Děkujeme za pochopení.
LOW/HIGH?
A to já zas na pomalý hrnec nedám dopustit. Rýže nebo rizoto je v něm ale něco, co jsem ještě nezkoušela. Dávala jste rýži na 1,5h na High nebo na Low? Spíš na High, co?
Risotto dělám často
takové to CDD ale rýži vařím normálně. Kdysi, když se odtud stěhovala moje italská kamarádka, dala mi tři velké krabice různých zbytků "špajzu a ledničky". A byla mezitím právě pixla risottové rýže (krátké), značku jsem zapomněla, myslím, že začínala na "M". My jsme ale zvyklí a máme rádi naopak dlouhou rýži, vařenou tak, aby i uvařená zůstala "sypká". Takže všechno, co jsem dostala jsem zpotřebovala, jen rýži jsem dala kamarádce, která má a používá pomalý hrnec, já ho nemám. Ale i tak Wendulko vypadá tvůj recept zajímavě, jako ostatním, také se mi líbí rozpéci zeleninu extra v troubě. Já sice zeleninu připravuji take extra, ale na pánvičce. Tak to jednou zkusím v troubě.
Ten "bochánek" risotta se mi také líbí, s vajíčkem na talíři je to už na pohled lákavé jídlo. Vybavil se mi kopeček čisté rýže, jak ho podávali ve školních jídelnách. Kuchařka rýži napěchovala do velké sběračky a pak vyklopila na talíř.
Z. Matylda
Pomalého hrnce
nemaje, těžko budu diskutovat :) Ta pečená zelenina vypadá schopně, ta se mi líbí. Italské risotto dělávám někdy, ale zas tak často ne :)
Z. Matylda
OT
pár fotek z konce května- https://malcka.rajce.idnes.cz/2018_05_26_prochazka/
T. Zana
Vypadá to krásně
Taky nemám pomalý hrnec, takže risotto dělám tím dřevním způsobem (čti: ne moc často). Ale zase bych se k němu měla donutit - jenže my teď moc doma nejsme :-)
Uf, už mám sbaleno.
Z. Yga
OTéčko
Teda jak jsem říkala, Wendulka má moc hezky barevné obrázky - já taky pár přidám, i když k jídlu tam toho moc není (:o))
Z. Yga
Milá Wendy
moc hezky to tvé rizoto vypadá a je-li pravda, že i očima se jí, pak to musí být skvostné jídlo. Mně - na rozdíl od Renáty - tam zase něco přebývá ... ale risotto bez rýže asi nejde uvařit (:o))). Ale moc se mi líbí nápad upéct zeleninu zvlášť - krásně si zachovala barvu a dokonce i tvar. To si dovolím někdy zkusit.
Jinak se dneska či zítra s některými potkáme v Orlických horách. Snad nám bude svatý Petr opět nakloněn ...
T. Zana
Re: Milá Wendy
Doufám! Předpověď vypadá trošku hrozivě, ale oni hrozí furt, tak snad :-)
Z. Lika
Moc se mi líbí
nápad se zvlášť upečenou zeleninou, to určitě vyzkouším. Zůstane křupkavá a zachová si chuť. Krásně barevné jídlo, děkuji, Wendulko.
Re: Moc se mi líbí
taky dělám i do rizota,zeleninu zvlášť, jen to ve finále smíchám....ale Wendulka to má nádherný, barvičkama to jen září,to by snad snědl i člověk,co má duši na jazyku.....
Z. Xerxová
hezký den
hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům... :o)
Pomalý hrnec nevlastním, takže rizoto se u nás dělá ne tak luxusní. Ale poměrně často - nikdy ne zcela zeleninové či houbové - ale i s kuřecím nebo vepřovým masem
R. Enatae
Něco mi v tom receptu chybí
a je to máslo, které ke krémové konzistenci rizota značně přispívá :)
Vyhledávání
TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA
Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.
ondrejneff@gmail.comRubriku Zvířetník vede Lika.
zviretnik.lika@gmail.comHYENA
Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.
https://www.hyena.cz