Pátek 13. prosince 2024, svátek má Lucie
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

MLSOTNÍK: Salisburský „stejk“

Zase ty moje pokusy...
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Kdysi dávno, když jsme bydleli v Illinois, chodili jsme do jedné rest., kde si manžel tohle jídlo s oblibou dával. Já se samozřejmě divila, proč se jídlu říká stejk, když (od pohledu) to byl "náš" karabanátek v omáčce. Jistě jsem mu z talíře ze zvědavosti ochutnala, ale na chuť už si nepamatuji (ani co jsem si v té res. dávala já). ALE shodou okolností manžel před pár dny nákupu přinesl právě mleté libové hovězí, protože já karbanátky teď dělám dost často. No a teď je tu Liko tvůj recept, dokonce mám i houby (tedy mražené), takže manžela překvapím a udělám mu to jeho dávno oblíbené jídlo, které ale já nikdy nedělala. Jistě si pochutnáme oba.

Má název Salisburský stejk nějakou historii?

0 0
možnosti
Foto

L54i24k70a 59L28i22k98a

11. 10. 2024 16:55

Maričko, historii jsem našla zde: https://en.wikipedia.org/wiki/Salisbury_steak

A za vyzkoušení rozhodně stojí

0 0
možnosti
Foto

A67l13e82n71a 84A47l91i93m44o

11. 10. 2024 16:02

Vypadá to zajímavě

Čerstvý houby bych měla, mletý maso ne. Teď jsme byli 3x po sobě odpoledne tak na hodinku v lese, vždycky plnej košík . Kdo to má čistit ???? Ale dneska to snad půjde dobře, skoro samý velký bílý hřiby.

1 0
možnosti
ŠM

jednoduché a zajímavé..děkuju...

1 0
možnosti
Foto

To vypadá dobře, ukládám recept.

Co si budeme povídat, recept na půl hodiny s minimem surovin... Mám ráda Florentýnu, její recepty jsou chuťově skvělé, občas se dokopu něco podle ní uvařit, ale je na nich vidět, že ji vaření baví. Což není můj případ.

1 0
možnosti
JB

J49a71n79a 83B43u

11. 10. 2024 17:50

Podle Florentýny vařím moc ráda, líbí se mi, že vysvětluje postupy, naposledy jsem podle ní dělala vuřty na pivu a byly skvělé :)

0 0
možnosti
ZM

Z73. 14M75a67t71y37l63d50a

11. 10. 2024 9:33

Tak to vůbec nevypadá špatně! To zkusím. Jen ty sušené houby nemám, asi úplně obyčejné žampiony budou muset stačit.

Jinak dneska je Světový den vajec, v našich dvou prodejničkách vajec v Žabčicích a Miroslavi je dneska ochutnávka vaječných specialit. Tak si dejte něco vaječného, to se nemusí jíst jen po Velikonocích

0 0
možnosti
Foto

Jé, vaječné speciality! hned bych šla ochutnat .

1 0
možnosti
Foto

L84i12k93a 96L61i84k37a

11. 10. 2024 7:19

Přeji dobré ráno, nejlépe houbové a nikoli na houby

0 0
možnosti
Foto

hezký mlsací pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům

to vůbec nevypadá špatně

1 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz