7.12.2022 | Svátek má Ambrož, Benjamin


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Nevíte, co s cuketami? Uduste je!

To vám byla taková dobrota! Nemohla jsem uvěřit, že takhle skvěle může chutnat obyčejná cuketa.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Alimo 26.8.2022 15:47

Takže HLÁSÁNÍ :

Už je to uděláno, už je to hotovo R^. Dělala jsem to metodou přiměřeně, přiměřeně, dala jsem i malou lžíci sojovky (my ji máme rádi), bylinky až na oregano byly čerstvé, mám svoje ze zahrádky. Ten protlak v tom dělá zázraky, to bych nikdy nevěřila. MOC dobré, ještě zbyla mistička, bude zítra k pečenému kuřeti s bramborem. A to už je fakt poslední, co zavařuju !!!!!;-D ....no vlastně ještě strouhaná jablka ve vl. šťávě (jedna sklenice, jeden štrůdl;-D) a sušit křížaly... Ale až se zima zeptá - tak ji pošlu do špajzu !;-D

Z. Jenny 26.8.2022 19:35

Správně děláš, za dlouhých zimních večerů se bude hodit.R^ Taky budu dělat,přes víkend jdu sousedům hlídat zvířenu a obírat zahradu:-),jedou na Slovensko,ženit synátora. R^V

A. Zemanová 26.8.2022 20:59

Děkuju za zprávu, Ali, mám radost, že to chutnalo. Možná, že někdy i tu sojovku vyzkouším, přišla mi tam zbytečná, ale když říkáš, že to je dobré. :)

Prosím Tě, ta jablka konzervuješ jak?

J. Fialová 26.8.2022 21:25

Joj, to je tak jednoduché, že to dělám i já. Samože kvůli barfu, ne kvůli štrúdlu :) Postup dle mé mámy:

Jablka prohnat robotem na plátky nebo na jakékoliv jiné malé útvary. Šťávu bez pěny můžeš nalít do sklenic zvlášť. Pak to napěchovat do sklenic, pod víčky aby zůstaly cca 2 cm mezery. Vaří se 25 min při 85 celsiusech.

Někdo to zasypává cukrem aby jablka nezhnědla, ale ona i zhnědlá jsou jedlá. A ta zavařená šťáva je také pitná.

A. Zemanová 27.8.2022 8:17

Super, děkuju, Jarko. Vyzkouším, jsme štrůdloví. :-)