Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
V. Sember 23.10.2021 1:58Dík Liko za reakci. Pokusím se ten proces fotograficky zdokumentovat. Jestli se mi to podaří, dám vědět. Podotýkám, že nejdůležitější je koření. V něm se skrývá ta největší síla. Viz román Duna https://cs.wikipedia.org/wiki/Duna_(rom%C3%A1n) Dune 2021 - Official Main Trailer https://www.youtube.com/watch?v=8g18jFHCLXk Dune 1984 - Full Movie Dir. by David Lynch With English Subtitle https://www.youtube.com/watch?v=126WN0PxAzI Tady je můj blog https://www.neviditelnycert.cz/blog/
|
Z. Lika 23.10.2021 0:07Můžete být v klidu, čte to docela dost i pánů, akorát se stydí se projevit. Recept vypadá fakt dobře - kdybyste měl i pár fotek z procesu, byl by z toho Mlsotník! |
V. Sember 22.10.2021 23:31Koukám, že zde debatují jenom ženský Tak tady máte můj recept. Pracovní nástroj: Remoska. Ingredience: Zhruba šest plátků vepřové pečeně na kámen (nebo dvě velká kuřecí stehna atp.), jedna cibule, dvě brambory, grilovací či podobně bohatá směs koření, půl pytlíku mražené zeleniny (může být i míň), sůl, máslo, vroucí voda. Příprava: Omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na kousky dvě brambory, kterými pak vysteleme dno remoskové mísy. Osolíme je a posypeme kořením. Cibuli nakrájíme též na kousíčky a větší část nasypeme nahoru. Na to vložíme plátky masa (stehna atd.), posolíme, okořeníme, dodáme zbytek cibule a pár proužků másla (není třeba příliš šetřit). Mísu dáme do spodní části remosky, dolijeme trochou horké či vroucí vody, remosku zavřeme poklicí a zapojíme do elektriky. Průběh: Občas nakoukneme, jestli se nám nevypařila všechna voda, a popřípadě ji doplníme. Asi za padesát minut přidáme dostatečné množství rozmražené zeleninové směsi. Konec: Zhruba za jednu hodinu a deset minut máme hotovo. |
Z. Lika 22.10.2021 23:22Jajko, tak to je výborná zpráva, díky |
A. Rgova 22.10.2021 23:01a bramborák moc bramborovej ...https://www.youtube.com/watch?v=m_OqxiijZiU já tedy kyselo taky nedávám |
T. Zana 22.10.2021 21:29Cuketu dvakrát . |
Z. Jajka 22.10.2021 20:56Neodolala jsem a k večeři placičky vyzkoušela, pečeno na teflonové pánvi a žádně drhnutí připálenin se nekonalo. Příště zkusím místo cukety hokaido nebo lilek. A možná, možná někdy vyzkouším i přidat mleté maso, někteří jedinci zeleninu nemusí, zato jsou masožraví... Kdysi jsem dělávala květákovou omeletu - jen vajíčko a strouhaný květák, ale myslím, že by jí ten česnek a sýr také slušel. |
A. Bytová 22.10.2021 15:59Vzhledem k tomu, že osobně zeleninu nijak zvlášť nepreferuju,( ještě tak dušené hovězí v mrkvi a na víně ), bych ale zde ráda vyzdvihla přínos pečicího papíru, /vizJarkaF/ coby podstatného vynálezu v dějinách osvobození lidstva od drhnutí připálenejch pekáčů. |
Z. Matylda 22.10.2021 15:55Kyselo jsem jedla a bylo moc kyselý. A divný. |
Z. Jenny 22.10.2021 15:15Nemám tahini a musí tam být ten římský pepř? Čím ho mám nahradit? Tak dej prosím ten recept ,dokoupím nové lilky,já je můžu pořád a udělám dle receptu. |
A. Zemanová 22.10.2021 14:03Já tomu i věřím, Sharko, ale vařit si to nebudu, bo nevím, jak to má vlastně chutnat. |
Z. Yga 22.10.2021 13:34A jelikož vím, že Jarka by psy nestrouhala, tak při druhém letmém čtení se dovídám, že každý den strouhá psům 120 kilo čehokoli |
Z. Lika 22.10.2021 13:11Podle mě to zařídí to vejce, jinak si to neumím vysvětlit. |
Z. Lika 22.10.2021 13:10Nakoupila jsem hromadu dýní, tak se těším |
Š. Matyášová 22.10.2021 12:58no a tohle je ještě jemnější jak segedin... |
Š. Matyášová 22.10.2021 12:57no jo, co s Tebou mám dělat |
Z. Jenny 22.10.2021 12:52
|
Z. Xerxová 22.10.2021 12:49zkus to. Fakt neteče |
Z. Lika 22.10.2021 11:59Sharko, tys to tehdy frkla do diskuse, takové plýtvání! Ale kdybys to opentlila pár slovy navíc, aby to nebyl holý předpis, tak by se to fakt hodilo, co říkáš? |
A. Zemanová 22.10.2021 11:56Zelňačku i segedín miluju, protože mám ráda zelí. Ale kyselo, nu, mělo by se jmenovat jinak, aby se mi nekřivila huba dopředu. :) |
Z. Jitur 22.10.2021 11:54"Lehké" myšleno, jak na práci, tak i na stravitelnost... |
Z. Jitur 22.10.2021 11:53Určitě dobré a lehké |
Š. Matyášová 22.10.2021 11:48jenže tohle není kyselé,ale navinulé a moc dobré... |
Š. Matyášová 22.10.2021 11:47ale myslím, že už byl...někdy loni nebo předloni.... |
Š. Matyášová 22.10.2021 11:46mohl |
Š. Matyášová 22.10.2021 11:46z lilku baba ghanouge, to je můj favorit... |
J. Fialová 22.10.2021 11:44Hned jak Ti někdo nastrouhá mrkev? "Z. Jenny 22.10.2021 10:54 Hoď to všechno rovnou pod sekačku na trávu." |
Z. Jenny 22.10.2021 11:02Smažené jsem letos taky už měla. Jako Zana,jako Zana... Měla jsem totiž takovou chuť na smažený květák,že jsem neodolala a udělala minulý pátek děsivou porci akorát jsem se s tím obalováním moc necrcala a balila v hrkhrk míse. Ale ty mrkvánky si možná udělám, hned jak mi někdo nastrouhá mrkev. Mám doma dva lilky, budou italské chvilky. Smažit už nebudu,žlučník vyžaduje pohodu. |
Z. Jenny 22.10.2021 10:54Hoď to všechno rovnou pod sekačku na trávu. |
Z. Jenny 22.10.2021 10:52kouzlo chtěného i nechtěného! Se chechtám. Trefné. |