Úterý 8. července 2025, svátek má Nora
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 99 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuse

MLSOTNÍK: Nadýchaná bábovka na pekáč (s drobenkou)

Mouka, cukr, máslo, vejce a mléko. Pět nejběžnějších surovin pro pečení moučníků. Přesto když jeden peče to samé, není to to samé.

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

HW

25. 7. 2014 23:43
Maricko

Tenhle recept se mi libi. Ma jen dve vajicka. :) A jde celej udelat v KitchenAid. Myslim ale, ze dodam nejake ovoce,kdyz ho je ted tolik. Diky Maricko.

0 0
možnosti
MC

25. 7. 2014 23:34
Jenny a Vave

děkuji za komentáře a přeji šťastnou ruku při pečení a aby chutnalo jak k nedělní kávičce, tak i chlapečkům s hrnkem studeného mléka (tak to moc chutná mě).

0 0
možnosti
ZJ

Z. Jenny

25. 7. 2014 21:53
Maričko,

díky za recept psaný s láskou kuchařinky milé, óóó, to bude dobrotka.

Bábovka a kafíčko, jak od maminky, či babičky a taky od Maričky chutná nejlépe v neděli odpoledne, kdy lenivě odpočíváme a vedeme bohulibé řeči. Už to vidím. I vůni bábovky přímo cítím.

0 0
možnosti
ZV

Z. Vave

25. 7. 2014 17:57
Téda, tady se zase mlsá o 106!

A čék tloustne už jen z těch obrázků. :o)

Ale tohle mě zaujalo, vyzkouším, až tu budou příště chlapečci. Oni nejsou moc na sladké, ale snad jim tohle zachutná.

Přeju všem krásný páteční večer. <3

0 0
možnosti
MC

25. 7. 2014 17:52
tak jsme s návštěvou dosnídali

s jsem konečně tady. Děkuji za komentáře a odpovědi shrnu pod jeden komentář.

1)Dee-možná do drobenky nedáváš dostatek tuku, takže ta tvoje je pak více sypká a do těstě zapadne. 2)ráda čtu kolik z vás má "vizuální" recepty, na různých papírech a nedá na ně dopustit.3)Štětinko-vyložit celý pekáč papírem moc nejde, měl by ho v rozích nahrnutý a nehodlám se stříhat s postranními proužky :)) Výhoda jen dna je ta, že u pekáče, který si nechci poškrábat, papír tomu zabrání, naopak u toho, který už poškrávaný je a těsto se lepí, papír vady "vyhladí". 4) Pájo - ano buchta je dobrá i k snídani, ale je fakt křehoučká, takže "na zabalení na cestu" bude potřebovat nějakou krabičku. A Nastěnce držím palce, aby "psí laškovaní" bylo úspěšné. 5) YGO - tady je drobenka i na "suchou" buchtu oblíbená a dávají se do ní často mleté nebo sekané ořechy. O tom, že se do drobenky dává žloutek slyším prvně, to se při pečení nesrazí "na vajíčko"? 6)Zano - kdybys tohle těsto nalila na větší pekáč, takže buchta bude nižší, klidně na to můžeš dát ovoce, bude to skoro jako bublanina. 7)MaRi - děkuji za pochvalu. Že někdo dává droždí a prdopeč dohromady, to slyším také prvně. Hodně zdejších receptů dává prdopeč i sody (a sůl), ale také nechápu proč, když soda se solí působí stejné jako prdopeč, takže je to vlastně dvojitá dávka prdopeče. Já dávám jen jedno, nebo druhé. 8)Milá Verenko - až se pýřím tvojí pochvalou. Však tys kuchařinka také velice schopná, jak zmíňuje Lika. No já spokojená a veselá snad jsem, myslím, že vaření už také zvládnu "levou zadní"(též u nás známý výraz), ale s upraveností už je to u mě podstatně horší :)) Neumím pomalu uvařit, aniž bych na oděvu (i přes zástěru, ať dělám, co dělám)nezískala další mastný flek nebo barevný kecanec. Takže "upravenosti" často docílím před usednutí ke stolu převlečením do čistého. Tedy hlavně, když je návštěva, jinak flek sem, flek tam, mě už je to všechno jedno. Manžel se pustí do chutné krmi a na hruď mi v ten moment rozhodně nekouká :))

0 0
možnosti
ZV

Z. Verenka

25. 7. 2014 15:03
Ako vždy

Marička nesklamala.Mám taký dojem,že je ako tá jedna kamoška Betty mD.Stále upravená,vesela,spokojná a z kuchyne donáša furt niečo dobré.Len tak,akoby lavou zadnou /tak sa hovorí u nás / K tomu muž a zver a zahrada a ...

