25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Zelená roláda

To jsem tak bádala, co udělat na silvestrovský mejdan, a hledala jsem mlsotku, ne úplně obvyklou a přitom snadno se konzumující, nejlépe rukama. Moje mlsná sestra mi poradila. Recept našla někde na internetu, snad dokonce na mimibazaru. Z originálního receptu jsem použila těsto a nápady, náplň je moje oblíbená. Zkušená mlsná huba si jistě troufne na dané téma trochu improvizovat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
H. Williamson 24.1.2014 22:51

To se mi libi

I kdyz jako roladu jsem to nedelala. Ale delam neco podobneho ze silnejsich palacinek, naplnim ruznyma dobrotama - i na spenat prijde, zaroluju, napevno zabalim do potravinove folie a po nejake dobe krajim na platky. Dik, Bubu, za prima napad.

Š. Matyášová 24.1.2014 10:29

dělávala jsem ji jednu dobu na velikonoce

jen jsem tu placku nebalila do rolády, ale nakrájela na kousky do silného vývaru a podávala místo fridátových nudlí ...a bylo to moc dobré...

O. Joklová 24.1.2014 15:49

Re: dělávala jsem ji jednu dobu na velikonoce

fridátové nudle????????????????????????????????

R. Enatae 24.1.2014 21:27

Re: dělávala jsem ji jednu dobu na velikonoce

Fritátové nudle jsou slané palačinky, nakrájené na nudličky a ještě jednou osmažené. Pokud se znovu neosmaží, jsou to celestýnské nudle.

Z. Yga 24.1.2014 9:46

Jé špenátovka

Hmm - přiznávám, že já špenát celkem nerada, tak nevím, jestli by mi chutnal zabudovaný v těstě. Ale zase mám moc ráda medvědí česnek ve formě špenátu. Tak si myslím, že až bude jeho čas (a letos by to mohlo vyjít i na ty velikonoce), tak bych tu roládku prubla z něj.

Poznámka číslo jedna: já teda taky nebyla roládová. Ale letos na Vánoce jsem se utrhla a jednu klasickou vyrobila ... a PODAŘILA SE!!! Až se sama tomu divím - totiž kouzlo je v tom, aby těsto nebylo moc na vysoko a aby se moc neupeklo (takže hlídat) - pak se neláme při rolování a výsledek je famózní.

Poznámka číslo dvě: jak jsi psala: "...zabalit do potravinářské folie a nechat ztuhnout v lednici." - tak tě upozorňuji, že Lednice se píše s velkým eL a v brzku tě teda s těma roládami očekávám (:o)))))

Z. Jarka_F. 24.1.2014 21:14

Re: Jé špenátovka

V Brně by taky mohly ztuhnout (:o)))))

D. Ruščáková 24.1.2014 9:37

OT - neodolám, ale stýská se mi po Nazgúlech,

tak jsem udělala vzpomínkové album... http://sandvika.rajce.idnes.cz/Dede_-_Norsko_a_Anglie_-_Vzpominky_na_snehove_hratky_Kazana_a_Danika/

D. Ruščáková 24.1.2014 9:19

To je nádhera! Kdyby mi ji tak někdo udělal:))

Bubuško, tenhle recept se čte jen s kapesníčkem decentně u úst, aby si jeden neslinil do klávesnice:)) Já jako obvykle váhám u rolády - věřili byste, že jsem nikdy žádnou roládu nedělala? Prostě vždycky ztratím odvahu, protože se znám a vidíme zcela jasně, jak se mi to nakonec rozpadá pod rukama a já nakonec vztekle (a zoufale) házím všechny ty dobroty do mísy, aby se to jedlo lžicí:))

Š. Matyášová 24.1.2014 10:31

Re: To je nádhera! Kdyby mi ji tak někdo udělal:))

ale Dede, smotá se i ruplá a zakamufluje se to vrstvou krému :-D

O. Joklová 24.1.2014 15:53

Re: nakonec vztekle (a zoufale) házím všechny ty dobroty ...

... do mísy, aby se to jedlo lžicí:))

ach ano!!!!! přesně tak bych dopadla já, ani to nemusím zkoušet...

nikdy jsem NEPOCHOPILA, jak je možné těsto smotat, nechat, pak zase rozmotat a něčím potřít, a pak znova podruhé smotat... to je snad proti všem fyzikálním zákonům, to nemůže bejt možný

P. Kaštan 24.1.2014 18:52

Re: nakonec vztekle (a zoufale) házím všechny ty dobroty ...

