Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Beaverská cuketová pomazánka
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Z. Vave 18.8.2017 21:42Až si vypěstuju cukety, tak to zkusím. Letos (dávala jsem semínka až v druhé půlce července) mám zatím jen listy, ale kdo ví. Když bude dlouhý podzim, třeba i cuketka bude? :) |
Z. Dalmi 18.8.2017 18:49No, to by mi taky chutnalo. Ale jídlo, které je zřejmě vymyšlené pro mě, je gazpacho. To je prostě nebe v hubě. Letos jsem ve Španělsku snědla/vypila snad hektolitr. Asi mi nic na světě víc nechutná :-) |
M. Crossette 18.8.2017 17:32Sharko, Liko mám uložené Sharka mi recept už dříve poslala a teď to tu máme i s obrázky od Liky, která to "pro nás" uvařila. Tak díky oběma, mám uložené (já už mám těch "uložených" receptů k pozdějšímu vyzkoušení pěknou hromadu, jen bych potřebovala, aby mi je někdo občas připomenul). Tohle vypadá velice jedle a my cuketu rádi. A protože jich vždy kupujeme několik najednou (abych měla v lednici do foroty) tak až je budu mít doma příště, zkusím si vzpomenout. Cukety jsem si na záhoně zasela myslím jen jednou. Nějak moc se jim nedařilo a zabíraly mi zbytečně moc místa. Tak si je raději koupím a je Pravda, že ty malé a tenčí jsou moc dobré syrové. Řeřichová poupata jako kapary jsem kdysi jedla, byly naložené v maličké skleničce, už nevím, jak jsem k nim přišla, jestli jsem je tak koupila, nebo to byla domácí výroba (no jo paměť!). Ale pamatuji se, že mi chutnaly a opravdu maličká poupátka i jako kapary vypadala. |
D. Ruščáková 18.8.2017 13:37Sharko, to se mi líbí! Nevím, jestli bych kvůli tomu cuketu kupovala, ale pokud budu obdarována, což se stát může:)) tak to zkusím. :) |
T. Zana 18.8.2017 13:30No jo, Ještě tak mít tu zahradu a nebo aspoň sousedku Mičurinku... Ale vypadá to hezky, to zase jo. Možná někdy narazím na laciný cukety, zatím to je ještě, jako kdybych chtěla dělat pomazánku z pravejch lanýžů :-( |
Z. Iva 18.8.2017 14:24Re: No jo, No jo, všichni jste z daleka, podělila bych se... |
V. Glover 18.8.2017 11:50cuketky Aha, to bude recept co mi Sharka poslala před týdnem, ale zrovna jsme tenkrát posbírala úrodu cuket a uvařila si cuketovo rajčatové curry. Tak teď čekám až mi zase něco povyroste, nějak se loudají. |
Z. Jenny 18.8.2017 11:16Sharko, díky za inspiraci.Mám ráda pomazánky. Vymixuji ledaco. Posledně to byl nedojezený pstruh,dělala jsem jich víc i pro návštěvu, do něho sardelové pasty, trochu, cibulku, sůl,pepř a zakápnout citronem.Dělám to tak i s grilovanými makrelami, když už nelze dojíst po rybářských závodech. Cuketu používám hodně, vždy mně sousedka zásobuje svou šílenou úrodou. Peču s bůčkem,griluji,atd.Cuketkové hody nastávají, tak půjdu první do té pomazánky. Jednou jsem cuketou s bůčkem trochu přeplnila pekáč a mírně jsme zahořeli. Dnes dělám vykrojené bulky a do nich plísňák a navrch zeleninu, to vše na mém starožitném grilu z NDR,který u nás v Jednotách stával 140 Kč. :-) |
Š. Matyášová 18.8.2017 11:26Re: Sharko, jenny foť,ať je další mlsotník...ty bulky budou určo dobré a v tom retro grilu naprosto IN :-D |
Z. Matylda 18.8.2017 8:48Bezva, už jsem čekala, kdy bude :) Dostala jsem dvě veliké cukety a máslovou dýni, tak cukety půjdou určitě do pomazánky. Včera jsem vařila něco jako kečup a marmeládu- ostružiny a tři broskve (hlavní úroda ostružin ze zahrady je už pryč), přišlo mi to trochu fádní, tak jsem přidala trochu skořice a rum- pracovně té marmošce říkám Pirát :) |
Š. Matyášová 18.8.2017 8:52Re: Bezva, tak pak napiš,jak chutnala.... |
Z. Yga 18.8.2017 9:10Re: Bezva, Já dělala marmeládu (nebo jam, čti džem) z červeného rybízu a broskví a její špatná - ten rum tam budu přidávat až při otevření (:o)) |
