16.12.2019 | Svátek má Albína


MLSOTNÍK: Paprikáš Csirke

15.6.2018

Suroviny na paprikáš

Suroviny na paprikáš

Recept na tohle jídlo jsem dostala od společnosti HelloFresh, od kterých jsem si v minulosti několikrát nechala dodat krabici s recepty a ingrediencemi, když jsem opravdu neměla čas a náladu vymyslet, co vařit.

Všechno je přesně naměřené, popsané a hotové do půl hodiny, a tenhle recept se stal jedním z mých nejoblíbenějších, a podle průzkumu maďarské kuchyně na google je i celkem autentický.

Pro dva lidi budeme potřebovat:

Osmahneme základ

Osmahneme základ

  • 3 kuřecí stehna nebo dvě prsíčka
  • 1 cibule
  • 1 malá cuketa
  • 1 kapie
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce mouky
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 plechovka máslových fazolí
  • 1 malý kelímek zakysané smetany
  • 1 kostku kuřecího vývaru
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce medu
  • 1 hrnek basmati rýže
Omáčka se vaří

Omáčka se vaří

Nejdříve si nakrájíme kapii na proužky, rozpůlíme cuketu a nakrájíme na špalíčky, toto dáme na plech, pokapeme olivovým olejem, posolíme, popepříme a dáme do trouby na 180 stupňů, na 25 minut.

Potom si nakrájíme cibulku, trochu opečeme v hrnci, přidáme nakrájený česnek a nakrájená kuřecí stehna nebo prsa.

Několik minut posmažíme dohromady s cibulkou, přidáme mouku, zase minutu posmažíme, přidáme mletou papriku, zalijeme 400 ml vody, k tomu přidáme vývarovou kostku a necháme vařit 10 minut.

Přidáme fazole

Přidáme fazole

Mezitím si umyjeme basmati rýži a dáme taky vařit na 10 minut.

Po deseti minutách přidáme ke kuřeti plechovku máslových fazolí a necháme vařit dalších deset minut. Nakonec přidáme sójovou omáčku, med a kysanou smetanu.

Servírujeme s rýží, navrch posypané upečenou zeleninou z trouby.

Dobrou chuť k paprikáši!

Dobrou chuť k paprikáši!

Foto: Fallen DragonKin

Fallen DragonKin Neviditelný pes


12 tipů na dárky pro kluky, které potěší
12 tipů na dárky pro kluky, které potěší

Možná stále přemýšlíte, co koupit malému nezbedovi pod stromeček. Máme pár tipů, které budou trefou do černého.