30.6.2022 | Svátek má Šárka


Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Crossette 13.5.2022 19:13

Jéé to vypadá velice chutně a navíc mám úplně všechny přísady doma. :-) Udělám asi zítra, nebo v neděli. Měli jsme tu od pondělí švagrovou (právě odjela) a jeden den jsem udělala k večeři "Liččiny" těstoviny s houbami a špenátem (máme to fakt moc rádi).. Čerstvého špenátu byl velký sáček, takže mi ještě tak tři hrsti zbyly v lednicivě. Dvě cukety mám take v lednici, stejně jako mrkev a vše ostatní. Z veliké bachraté papriky jen polovinu, druhou jsem nakrájela do rizota. Dneska ale dojíme zbytky pizzy (kupované) od včerejška, do vaření se mi dneska nechce. Takže Liko díky za další novou inspiraci a bezva fotky.

Koukla jsem na video a ten bílý prášek, co kuchař přisypává do těsta je myslím prdopeč, na inst. droždí to nevypadá. Já ale schválně droždí zkusím dát, uvidím, jestli to bude jiné, než tvoje fotky:-). Přijde mi, že na tolik hromádek těžší zeleniny bude mít droždí větší "tažnou sílu" na pizzové načechrané těsto, než prdopeč. Ale možná také ne, no sdělím výsledek k porovnání.:-)

Z. Lika 13.5.2022 19:56

Tak to jsem, Maričko, na droždí zvědavá. Možná budeš muset těstíčko nechat chvíli odstát, aby kvasnice ožily.

Jsem moc ráda, že různé recepty zkoušíš, a když se navíc z některého stane stálice, mám velkou radost R^

Placka je to moc chutná, znovu se mi na ni začínají sbíhat sliny ;-D