25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Pomalu pečená husa a jiná masa (archiv)

Martina už sice bylo, ale „pomalit“ můžete vždycky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Bytová 13.11.2020 18:12

Z tohoto nádobí je dobrý snad úplně všechno. Už asi k sehnání není. K pekáči vlastním ještě pánev a kastrůlek a asi je předám je vnučce v její svatební den. ;-D ;-D

Z. Iva 13.11.2020 18:18

Abytko, je k sehnání: https://www.smaltovane-nadobi-sfinx.cz/bse-ala-litina/126/

Z. Tečka 13.11.2020 19:32

Iva byla rychlejší.R^ Já si ho koupila na "Od Kulináře".

Š. Matyášová 13.11.2020 10:30

!! ta mřížka v bůčkové kůži, jde dobře řezat žiletkou nebo zalamovacím nožíkem....!!

Z. Jenny 13.11.2020 10:50

Dobrá rada! Se s tím vždycky pinožím a zuřím. Lepší to bude ostře,lehce a s Vláskou.:-)

Z. Janaba 13.11.2020 15:07

Přidám trošku do mlýna. Po odkrytí podložte bůček v prostředku talířkem, nebo zmuchlaným alobalem, aby z rozřezané mřížky mohl vypékaný tuk stékat. Vytvořit prostě takový mostek. Ten zabrání tomu, aby tuk netvořil nahoře loužičky a vypečená kůžička mohla být křehká a ne žužlavá

Z. Jenny 13.11.2020 15:16

Jejda,to je přímo římský viadukt! R^

Z. Lika 13.11.2020 15:26

Ale to je dobrá vychytávka!

Š. Matyášová 13.11.2020 10:28

já si tu husu z 3.7. o víkendu zvopáknu.... tak nafotím a vypotím další článek...;-)

Z. Lika 13.11.2020 11:01

Bezva R^

Z. Tečka 13.11.2020 10:10

Kachničku pomalím už dlouho, ani nevím, kde jsem to kdysi četla. Naučila jsem to sestru, nechtěla mi to věřit, že se nepodlévá a pak mi rozhořčeně volala, že musela maso vybírat obracečkou, kachna se sypala. Ale mně se to stalo taky. Dělám jen půlku, psala jsem to včera, husu nějak nemusím, taky bych ji neměla do čeho dát péct a navíc bych ji jedla půl roku. S bůčkem dělám něco podobného, ale ty kosti vyndám a maso peču vlastně na nich. Ale vysoký bůček už jsem dlouho nepotkala, takže dělám spíš výpečky. Mám na to dobrej kastrolek z jakoby slitiny, s poklicí a je to super.

A. Alimo 13.11.2020 9:54

Mám strašnou chuť na ten bůček!! Já jsem začala "pomalit" až když jsem na chalupu koupili kombinovaný sporák, nahoře plyn, el. trouba. To už je strašně let a taky jsem s tím nezačala hned, nejdřív jsem něco přečetla koukala na to dost nedůvěřivě. Ale co tu bydlíme už nastálo, už i před tím, co jsme sem začali jezdit "bydlet" a ne dřít, tak jsem vyzkoušela a nemá to chybu. No, dneska budou vepřová játra, tak ty teda pomalit nebudu:-), budou "po maďarsku", t.j. nakrájená na plátky , obalená v hl. mouce, oprásklá na sádle, na to se pak dá cibulka, vrátí se játra a zalije se kečupem, podle konzistence kečupu i vodou. Krátce podusit, opepřit, dosolit až nakonec a podávat s bramborem. Dobrý to je.

Š. Matyášová 13.11.2020 10:32

dej drcený rajčata místo kečupu..a nemusíš lejt vodu...;-)

Z. Jenny 13.11.2020 11:05

Taky máme kombinovaný sporák! ;-D;-D Náhodná shoda,že? Tohle je jen pro Alimo, ona ví své! 8-o;-D

M. Skálová 13.11.2020 19:56

ale já taky mám kombinovanej....

Z. Jenny 13.11.2020 21:31

Jo, Maruško ale my jsme s Alimo zcela náhodou ,našly v našich životech tolik shod,že je to až neuvěřitelný!! Třeba to dáme někdy v plen. VV Ten sporák, to je už jen třešnička,nepodstatná. ;-D

M. Skálová 13.11.2020 23:08

já jsem reagovala jen na ten sporák. Můj život se sporákem nemá nic společného. Kecám, vařím každý den :-)

L. Blaza 13.11.2020 9:39

Tak dneska bych si dala všechno! ;-D

L. Blaza 13.11.2020 9:59

Jo a k těm těstům na štrúdl, co byly nedávno, zkuste dát místo jogurtu zakysanou smetanu. To je taky skvělý! R^

Z. Lika 13.11.2020 10:18

Přihodím se odkaz na ten štrúdlovník, bude se hodit jako zákusek :-)

https://tinyurl.com/y2uocxkw

L. Blaza 13.11.2020 21:24

Dík. Já jsem právě fotila postup na těsto se zakysanou smetanou a náplň hrušky, ale neuvědomila jsem si, že už to tu bylo. ;-D

Z. Lika 13.11.2020 8:55

Výborné jsou na pomalení také krůtí krky - to krátké chutné maso jde pak velmi dobře od kosti, včetně měkounkých chrupavek. K bramborám, rýži, do "rizota"...

Z. Jenny 13.11.2020 10:54

Jj, už se chystá! Bude začátkem prosince!:-) Pamatuješ,jak jsme přemýšlely tady na Zvířeti, jak bychom ty krůty třeba posadily do vlaku a poslaly do PHY. No, dnes by asi dráhy byly rády,že vůbec někdo jede. ;-D

Z. Lika 13.11.2020 11:10

Cheche! Není krůta jako krůta, že. A jen technická k těm krůtím krkům - pomalím je na 130 stupňů čtyři hodiny.

T. Zana 13.11.2020 8:53

Že bych zkusila ten bůček? Ptáky domácí nee, to už jsem hlásila včera, bažanta bych si musela chytit sama (u nás by se našli)... ale vysoký bůček sehnat nebude úplně jednoduché. No, uvidíme :-).

Z. Lika 13.11.2020 8:56

Lepší je s kusem kůže, ale jde to i bez. A klidně i s kostí. Hlavně dobře zakrýt pekadlo a vydržet bez nakukování :-)

Z. Matylda 13.11.2020 8:52

Nás zítra čeká kačena a peču taky pomalu, jinak mi to nechutná... moje babička třeba uměla vyrobit z kachny něco neuvěřitelného, co vypadalo jako dušené maso a chutnalo to dost hrozně- zřejmě měla strach, aby to nespálila :)

Z. Lika 13.11.2020 8:58

Zřejmě hodně podlévala, to skoro není nutné.

Z. Iva 13.11.2020 18:32

No, to jsme jednou taky zažili - kačena byla táhavá bez kůrčičky, kysané zelí babí asi zapomněla dochutit, jediné, co se dalo, byly knedle, ale zase výpek na polití byl spíš jako polívka...

A. Bytová 13.11.2020 8:44

Mám teď novou troubu, plynovou. Než to zkusím znovu s tou husou, zakoupím si zkušební kačenu. Tu si sním třeba lžíci, v nejhorším. A ten bůček zní zajímavě, ten zkusím určitě. Dík.