Nedá se říci letní, ceny kupované zeleniny se tak ustálily, že je téměř jedno, v kterém ročním období se zelenina zpracovává.
Období je letní, kdy v kuchtění lidu převládají cukety a různé dýně. Já teda nemusím ani jedno ani druhé, místo cukety v slaném provedení raději lilek, ale ujíždím na paprikách.
Lečo je obecně rozšířené, kromě standardu papriky + rajčata může být i v kombinací s další zeleninou,
nebo papriky upečené na sucho, svléknuté a rozmačkané s pečeným lilkem a rajčaty, olejem, kořením, na pomazánku,
nebo plněné papriky, chutě lze různě obměnit, na způsob mého plnění jsem dávala recept dříve (k tomu poznamenám, že místo všeho uvedeného koření stačí dost čubrice, tu jsem v té době neměla).
Dnes je tu návod na papriky vařené + rýže jako příloha, obyčejné to jídlo.
Suroviny
Postup
Kdo event. zkusí, dobrou chuť. A když zbude, je to jako s gulášem: druhý den je lepší, je rozleželý, stačí pak jako příloha chleba.
Foto: Nelina