Ako to robí?

Pomáhajú jej nejakí číňankovia?

Babovku robím len jeden druh-olejová a je výborná.Robím ju v babovkovej forme. Droblenku na ňu nedávam,čokoládou nepolievam.Dostala som teray taký nápad:keby zajtra pršalo a to hodne,zostala by som sa flákať po byte,urobila by som babovku na plech-fakt si to zaslužim.Pršať však nebude,zahrada a úroda v nej volajú a ja budem zavárať a struhať a mraziť.

0 0
možnosti
ZL

Z. Lika

25. 7. 2014 15:52
Re: Ako vždy

Verenko, ale vždyť Ty jsi taky taková kámoška Betty MacD. - zavařuješ, strouháš, mrazíš, a navíc umíš výbornou olejovou bábovku. Který z doktorů tohle umí?

Marička má dnes návštěvu (a k tomu to časové pásmo), ale těší se, že se tu zastaví. Tak bude mít radost :-)

0 0
možnosti
ZI

Z. Inka

25. 7. 2014 11:56
Já teda bábovku leju do srnčího hřbetu

takhle na plech dávám iné buchty. A protože u nás jenom bílá není jedlá, vytvořila jsem nový rodinný recept za použití takovéhoto těsta. Zove se pejsek a kočička, základem je třené těsto a do něj příjdou podle toho, co mám zrovna při ruce: namočené rozinky, ořechy, sušené ovoce, kandované ovoce, čokoládové kousky. Nahoru teda nedávám nic, ale ta drobenka by se zošla, čokoládová poleva už by byla zhůvěřilost

0 0
možnosti
ZN

Z. Nítkovská

25. 7. 2014 10:53
Zase po čase přihlášena ;-)

Musím pochválit tradičně "maričkovsky" dokonale zpracovaný recept, ovšem zmínka o použití kvasnic a prdopeče mě přivedla na dvě otázky:

V některých receptech jsem viděla současné použití kvasnic i prášku do pečiva, jinde zase současně prášek do pečiva a sodu. Nemáte někdo tuchu, co to společně dělá? Zatím jsem si vystačila vždycky pouze s jedním elementem... ;-)

0 0
možnosti
TZ

T. Zana

25. 7. 2014 12:51
Re: Zase po čase přihlášena ;-)

MaRi, peču občas podle jednoho receptu, kde je prdopeč i soda. Po čase jsem sodu vypustila a řekla bych, že je to bez ní i lepší.

0 0
možnosti
TZ

T. Zana

25. 7. 2014 8:56
Maričko

to vypadá jedle a docela bych i zkusila, i když asi ne hned - milujeme ovocný koláče a teď to ovoce přece jenom láká víc.

Hm, včera byl u nás synek a já (potřebovala jsem zároveň balit na dnešní odjezd) vymyslela, že upeču kus vepřovýho a bude studený se salátem a z pilnosti jsem navrhla ještě meruňkové muffiny. No, ušetřil mi práci. Prej raději víc masa :-))

0 0
možnosti
ZY

Z. Yga

25. 7. 2014 8:49
Milá Maričko,

moc se mi recept líbí. Taky leju bábovku do pekáče a taky nejprve šlehám sníh a pak zbytek (kvůli mytí metel). Zaujalo mne, že nejprve šleháš máslo s cukrem a až pak žloutky - já to dělám naopak a je fakt, že někde se mi to máslo scukne (což mi v těstě až tak nevadí). Překvapila mne posýpka na "holou" buchtu - já sypu většinou na ovoce. A když dělám posýpátko na hodové koláče, tak do ní přidávám ještě žloutek - je vláčná.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz