Diskuse
POVÍDKA: Narozeniny
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Jakub S.
Dr. Bočková to na těch Kočkách
myslím shrnula precizně, dobře, na úrovni.
Já jenom, že cítím u tvůrců pořadu opravdu snahu něco pro to udělat. Ta amatérskost na mě na rozdíl od většiny vás působí (no já už vidím theatrum mundi spíš takto...) spíš dojemně než že by mě jenom pobuřovala. Spíš bych výtky adresoval na rozhodující místa v ČT, rozhodující o přidělení prostředků a štábu a o vysílacích časech - ?
Všude a vždy je neúrekom nadšených, naivních a/nebo zprčených diletantů bez zpětné vazby o hodnotě své vlastní úrovně tvorby či "tvorby". Cítí se svatě povoláni k malování, psaní, filmování, hraní, hodnocení jiných... je pak na jiných místech, uvést je na pravou míru a nedovolit jim kazit vkus veřejnosti, a - last but not least - nedovolit jim, aby se sami zesměšnili či ztrapnili. Ovšem v této oblasti jde bohužel navíc taky o peníze, limitovanou sumu, která se potom jinému bohužel nepřidělí. A dokonce o peníze nás všech. Ale to je další problém, na vyšší rovině - zcela neuvěřitelné dění kolem vzniku, obsazování, dění (kolem) Rady téhle instituce...
Kromobyčejně rád si tentokrát vyslechnu vaše mínění o mínění mém, kamarádi.
zana
Re: Dr. Bočková to na těch Kočkách
No - viz můj druhý příspěvek k tomuto tématu - problém vidím v tom, že to by na těch rozhodujících místech musel sedět někdo inteligentní, s nadhledem, přehledem a ještě s (asi hodně) ostrými lokty. Kterej by to měl spíš jako koníčka nebo poslání. Hmmm - že jich tu je, všude kolem
Hana W
Re: Dr. Bočková to na těch Kočkách
Jo, Jakube, hledas mineni o tvem mineni, tak tu jedno je. Ono to mas tezky. Ja si nedovedu predstavit, ze v demokraticke spolecnosti budes mit neco jako arbitra vkusu, ktery by rikal tohle do televize nesmi. Za komunistu to byl censor - a jo, obcas udelali v televizi moc pekne veci, ale jine zas staly no za, vime za co. jako treba estrady. Brrrrrrr... aspon teda pro mne. Snazim se hledat paralelu tady. Ano, komercni televize v USA obcas produkuji sileny skvary, hlavne v dopolednich a ranne odpolednich hodinach, kdy socialne slabsi obyvatelstvo nema co na praci. Ale obcas udelaji i neco moc dobre. Cili kazdemu sve a jak poznamenala Xerxova a Kadlus, dycky to muzu vypnout (v mem pripade se to vetsinou ani nezapne.) Ale verte, ze mame i zde neco na zpusob verejnopravni televize, jmenuje se Public Broadcasting Service (PBS) a to je opravdu velmi kvalitni televize (a k tomu pridruzene rozhlasove stanice). Castecne placena federalem a castecne jednotl. statama, ale v zadnem pripade nehlasaji zadnou "vladni linii" - spis naopak. Rovnez vydatne dotovana dobrovolnymi prispevky z rad vdecnych posluchacu - koncesionarske poplatky zde nejsou.Tam nejsou reklamy (jen tu a tam sponzor), telenovely, reklamy, nehledaji noveho zpevaka, tanecnika, dobrodruha...Prebiraji dost programu z BBC, ale delaji i vlastni nesmirne kvalitni. Co se napr, rozhlasoveho zpravodajstvi tyce, opravdu neznam lepsi, zasvecene do hloubky, cili se jedne story nevenuji 3 minuty, ale 20 minut. Tyhle stanice jsou u nas ve meste 2, jedna vic zpravodajska, druha o neco min casu na zpravodajstvi, ale zato hraje klasickou hudbu a uvadi i o tom dobre porady. PBS ma omezeny okruh posluchacu, ale asi staci, spolu s dotacema, na to, aby vydrzela. Napr. vetsina lidi u nas v praci to nesleduje. Cili v tom by mohla byt nejaka paralela s CT - ale to vedeni televize a rozhlasu dela ta rozhodnuti samo od sebe a ne, ze jim nekdo rika, co maji delat. Pokrac.
Hana W
Re: Re: Dr. Bočková to na těch Kočkách
Abych shrnula tento grafomansky vyplod. Ani si zas tak moc nemyslim, ze nekdo lidem vkus kazi. Vkus i nevkus (i kdyz i to je subjektivni) je rozprostren po svete temer rovnym dilem. Od Zeny za pultem k Emanuele neni zas tak moc daleko - a jeste je tam hezci prostredi.
Oficialne udavat vkus nejde - leda, kdybychom meli osviceny absolutismus a i to je diskutabilni, ze ano. Ale kdyz si dost lidi bude casto a vydatne stezovat na tu televizi, co jde z dani, tak treba, prece jenom, to nejaky vliv ma. Aby jeden zas jenom sedel a nic nerekl, to je taky na nic. A, pak je tam furt ten cudlik na vypnuti.
zana
Re: Re: Dr. Bočková to na těch Kočkách
Hanko, mrzutý je, že tohle ČT nedělá a o žádném jiném takovém kanálu tady nevím. Zprávy jsou tendenční - jen se liší v čase, za koho zrovna kopou. Zprávy jsou rovněž mizerně, neprofesionálně zpracované. Televize se snaží dohnat komerční TV v "sledovanosti", takže telenovelu si s potěšením střihnou taky. Na ČT2 jsou ponejvíce věci dost podivné, občas se asi něco dá vyextrahovat, ale mně už to nestojí za to hledání... BBC je fajn, ale ne každý má možnost ji sledovat (a já jsem tak odvykla televizi, že už u ní ani nevydržím sedět, přijde mi, že mi někde něco utíká.
baty
Re: Re: Re: A nakonec ještě Radiožurnál
jehož paní ředitelka s rasancí sobě vlastní oznámila, že ho učinila ze dne na den tím nejbáječnějším médiem a kdo to nechápe, je nechápavý. A šmytec. Takže klidně přečtené zajímavé zprávy z celého světa si já poslechnu zase jako za totáče z Vídně (z rádia, televizi mi kabelovka UPC od nového roku bez upozornění a bez ohledu na smlouvu se spolknutým Karnevalem vyhodila), kdo umí anglicky, dá si BBC, ale ti, co umějí jen česky , si prý budou muset zvyknout. Za poplatek.

Hana W
Re: Re: Re: Re: A nakonec ještě Radiožurnál
To je skoda,pac ten Radiozurnal byl dobrej - obcas jsem ho poslouchala pres internet v praci, kdyz jsem poklizela papirky a zabyvalabse jinymi nenarocnymi ukoly.
Jakub S.
S tím PBS atd., to je pro mě novinka,
to mě zaujalo. No vida. Dyť já vím, že tam u těch imprálistů nejni všecko tak úplně strašné...
baty
Re: S tím PBS atd., to je pro mě novinka,
na tomhle principu jede Radio Proglas - platí si ho dobrovolně posluchači a držíse už třináctý rok.Bez jediné reklamy.
baty
Re: Re: S tím PBS atd., to je pro mě novinka,
a samozřejmě bez jakýchkoli veřejných dotací.
Vyhledávání
TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA
Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.
ondrejneff@gmail.comRubriku Zvířetník vede Lika.
zviretnik.lika@gmail.comHYENA
Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.
https://www.hyena.cz