29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Kuře pečené s hořčicí

Variace na dijonské kuře

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Crossette 12.10.2018 19:06

to vypadá moc chutné

a potvrzuji, že hořčice a med je moc dobra kombinace. Už jsem několikrát zmínila, že dělám "medovou horčici", jen do ní ještě míchám majonézu. Ať udělám sebevětší množství, zmizí během několika dnů. Takže si dovedu představit, jak dobré tohle kuře "na sladko" bylo. No a místo majonézy přidat česnek se mi take jeví jako skvělá kombinace - určitě vyzkouším, děkuji Liko za další inspiraci.

Ja a den vajíček ! V očekávání výpadu elektřiny jsem si uvařila 20 vajíček natvrdo, abychom měli alespoň něco k jídlu, co se dá jíst studené. Takže vajíčka budeme (povinně) jíst :)

Z. Lika 12.10.2018 19:29

Re: to vypadá moc chutné

Maričko, díky za podporu hořčice s medem :-) A za druhé mě napadá, že je to u vás jako o Velikonocích - tolik vajec! Miluju plněná vejce, u vás myslím "deviled eggs", mňam!

Z. Yga 12.10.2018 18:44

Hlásání

Již mám naloženo - tři lžíce hořčice a lžička medu, česneku hromada.

T. Zana 12.10.2018 19:22

Re: Hlásání

Jsi žena činu :-)

My pojedeme do Příbrami, já teda naplánovala les, ale Franta cosi vykládal, že bychom se ještě před odchodem do něj mohli zastavit v cukrárně (připouštím, měl ten svátek :-)

Z. Lika 12.10.2018 19:30

Re: Hlásání

Ygo, nezapomeň pak péct s máslem, to hodně zjemní chuť. Jsem zvědavá, jestli ochutnáš :-)

E. Šusová 12.10.2018 13:46

Liko - to mě pobavilo:-)

tuhleta větička : Zřejmě, my někteří, nemáme česnek zas tak rádi :-))

Každopádně recept vypadá velmi rychlojednoduše, takže ten si hodlám zapamatovat a zrealizovat. Díkec za tip.

A hezký víkend všem vinšuju.

Z. Lika 12.10.2018 16:51

Re: Liko - to mě pobavilo:-)

Přeji už předem dobrou chuť :-)

Z. Yga 12.10.2018 13:23

OTéčko

Říjen je k nám doposud milostivý – slunečný a barevný – tady jsou fotky, jak to nyní u nás vypadá.

http://yga.rajce.net/2018_Prvni_tretina_rijna

T. Zana 12.10.2018 18:15

Re: OTéčko

Taky se přidám:

https://1234zana.rajce.idnes.cz/10.10.2018_Dobris_-_Hostomice

O. Joklová 12.10.2018 12:50

na té fotce

hotového zapečeného kuřete to vypadá náramně, ale vztah k masu se sladkým mám podobný jako tuším Yga, takže jedině bez medu :-((((((

jinak hořčice i česnek (hoooodně česneku) ano, i když jsem to spolu asi ještě nejedla :O

Z. Matylda 12.10.2018 11:06

Druhý říjnový pátek

jr Světový den vajec, což nám v práci připomněli, a udělali nám z nich palačinky, tak to nějak oslavte taky - vhodně upraveným vejcem dle chuti :)

Š. Matyášová 12.10.2018 11:21

Re: Druhý říjnový pátek

to j esprostý....ty si dlabeš vejce a já tu můžu tak překusovat drátky a ledky....

Z. Lika 12.10.2018 11:43

Re: Druhý říjnový pátek

Zase se můžeš vyzdobit a rozsvítit :D

Š. Matyášová 12.10.2018 11:49

Re: Druhý říjnový pátek

bez energie se nerozsvítím .....

Z. Matylda 12.10.2018 12:50

Re: Druhý říjnový pátek

Ty máš obvykle energie na rozdávání :)

Z. Lika 12.10.2018 10:37

A klidně to trochu podlejte

Protože ta zbylá omáčka padla na podušenou brokolici - brokolice se tím pádem ocitla v chuťových výšinách.

T. Zana 12.10.2018 8:44

Hmmm

Ještě jsem neuvažovala, co jíst o víkendu, ale spíš kam jet :-) Tohle počasí nebude trvat věčně...

Nicméně recept se bude hodit někdy později :-)

Z. Lika 12.10.2018 9:00

Re: Hmmm

Správná úvaha. Hospůdky na trase budou mít ještě otevřeno.

Š. Matyášová 12.10.2018 11:23

Re: Hmmm

na koníky do Pardubic.....Zano :-D

Z. Yga 12.10.2018 8:29

Kuře

Tak teda kuře můžu, takže bych to mohla zkusit. Ale já se přiznám, maso s medem nedělám - nemám k tomu důvěru - není to pak sladké? Maso na sladko ráda nemám - vždy mi vytane na mysli to indiánské kuře, které v dávnověku mé mladosti ukuchtili starší sestra s budoucím švagrem (mým). Slovy švagra: "První sousto vynikající, druhé podezřelé, po třetím jsme vrátili i ta dvě první ..." Ovšem, co všecko do toho dali, nevím, ale vím, že to bylo právě něco na sladko.

Z. Lika 12.10.2018 8:55

Re: Kuře

Sladké to není, ale chuť je rozhodně jiná, zvláštně lahodná. Tak ten med vynech, když se na hořčici můžou opikat párky, tak proč ne kuře :-)

Z. Yga 12.10.2018 9:10

Re: Kuře

Tak nějak jsem si to představovala - ženu Jeníka do masny pro kuřecí čtvrtky - jde zítra k tchyňovům na brigádu, tak ať si může s sebou vzít něco na jídlo - teda i pro tchyňovi a švagra (:o)). No - možná lžičku medu bych přidala, na zjemnění té hořčice. Posléze dám vědět, jak se mi to podařilo.

Z. Jenny 12.10.2018 9:29

Re: Kuře

Ty, Ygo, takovýho zeťáka bych hned adoptovala, brigádník a ještě si donese :-))

Z. Iva 12.10.2018 13:18

Re: Kuře

Jenny, to je syn ;)

Z. Jenny 12.10.2018 15:53

Re: Kuře

..... jojo, něčí syn to jistě bude :-)

Z. Vave 13.10.2018 8:32

Re: Kuře

A to jsem se zasmála!

Jeník přece není syn, Jeník je manžel. Pravda, mimoto je syn, švagr, zeď a možná i bratr, takže je to v pořádku. :) Teda, pokud to potvrdí YGA.

Z. Matylda 12.10.2018 7:36

Hmmm,

to vypadá dobře :) Uvážím, kdy to zkusím, na tento víkend jsem zakoupila dvě hodně masové uzené kosti a bude polívka s masem a další obrané maso- hm, třeba s křenovkou?

Z. Lika 12.10.2018 8:56

Re: Hmmm,

Připomněla jsi mi můj dávný první pokus s křenovkou - křen jsem v omáčce uvařila. Bylo podivuhodné, jak strašlivě to nebylo k jídlu.

Š. Matyášová 12.10.2018 6:30

mňam...

to musela bejt dobrota...

jak jako míň česneku? s medem se dobře doplňuje..prodávaj dijonskou s fíky, ta by do toho šla taky suprově...zkusím to s krůtím nebo s králičím....díky za inšpiraci....

Z. Lika 12.10.2018 8:57

Re: mňam...

Já se taky divila, proč míň česneku. Na tuto připomínku nebudu brát zřetel. Přidat medu příště můžu, i když takhle mi to přišlo akorát.