Pátek 13. prosince 2024, svátek má Lucie
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

MLSOTNÍK: Risotto v pomalém hrnci

Rizoto s jarní zeleninou
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IM

18. 7. 2018 10:23
LOW/HIGH?

A to já zas na pomalý hrnec nedám dopustit. Rýže nebo rizoto je v něm ale něco, co jsem ještě nezkoušela. Dávala jste rýži na 1,5h na High nebo na Low? Spíš na High, co?

0 0
možnosti
MC

8. 6. 2018 18:34
Risotto dělám často

takové to CDD ale rýži vařím normálně. Kdysi, když se odtud stěhovala moje italská kamarádka, dala mi tři velké krabice různých zbytků "špajzu a ledničky". A byla mezitím právě pixla risottové rýže (krátké), značku jsem zapomněla, myslím, že začínala na "M". My jsme ale zvyklí a máme rádi naopak dlouhou rýži, vařenou tak, aby i uvařená zůstala "sypká". Takže všechno, co jsem dostala jsem zpotřebovala, jen rýži jsem dala kamarádce, která má a používá pomalý hrnec, já ho nemám. Ale i tak Wendulko vypadá tvůj recept zajímavě, jako ostatním, také se mi líbí rozpéci zeleninu extra v troubě. Já sice zeleninu připravuji take extra, ale na pánvičce. Tak to jednou zkusím v troubě.

Ten "bochánek" risotta se mi také líbí, s vajíčkem na talíři je to už na pohled lákavé jídlo. Vybavil se mi kopeček čisté rýže, jak ho podávali ve školních jídelnách. Kuchařka rýži napěchovala do velké sběračky a pak vyklopila na talíř.

0 0
možnosti
ZM

Z. Matylda

8. 6. 2018 12:01
Pomalého hrnce

nemaje, těžko budu diskutovat :) Ta pečená zelenina vypadá schopně, ta se mi líbí. Italské risotto dělávám někdy, ale zas tak často ne :)

0 0
možnosti
ZM

Z. Matylda

8. 6. 2018 11:57
0 0
možnosti
TZ

T. Zana

8. 6. 2018 10:17
Vypadá to krásně

Taky nemám pomalý hrnec, takže risotto dělám tím dřevním způsobem (čti: ne moc často). Ale zase bych se k němu měla donutit - jenže my teď moc doma nejsme :-)

Uf, už mám sbaleno.

0 0
možnosti
ZY

Z. Yga

8. 6. 2018 10:02
OTéčko

Teda jak jsem říkala, Wendulka má moc hezky barevné obrázky - já taky pár přidám, i když k jídlu tam toho moc není (:o))

http://yga.rajce.idnes.cz/2018_5.%2C_6._a_7._cervna/

0 0
možnosti
TZ

T. Zana

8. 6. 2018 10:13
Re: OTéčko

Ty třešně stačí!

0 0
možnosti
ZY

Z. Yga

8. 6. 2018 8:07
Milá Wendy

moc hezky to tvé rizoto vypadá a je-li pravda, že i očima se jí, pak to musí být skvostné jídlo. Mně - na rozdíl od Renáty - tam zase něco přebývá ... ale risotto bez rýže asi nejde uvařit (:o))). Ale moc se mi líbí nápad upéct zeleninu zvlášť - krásně si zachovala barvu a dokonce i tvar. To si dovolím někdy zkusit.

Jinak se dneska či zítra s některými potkáme v Orlických horách. Snad nám bude svatý Petr opět nakloněn ...

0 0
možnosti
TZ

T. Zana

8. 6. 2018 10:14
Re: Milá Wendy

Doufám! Předpověď vypadá trošku hrozivě, ale oni hrozí furt, tak snad :-)

0 0
možnosti
ZL

Z. Lika

8. 6. 2018 7:10
Moc se mi líbí

nápad se zvlášť upečenou zeleninou, to určitě vyzkouším. Zůstane křupkavá a zachová si chuť. Krásně barevné jídlo, děkuji, Wendulko.

0 0
možnosti
ŠM

8. 6. 2018 8:47
Re: Moc se mi líbí

taky dělám i do rizota,zeleninu zvlášť, jen to ve finále smíchám....ale Wendulka to má nádherný, barvičkama to jen září,to by snad snědl i člověk,co má duši na jazyku.....

0 0
možnosti
ZX

Z. Xerxová

8. 6. 2018 6:18
hezký den

hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům... :o)

Pomalý hrnec nevlastním, takže rizoto se u nás dělá ne tak luxusní. Ale poměrně často - nikdy ne zcela zeleninové či houbové - ale i s kuřecím nebo vepřovým masem

0 0
možnosti
RE

R. Enatae

8. 6. 2018 1:28
Něco mi v tom receptu chybí

a je to máslo, které ke krémové konzistenci rizota značně přispívá :)

0 0
možnosti
ZI

Z. Iva

8. 6. 2018 8:23
Re: Něco mi v tom receptu chybí

Možná Wendy šetří kalorie...

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz