18.4.2024 | Svátek má Valérie


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Pečená šunka s nečekanou literární inspirací

Aneb existuje opravdu recept dle Queenie z Lodi komediantů?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Holubová 24.1.2016 19:54

Pařená šunka

Tak já jsem šunku dělávala na různé oslavy nebo setkání na chalupě a byla také úžasně lahodná.

Zakoupila jsem šunku v MAKRU, vložila ji na pařák do velkého hrnce. Dole pod pařákem ve vodě se macerovala kůra z pomeranče a citronu, hřebíček, kousek vanilkové kůry, celý pepř.

Šunka se napařovala na pařáčku na kachlových kamnech po celou noc.

Překrásně změkla, nasála vůni koření a citrusů, nakrájená na tenoučké plátky chutnala přímo božsky.

Z. Lika 24.1.2016 20:45

Re: Pařená šunka

Hmmm, tak s citrusy, to neznám, to může být moc dobré :-) Sešly se tu moc zajímavé tipy.

K. Holubová 25.1.2016 8:43

Re: Pařená šunka

Až na to, že jsem úplně pitomá.

Zapomněla jsem, že kůžička té šunky se musí nařezat na kosočtverečky, do těch se vsadí ten hřebíček a celé se to potírá medem.

Nojo, únava a snaha udělat ve chvíli volna co nejvíc restů.