23.3.2023 | Svátek má Ivona


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Nevíte, co s cuketami? Uduste je!

To vám byla taková dobrota! Nemohla jsem uvěřit, že takhle skvěle může chutnat obyčejná cuketa.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
T. Zana 26.8.2022 8:20

Cukety mám k dispozici, kdyz jsme u našich. Tam jsem dělala hlavně cuketovou nádivku (cuketa, syr, uzenina, trošičku mouky a vejce + cokoliv ;-)

Doma jsem bez zdrojů, ale tohle je zajímavé, pošlu jim odkaz.

Díky a cuketám zdar!

L. Blaza 26.8.2022 8:18

Cuketa mě letos plodila jen ze začátku, potom jí ty vedra umořila, takže nemám problém s jejími přebytky. Stejně jsem je sklízela jen menšího vzrůstu a pak připravila buď naplněné mletým masem a zapečené, což nám chutná nejvíc anebo jen tak maličké na syrovo do salátu.

Rajčata teď po těch deštích popraskala, tak je oloupu a nakrájím do mrazáku, aby byla připravená pod guláš.

Vave, ten recept ale vypadá zajímavě! Určitě se hodí v zimě! V

J. Fialová 26.8.2022 8:11

Hmm, Vave, jestli je to tak dobré jak je to pracné, tak to musí být supermňamka :-P . Ale já vostanu u svého oblíbeného cuketového receptu: Pokrájet, v sekáčku rozdrtit na atomy, a přidat pejskům do barfu ;-D

Z. Lika 26.8.2022 7:28

Variaci na toto téma jsem udělala včera, jelikož už jsem měla vypnuté pecko, odhadla jsem obsah - základ cuketa, pak cibule, pak jsem přihodila pár řapíků celeru, mrkev, na rajské jsem zapomněla. Ale zapamatovala jsem si česneky a ocet a myslím, že ten ocet udělal to pravé kouzlo. Vave měla pravdu, je to o několik řádů lepší než všechny moje dosavadní směsi. A s tím protlakem to musí být ještě lepší, ten dodává umami.

Takže díky, Vave! R^

Š. Matyášová 26.8.2022 7:14

vcelku známej a pěkně popsanej recept..dík Vaví,šly ti cuketový utopence....;-)

Z. Xerxová 26.8.2022 6:27

hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům :-)

cukety nepěstuji a nedostávám... takže mišmaš nehrozí... Zato mám dost blům (popraskaly, vzhledné nejsou ale jsou sladké a šťavnaté. musí se hned po sklizení zpracovat) a hromadu švestek (už měknou, ale ještě na stromě vydrží)