Milá Bedo, trik je v tom, že pečící papír, na který to celý vykydneš a pak pečeš, je vytřený třeba máslem. Ono to od něj jde pak krásně dolů a roluješ sem a tam dle libosti. Nechce to zarolovat hned za horka, ale počkat tak 10 minut, aby to trochu prochladlo. Zaroluješ a necháš vychladnout docela, přesně jak Bubu píše.

Milá Bubu, vypadá to skvostně. Většinou je to tak, že chlapi tyhle všemožné zavinutce milují. U nás je milován štrůdl na slano a ano, plním ho špenátem, míchanými vajíčky, nastrouhaným balkánem, na drobno pokrájenou červenou paprikou, třebas i naloženou na kyselo... Fantazii se meze nekladou :)

Z. Vave 24.1.2014 19:41

Re: nakonec vztekle (a zoufale) házím všechny ty dobroty ...

Ufff, četla jsem nastrouhaným banánem a hned mě napadlo, že zas tak rafinované chutě nikdy mít nebudu. ;o)

Ovšem balkán, to je jiná, mňam. :o)

Z. Matylda 24.1.2014 8:49

Barva zajímavá,

chuť si představit umím a podle mě to vypadá jedle. Vyzkouším při příležitosti nějakých narozenin :-)

Z. Inka 24.1.2014 8:14

co takhle kopřivy

když už je řeč o těch velikonocích. Myslím tím použít spařené sekané kopřivy. On je z nich ten " špenát " moc dobrý. No a když přeroste salát, tak z něj je "špenát" jemný a moc chutný

Z. Lika 24.1.2014 7:30

Jaro je tady!

Tahle roláda se bude výborně hodit k Velikonocům, svátku sv. Patrika a tak podobně. Dosud mám ozkoušenou klasiku - z vykostěného kuřete. Novinka rozhodně nebude na škodu.

Bubu, dobrý úlovek!

Z. Vave 24.1.2014 7:05

Zelená roláda

vypadá hezky a zcela jistě byla tuze dobrá. Já se ale roládu dělat bojím, neumím. Kdysi, jako mladá a nadšená novomanželka jsem se pokusila o piškotovou roládu, ale jaksi se nezadařilo, a od té doby je pro mě roláda jako Mount Everest. Existuje, nadaní a pilní jedinci tohoto vrcholu dosáhnou, ale mně není dáno.

Ostatně, jako dítěti mi v roládách, když jsem se k nim někde dostala, chutnaly nejvíc ty krémy uvnitř, a jedla jsem ji vždycky tak, že jsem ji postupně rozbalovala a olizovala. :o)

Těším se na další skvělé recepty, nad kterými si budu představovat, jak dobře asi chutnají. ;o)

Přeju všem krásný den <3 a prosím, mrkněte na Hady. V sekci Psi prosím o radu, jaké kšíry opatřit Ance. Jestli máte nějaké osvědčené tipy, sem s nimi, prosím. Tedy, vlastně, tam s nimi! ;o)

Z. Pitrýsková 24.1.2014 9:18

Re: Zelená roláda

Tedy, já a kuchtění...., no, nic moc. I když, co uvařím, v drtivé většině, mistříček pochválí a přidá si.

Bubu, tu zelenou ale rozhodně vyzkouším. Fakt vypadá, že je to mlsná mlsůtka. Ale dnes to nebude. Když mi dojde, těsně před vrcholem, odvaha, jak tady uváděla Vave, tak budeme mít zelené řezy. A basta.

Vave, jsem s roládou na tom přesně jako Ty. Ale já se, fakt, snažila.

T. Zana 24.1.2014 18:50

Re: Zelená roláda

K vám se přidám, vy jste moje lidi :-) Přiznám se, že já roládu nikdy ani nezkusila (vlastně jednu kdysi v dávnověku jo, ale ta nebyla piškotová, alébrž kynutá a nevyběhla. Mrcha...)

Z. Xerxová 24.1.2014 7:00

hezký den

hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům :o) těm , co dneska něco slaví, přeji vše nej nej. A těm, co potřebují pofoukat bolístka na těle či na duši, držím palečky, ať je brzy líp.

Píše Bubu, co má mlsnou hubu :o)  Krása - moc se mi to líbí. Náš prťavec by ale řekl: Babi, máš to špinavý... Tak komentuje každé jídlo, které podle něj má vypadat jinak (třeba petrželku v knedlíkách, zelené těstoviny...)

Z. Lika 24.1.2014 7:32

Re: hezký den

K těm komentářům malých budoucích mužů: "Tak nevím, jestli mi tohle bude chutnat..." - pozoroval přípravu cuketových "bramboráků". Panečku, jely mu náramně :-)