Neviditelný pes

MLSOTNÍK: Čočka na kyselo

20.11.2020

Kočka kulí očka, v hrnci bublá čočka.

Špek se v pánvi škvíří, až vzduch kolem víří.

Volské oko s cibulkou a znojemskou okurkou…

Z párků máme chobotničky, co se vejdou do hubičky…

Na talíři krásný vzhled, lidi spěchaj na oběd.

V kuchyni to hezky voní, kuchařinku všichni honí…

Čočka se vaří a párkové chobotničky se smaží

Předpokládám, že čočku na kyselo zvládají všichni… Umění je ji uvařit tak, aby na dně hrnce nebyla černá spálenina, a pak to dochucení. Já čočku vařím v uzeném vývaru s vavřínovým listím a několika kuličkami nového koření a pepře. Dochucuji solí, česnekem, majoránkou a octem. Čočka vývar vpije, já ji trochu pošťouchám tou věcičkou na bramborovou kaši a nedávám ani zrnko mouky.

S volským okem, smaženou cibulkou, vypraženým špekem, okurkou a párkovými chobotničkami

Na vrch smažím do zlatova cibulku a to na výpeku z upraženého špeku, kterým cibulku následně posypu. Přidávám volské oko s tekutým žloutkem a kyselou okurku.

Když je čočka jemná, dokyseluji lákem z okurek a nedávám ocet.

Poslední dobou ji vařím minimálně jednou do měsíce. Mám čočku moc ráda :-)

Dobrou chuť!

Kamil je ozdobou pracovního prostředí

Foto: Sharka.68

Sharka.68 Neviditelný pes


zpět na článek