25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Mrkvocuketové placinky

Bez lepku a moc dobré

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Sember 23.10.2021 1:58

Dík Liko za reakci. Pokusím se ten proces fotograficky zdokumentovat. Jestli se mi to podaří, dám vědět. Podotýkám, že nejdůležitější je koření. V něm se skrývá ta největší síla. Viz román Duna

https://cs.wikipedia.org/wiki/Duna_(rom%C3%A1n)

Dune 2021 - Official Main Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=8g18jFHCLXk

Dune 1984 - Full Movie Dir. by David Lynch With English Subtitle

https://www.youtube.com/watch?v=126WN0PxAzI

Tady je můj blog

https://www.neviditelnycert.cz/blog/

:-)

Z. Lika 23.10.2021 0:07

Můžete být v klidu, čte to docela dost i pánů, akorát se stydí se projevit.

Recept vypadá fakt dobře - kdybyste měl i pár fotek z procesu, byl by z toho Mlsotník!

V. Sember 22.10.2021 23:31

Koukám, že zde debatují jenom ženský;-)

Tak tady máte můj recept.

Pracovní nástroj: Remoska.

Ingredience: Zhruba šest plátků vepřové pečeně na kámen (nebo dvě velká kuřecí stehna atp.), jedna cibule, dvě brambory, grilovací či podobně bohatá směs koření, půl pytlíku mražené zeleniny (může být i míň), sůl, máslo, vroucí voda.

Příprava: Omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na kousky dvě brambory, kterými pak vysteleme dno remoskové mísy. Osolíme je a posypeme kořením. Cibuli nakrájíme též na kousíčky a větší část nasypeme nahoru. Na to vložíme plátky masa (stehna atd.), posolíme, okořeníme, dodáme zbytek cibule a pár proužků másla (není třeba příliš šetřit). Mísu dáme do spodní části remosky, dolijeme trochou horké či vroucí vody, remosku zavřeme poklicí a zapojíme do elektriky.

Průběh: Občas nakoukneme, jestli se nám nevypařila všechna voda, a popřípadě ji doplníme. Asi za padesát minut přidáme dostatečné množství rozmražené zeleninové směsi.

Konec: Zhruba za jednu hodinu a deset minut máme hotovo.

Z. Lika 22.10.2021 23:22

Jajko, tak to je výborná zpráva, díky R^

A. Rgova 22.10.2021 23:01

a bramborák moc bramborovej ...https://www.youtube.com/watch?v=m_OqxiijZiU

já tedy kyselo taky nedávám:-)

T. Zana 22.10.2021 21:29

Cuketu dvakrát ;-D.

Z. Jajka 22.10.2021 20:56

Neodolala jsem a k večeři placičky vyzkoušela, pečeno na teflonové pánvi a žádně drhnutí připálenin se nekonalo. Příště zkusím místo cukety hokaido nebo lilek. A možná, možná někdy vyzkouším i přidat mleté maso, někteří jedinci zeleninu nemusí, zato jsou masožraví...

Kdysi jsem dělávala květákovou omeletu - jen vajíčko a strouhaný květák, ale myslím, že by jí ten česnek a sýr také slušel.

A. Bytová 22.10.2021 15:59

Vzhledem k tomu, že osobně zeleninu nijak zvlášť nepreferuju,( ještě tak dušené hovězí v mrkvi a na víně :-) ), bych ale zde ráda vyzdvihla přínos pečicího papíru, /vizJarkaF/ coby podstatného vynálezu v dějinách osvobození lidstva od drhnutí připálenejch pekáčů. ;-D

Z. Matylda 22.10.2021 15:55

Kyselo jsem jedla a bylo moc kyselý. A divný.

Z. Jenny 22.10.2021 15:15

Nemám tahini a musí tam být ten římský pepř? Čím ho mám nahradit?

Tak dej prosím ten recept ,dokoupím nové lilky,já je můžu pořád a udělám dle receptu.R^V

A. Zemanová 22.10.2021 14:03

Já tomu i věřím, Sharko, ale vařit si to nebudu, bo nevím, jak to má vlastně chutnat. :-)

Z. Yga 22.10.2021 13:34

A jelikož vím, že Jarka by psy nestrouhala, tak při druhém letmém čtení se dovídám, že každý den strouhá psům 120 kilo čehokoli ;-D;-D

Z. Lika 22.10.2021 13:11

Podle mě to zařídí to vejce, jinak si to neumím vysvětlit.

Z. Lika 22.10.2021 13:10

Nakoupila jsem hromadu dýní, tak se těším R^

Š. Matyášová 22.10.2021 12:58

no a tohle je ještě jemnější jak segedin...

Š. Matyášová 22.10.2021 12:57

no jo, co s Tebou mám dělat ;-);-DR^

Z. Jenny 22.10.2021 12:52

;-D;-DR^

Z. Xerxová 22.10.2021 12:49

zkus to. Fakt neteče

Z. Lika 22.10.2021 11:59

Sharko, tys to tehdy frkla do diskuse, takové plýtvání! Ale kdybys to opentlila pár slovy navíc, aby to nebyl holý předpis, tak by se to fakt hodilo, co říkáš?

A. Zemanová 22.10.2021 11:56

Zelňačku i segedín miluju, protože mám ráda zelí. Ale kyselo, nu, mělo by se jmenovat jinak, aby se mi nekřivila huba dopředu. :)

Z. Jitur 22.10.2021 11:54

"Lehké" myšleno, jak na práci, tak i na stravitelnost... ;-)

Z. Jitur 22.10.2021 11:53

Určitě dobré a lehké :-P

Š. Matyášová 22.10.2021 11:48

jenže tohle není kyselé,ale navinulé a moc dobré...;-)

Š. Matyášová 22.10.2021 11:47

ale myslím, že už byl...někdy loni nebo předloni....

Š. Matyášová 22.10.2021 11:46

mohl;-)

Š. Matyášová 22.10.2021 11:46

z lilku baba ghanouge, to je můj favorit...

J. Fialová 22.10.2021 11:44

Hned jak Ti někdo nastrouhá mrkev?

"Z. Jenny 22.10.2021 10:54 Hoď to všechno rovnou pod sekačku na trávu.;-D;-D"

Z. Jenny 22.10.2021 11:02

Smažené jsem letos taky už měla. Jako Zana,jako Zana... :-)Měla jsem totiž takovou chuť na smažený květák,že jsem neodolala a udělala minulý pátek děsivou porci akorát jsem se s tím obalováním moc necrcala a balila v hrkhrk míse. Ale ty mrkvánky si možná udělám, hned jak mi někdo nastrouhá mrkev.:-)

Mám doma dva lilky, budou italské chvilky. Smažit už nebudu,žlučník vyžaduje pohodu.;-D

Z. Jenny 22.10.2021 10:54

Hoď to všechno rovnou pod sekačku na trávu.;-D;-D

Z. Jenny 22.10.2021 10:52

;-D;-D kouzlo chtěného i nechtěného! Se chechtám.;-D Trefné.