou cibuli, kterou mám moc ráda. Tvoje recenze mě velice povzbudila, už se těším!
Ano, to je klasika
Dik, Maricko za sdileni tohoto klasickeho a oblibeneho salatu. I kdyz ja ho uz leta delam bez majonezy a kysele smetany.Jen s olejovou sladko-kyselou zalivkou. Kdyz muj statny junak kriticky potreboval shodit vahu, (a ze ji shodil celych 130 liber), tak jsem hledala alternativy. A v jednom jinak velmi tradicnim barbeque miste ho prave delaji bez majonezy, tak jsem chutnala a chutnala, az jsem se k tomu dopracovala. Recept mam, jak vetsiny mych, naprosto podle oka.
Ale zavazala jsem se, ze vyrobim asi 4 kila slaw jako prilohu k barbeque v praci pro specialni prilezitost. A v tomto pripade, Maricko, pouziju tvuj recept- ten s bilym a cervenym zelim.
D. Ruščáková
Jé, recept na opravdovej coleslaw!
Maričko, to byl skvělej nápad to sem napsat - já ho začala jíst až v Anglii a moc mi chutnal (tady u nás, třeba v tom KFC mi nechutná, ani nevím proč - moc majonézy?)
Už mám doma suroviny a uvažuju o tom sekáčku - s nožem se mi na to nechce, nejsem dost trpělivá na takové patlání.
Takže díky moc a mávám do Alabamy!:))
Z. Xerxová
kdybych se snad hned ráno nehlásila...
tak se nic neděje - jen nestíhám. Blíží se nájezdníci - dneska naši 4, zítra další 4... a hlídání Najtíka a dětí je trošku jiná káva, než bylo hlídání dětí s Bětuškou :o)
Z. Lika
Napadlo mě vyzkoušet ještě jiné zelí
tzv. špičaté, je určeno přímo do salátu na spotřebu zasyrova, viz např. zde http://dobrasemena.cz/MURDOC-F1-Zeli-hlavkove_710944.htm
Je opravdu lahodné. A jak jsem koukala, už je k mání i ve fialové variantě. Páni, myslím, že o víkendu mi coleslaw neunikne!
D. Ruščáková
Re: Napadlo mě vyzkoušet ještě jiné zelí
Už je v obchodech, milá Liko? Já ho u nás ještě letos neviděla. Mám ho moc ráda a s tím srandovním tvarem se dobře krájí:)) A fialové jsem ještě nepotkala vůbec, to jsou ale novoty:))
Z. Jitča
Mňam,
díky Maričko za originál receptu, nejspíš vyzkouším ještě dnes. A tedy po pravdě, nikdy bych nečekala, že se u Mlsotníku takhle zasměji, perlíte tu všichni úžasně!
PS: A jsem teď tuze zvědavá, zda mi tento můj premiérový příspěvek projde...
Z. Vave
Re: Mňam,
Prošel, povedlo se, Jitčo, vidím Tě. A moc ráda! :o)
A. Lex
Až se probudíš, Maričko
tak tady je moje poděkování za recept na dobrý zeleninový salát. Za nedlouho bude nové zelí a to bude dobrota. Po tom sekáčku se pídím, už jsem ho našla v leckterých zásilkových obchodech. Moje kamarádka si jej přivězla ze Švýcar. A seká s ním na prkénku naprosto všechno. Od cibule po vejce natvrdo.
Z. Štětinka
Re: Až se probudíš, Maričko
no vidiš! Na to jsem se chtěla při čtění článku zeptat, jak to vypadá..
Vyhledávání
TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA
Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.
ondrejneff@gmail.comRubriku Zvířetník vede Lika.
zviretnik.lika@gmail.comHYENA
Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.
https://www.hyena.cz