Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Nevíte, co s cuketami? Uduste je!
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
![]() |
A. Zemanová 27.8.2022 8:17Super, děkuju, Jarko. Vyzkouším, jsme štrůdloví. |
![]() |
J. Fialová 26.8.2022 21:25Joj, to je tak jednoduché, že to dělám i já. Samože kvůli barfu, ne kvůli štrúdlu :) Postup dle mé mámy: Jablka prohnat robotem na plátky nebo na jakékoliv jiné malé útvary. Šťávu bez pěny můžeš nalít do sklenic zvlášť. Pak to napěchovat do sklenic, pod víčky aby zůstaly cca 2 cm mezery. Vaří se 25 min při 85 celsiusech. Někdo to zasypává cukrem aby jablka nezhnědla, ale ona i zhnědlá jsou jedlá. A ta zavařená šťáva je také pitná. |
![]() |
A. Zemanová 26.8.2022 21:04Napadlo mě podívat se na tubu a píší tam: po otevření uchovávat v ledničce a spotřebovat do 60 dnů. Což u nás v pohodě stihnu spotřebovat. A když se mi zdá, že už je to otevřené dlouho, tak to prostě zpracuju. |
![]() |
A. Zemanová 26.8.2022 21:01Řekla bych, že hodně dlouho. Ehm, nikdy jsem to přesně nehlídala, ale nikdy mi nezplesnivěl. Asi se počítá s tím, že má tuba vydržet delší čas otevřená. |
![]() |
A. Zemanová 26.8.2022 20:59Děkuju za zprávu, Ali, mám radost, že to chutnalo. Možná, že někdy i tu sojovku vyzkouším, přišla mi tam zbytečná, ale když říkáš, že to je dobré. :) Prosím Tě, ta jablka konzervuješ jak? |
![]() |
Z. Jenny 26.8.2022 19:35Správně děláš, za dlouhých zimních večerů se bude hodit. |
![]() |
A. Zemanová 26.8.2022 19:31
|
![]() |
Z. Jenny 26.8.2022 19:30Jo, já to spletla,myslela jsem protlak a napsala kečup,který teda zrovna nemusím , k |
![]() |
T. Zana 26.8.2022 16:42Prosím, jak dlouho ta tuba vydrží otevřená? |
![]() |
A. Alimo 26.8.2022 15:47Takže HLÁSÁNÍ : Už je to uděláno, už je to hotovo |
![]() |
A. Zemanová 26.8.2022 15:07Pro mě je ten recept okamžikem AHA, kdy mi došlo, že cuketa zaslouží mnohem větší úctu, než jakou k ní chovám. |
![]() |
A. Zemanová 26.8.2022 15:05Budu moc ráda, když dáš vědět, jak jsi dochucovala a jak Ti to chutnalo. |
![]() |
A. Zemanová 26.8.2022 15:04Kečup rozhodně ne! Dává se tam kvalitní rajský protlak, milá Jenny. Je to skvělé dochucovadlo na cokoli. Mívám ho jak v tubě právě na malé dochucování, tubu mám v lednici, tak v plechovkách. |
![]() |
Z. Lika 26.8.2022 14:51S kečupem? |
![]() |
Z. Jenny 26.8.2022 14:27Díky Vave, zkusím ! Tohle miluju ! S tím kečupem, zajímavé a asi osvědčené,normálně ho tam nedávám. |
![]() |
E. Schlittermann 26.8.2022 13:14Vave, vypada to prudce jedle. Doma cukety jime, i kdyz deti by radsi palacinky. Letos jsem povysila piskoviste na cuketovo dynoviste, dokonce opravdu kazdy den zalivala. Micurin ze me nebude a ta jedina cuketa a sest acokc (ha! ta ačokča bez ačokči, ty ačokči bez ...???? opravdu ačokč?) to vi. Kazdopadne recept zakladam a teba vyzkousim v pondeli na prvni skolni den :) |
![]() |
Z. Mawe 26.8.2022 12:17Cuketovej mismas zni hodne dobre a pripomel my, ze jsem si vcera rano strikla troubu cisticem, ze budu cistit odpo, ale nabeh na migrenu mi zmenil plany a dnes uz domu nejedu a snad mi to nesezere troubu:D Cuketu miluju, nakrajenou a osmahnutou /podusenou s vajicky nebo s masem, stejne jako pri prebytcich delam dynovou poblivku z cukety a klidne i smetanovo cuketovou omacku k testovinam. Tahle uprava zni chutove presne podle myho gusta:) |
![]() |
Z. Jenny 26.8.2022 11:38Tož, hoď je sem, sím tě nebo do mailu. Nutně potřebuji. |
![]() |
A. Zemanová 26.8.2022 11:02Od nás je blumový strom jen kousek na obecním, ale letos mu špačkové dali zabrat. Už tak toho tam bylo málo a zbytek naklovali. |
![]() |
A. Zemanová 26.8.2022 11:01Já děkuju za bleskové vyzkoušení, Liko. Ale v podstatě cuketa snese cokoli, co té které mlsné hubě lahodí. Fantazii se meze nekladou. |
![]() |
A. Zemanová 26.8.2022 10:58Mně se cukety zase chytly, chvíli sice zabrzdily, ale teď to začíná vypadat nadějně. Chci určitě ještě pár skleniček, je nás mnoho. |
![]() |
A. Zemanová 26.8.2022 10:57Až zas budou cukety, určitě to zkus, Blážo. Je to úplně jiný cuketový level. |
![]() |
A. Zemanová 26.8.2022 10:56Děkuju Ti za šíření slávy cuketového mišmaše. |
![]() |
A. Zemanová 26.8.2022 10:55
|
![]() |
A. Zemanová 26.8.2022 10:54Proti gustu žádný dišputát! A pejskové Tvůj kuchařský nadhled jistě docení. |
![]() |
A. Zemanová 26.8.2022 10:53Moc děkuju, Sharko. A nechceš ten recept hodit sem na Zvíř? Vypadá opravdu jedle. |
![]() |
Z. Lika 26.8.2022 9:44Všude je mají celoročně - v zimě až za 120 káčé kilo. |
![]() |
A. Alimo 26.8.2022 9:32Vavís, já tě asi přijedu uškrtit |
![]() |
Z. Iva 26.8.2022 8:51V každém Lidlu je mají celoročně. |
![]() |
Z. Iva 26.8.2022 8:50U nás je to s cuketami podobně už několik let, jak se udělá vedro, tak přestanou plodit, letos chytly hned z počátku sezóny padlí. Takže jsme měli třikrát smaženo mladou cuketu a finito. |

