25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Crossette 10.3.2023 18:16

Ano, v Anglii je Shepherd's Pie oblíbené jídlo. Také jsem ho kdysi udělala,, chutnal nám, ale pak nějak recept vyšuměl. Při tom je to velice snadná příprava. Navíc se mi líbí vylepšení níže u Hanči, posyppat kaši sýrem! Jak slyším, že je v receptu sýr, sliny se mi začnou sbíhat :-). Tak Liko díky za připomenutí receptu.

Š. Matyášová 13.3.2023 11:57

a zamíchat sejra do kaše je taky fajn....

Z. Hanča 10.3.2023 16:46

Před lety jsem tenhle recept vyzkoušela a když jsem jej po čase chtěla zopakovat, našla jsem malinko jiný, taky dobrý. Do masové směsi tak dávám navíc řapíkatý celer, případně hrášek a vsypu malinko škrobové moučky - ten masový základ pak lépe drží. Bramborovou kaši před dopečením posypu strouhaným sýrem. U nás, včetně mládeže, oblíbené jídlo! :-P

Z. Jenny 10.3.2023 11:10

Mám to jako JarkaF, koláč a přitom maso a šup s tím do trouby nebo remosky. Mám ještě někde,takovou tu starožitnou remosku,byla uložena k zapomenutí, měla bych ji aspoň oprášit,však ona se ještě šikne. Díky za recept! Vzhledem k tomu, že mi dochází nápady, velmi vítám každou radu a návod. R^V:-)

J. Fialová 10.3.2023 9:54

Tak v titulku je "koláč" - a uvnitř je maso.

Jako écht masoterián volám: Supér ;-D

Z. Lika 10.3.2023 9:51

Jo a chtěla bych podotknout, že se to bude určitě dobře péct v remosce R^

L. Blaza 10.3.2023 9:31

Máte tip na nějaký dobrý hovězí bujón? Mně většinou bujóny nevoní, ale třeba máte vyzkoušený nějaký dobrý. :)

Š. Matyášová 10.3.2023 9:42

dám povařit kousek sušeného hovězího masa...nebo ho nadrtím a přidám a pak použiji vodu.

Z. Lika 10.3.2023 9:50

Myslíš kostku, Blážo? To jsi mě docela zaskočila, znám asi jen dvě běžné značky ;-D

Z. Jitur 10.3.2023 12:31

Zeptám se bývalé kolegyňky, na rande sekretářek nám donesla domácí bujón vlastní výroby, pak předám ;-):-)

A. Alimo 10.3.2023 9:30

Dobrý nápad, s chutí vyzkoušímR^, pořád přemýšlím , co vařit a ono stačí otevřít Zvířetník:-)

To už je let, co sem psala Kačer, já už asi fakt hodně pamatuju;-D

Z. Jenny 10.3.2023 11:05

Jo, já taky, vítej i ty ! :-) Už jsem tě viděla i včera, chtěla jsem písnout ale jsem poněkud znavena žitím a včerejšek byl po všech stránkách náročný. VR^:-)

T. Zana 10.3.2023 9:08

Helemese, tohle jsem dokonce párkrát udělala a bylo to fakt dobré. Pak mi to nějak vypadlo nebo co.

Určitě si pastýře zopakuju :-)

Z. Jitur 10.3.2023 8:35

Tak z popisu, podle ingrediencí, i fotek - se mi zdá, že může být moc dobré ;-)

Š. Matyášová 10.3.2023 8:01

Tak Kačer, tohle s jehněčím nebo skopovým, na velikonoce, bude to pravé..jsem si lámala hlavu,co udělat a pastýřák mne nenapadl (asi stárnu)..a přihodím do kaše hrst zeleného drobně pokrájeného lupení (špenát,petrželka atd...);-)VPS: Liko dík,že jsi ho připomenula!!

Z. Lika 10.3.2023 7:11

Přeji dobré páteční ráno! Připomínám tento vděčný a moc dobrý recept. Existuje v řadě obměn, ale vůbec není na škodu mít po ruce vyzkoušený recept. Takže dobrou chuť, ať budete vařit cokoli. :-)