Z. Yga 18.8.2017 9:11Re: Bezva, Chtěla jsem napsat, že NENÍ špatná ... |
L. Blaza 18.8.2017 8:42Cuketu jsem nedávno přidala strouhanou do směsi na špagety, napadlo mě, že tam bych mohla ještě cuketu zužitkovat, a fakt to nebylo k poznání a směs tím získala na objemu. Syn nemá rád cuketu, tak jsem mu to neřekla a nepoznal to. Taky jsem zkusila poprvé koláč z cukety a byl moc dobrý, takže budu opakovat :) |
Š. Matyášová 18.8.2017 8:51Re: Cuketu jsou z ní dobré i chlupaté knedle a cukeťák pečený na plechu v troubě (bramborák kynutý) a cuketové zelí k masu...z cukety toho jde..ale nejlepší jsou ty\ malé ,ještě bezjádrové,křehoučké,ty jdou chroupat jen tak jen jemně osolené,opepřené a zastříknuté oliváček a citronem |
L. Blaza 18.8.2017 9:38Re: Cuketu Peču i slaný koláč se sýrem a salámem na plech a úžasný. |
Z. Jitča 18.8.2017 11:19Re: Cuketu Blážo, prosím, prosím, smutně koukám, nebyl by receptík na ten slaný koláč? Přijde mi to velice zajímavé a moc ráda bych ho vyzkoušela... :-) |
L. Blaza 18.8.2017 11:42Re: Cuketu Jitčo, až budu doma z dovolené, napíšu, kdyžtak se mi připomeň. |
Z. Jitča 18.8.2017 13:49Re: Cuketu Díky! |
L. Blaza 18.8.2017 16:47Re: Cuketu Jitčo, chodíš na Hady? Dala bych recept potom tam :) |
Z. Vave 18.8.2017 21:43Re: Cuketu Tam i sem! :) |
Z. Yga 18.8.2017 7:37Miluju pomazánky U nás vede z tuňáka (tu můžu jíst furt) a vajíčková, taky nivová s olivami. Masovou bych měla moc ráda, ale jak říká Xerxová, masa jaksi na ni nezbývá (:o)). Česnekovou miluju, ale nedělám, protože Jeníkovi česnek nedělá dobře ... Myslím, že pomazánky jsou velice vděčné. Zítra máme rodinný sjezd (:o)) a tak přemýšlím, co na něj dodat. Jelikož a protože se letos topím v rajčatech (včera jsem ze dvou rostlinek sklidila košík rajčat velkých + půl košíku minirajčátek - dneska ve sklizni budu pokračovat), tak to chce něco rajčatového. Tak jestli máte nápady ... jinak udělám můj klasický přesnídávkový salát. Cukety nemám, takže tento recept letos asi nevyzkouším. |
Z. Lika 18.8.2017 7:39Rajčatové recepty Ygo, rajčatový festival jsme měli na Zvířetníku zde 1url.cz/ntCnP Dobrou chuť! |
Š. Matyášová 18.8.2017 7:51Re: Miluju pomazánky Mariččino gazpacho - a máš vyřešeno :-D |
Z. Matylda 18.8.2017 8:45Re: Miluju pomazánky Jsem včera vařila kečup... teda něco jako kečup, je v tom i paprika a jabka je to dobrý. |
Š. Matyášová 18.8.2017 8:53Re: Miluju pomazánky takový čatný ;-) dělávala to kdysi máti,taky mi to chutnalo.... |
Z. Yga 18.8.2017 9:15Re: Miluju pomazánky No já už mám nacpané ve sklínkách na omáčku (bez slupek), ale budu muset ještě něco s něma udělat ... ještě že mám rajčata ráda. Letos jsou krásná, pevná a teď už i krásně červená - asi dojde i na lečo. |
Z. Inka 18.8.2017 10:01Re: Miluju pomazánky Suším ve velkém až jsem zavařila sušičku a budu muset sušit v troubě |
Z. Iva 18.8.2017 10:44Re: Miluju pomazánky Inko, co máš za sušičku? Já mám už hodně dlouho Ezidri FD 500 http://bionaire.cz/shop/index.php?a=detail&s=6010 Jede, nebo spíš jela v sezónu v podstatě bez přerušení od konce června do listopadu. Poradí si i s půlkami "bosenských" švestek. Předloni jsem na ní vyrobila přes čtyřicet kilo sušeného ovoce + několik kilo sušených rajčat. Je sice dražší, ale suší výborně. |
Z. Inka 18.8.2017 11:36Re: Miluju pomazánky Hele, nějakou úplně obyčejnou, levnou, já měla poprvé ETU s regulací a bůhvíčím, jela pomalu stále od května do listopadu a vydržela asi deset let. Teď mám dalších asi deset nějakou levnou bez regulace, ale bude nějaká lepší, chybí mi ta regulace |