Pondělí 4. listopadu 2024, svátek má Karel
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

MLSOTNÍK: Chvála pomalého pečení

Sestřička mě zkušeným hmatem bere za předloktí a při tom na mě spiklenecky zamrká: „Ty byly!!“ Pích, a už se má tekutina z nejvzácnějších ocitá v ampulích. Jsem tu pravidelným dobrovolným hostem a se sestřičkou jsme dávné známé, ale v tuhle ranní hodinu a ještě po takovémto úvodu mi to v hlavě zmateně šrotuje, až jiskry lítají. Co bylo? Kde bylo? Jak to bylo???
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HW

14. 12. 2013 0:12
Ahoj Borku

Ahoj Borku, budes mit radost z tezkeho pekace s poklickou. Myslim, ze i Whisky se bude radovat, natoz tak tvoje dobra zena. Popis, jak se to varilo.

Z duvodu mne neznamych se mi tvuj prispek utnul na prave strane monitoru.

0 0
možnosti
TZ

T. Zana

14. 12. 2013 9:50
Re: Ahoj Borku

Taky zdravím Borka :-)

...a taky mi vpravo tak asi jedno slovo chybí.

0 0
možnosti
ZL

Z. Lika

13. 12. 2013 22:32
Děkuji

Zvířetníkům za podnětné reakce. Pokud jde o podlévání hovězího boutoto fernetem(díky, Jarko!), myslím, že se jedná o podobný postup jako o následné zalévání bůčku nebo hus febicholem :-)

Lucie to jistí, Země sviští k obratníku a v zatáčce se naklání, světlo nás už dohání a zase vyjde slunce. U teplých kamen s husí paprčkou v ruce se nám bude lépe vyhlížet. Děkuji.

0 0
možnosti
BN

13. 12. 2013 22:06
Srdecne pozdravy adventni...

...posila vsem zviretnikum a pridruzenym spriznenym dusim Borek.

Ty ikony si nevsimejte, tu mam na vseznalky vseho druhu do diskusi na Neviditelnem Priteli cloveka...(kdo nezna: je to logo Rolling Stones)

Je prima zjistit, ze tady skoro vsichni jste a ze vas ruzne publikacni ani jine peripetyje novodradily od potreby se sdruzovat a vymenovat si moudrosti i nadale. Chvala internetu na vysostech!

...a ac gourmet amateur, nemel jsem do zitrka doma kloudnej pekac s poklickou, jen vetsi casserole na svickovou atp, ...takze hned po kuropeni jedu do jednoho mistniho Argosu pro pekac s poklici a hned na to zacinam pomalu pect to ctyrkilovy plecko, co se mi zbuhdarma vali v lednici!(tady je ten pekac, co jsem si zamluvil:

http://www.argos.ie/webapp/wcs/stores/servlet/Search?storeId=10152&catalogId=14551&langId=111&searchTerms=Swan+Vitreous+Enamel+Self+Basting+Roaster&authToken= )

0 0
možnosti
ZL

Z. Lika

13. 12. 2013 22:25
Re: Srdecne pozdravy adventni...

Zdravím, Borku! Dej pak vědět, jak plecko dopadlo, určitě bude výborné. A ten pekáč vypadá moc dobře, doufám, že bude dost velký a že se vejde do trouby :-)

0 0
možnosti
OJ

M. Beda

13. 12. 2013 18:00
jak že to je? Lucie noci upije? :-))))))))

Lucko tygříková, Lucko Piškotková, lucYnko kočko-psí, jakož i další Lucky - vše jen to nej k vašemu svátku!!! :-)))))))

a tma ať už jde co nejrychleji do... do háje zelenýho!!!!!

0 0
možnosti
TZ

T. Zana

13. 12. 2013 18:52
Re: jak že to je? Lucie noci upije? :-))))))))

... ale dne nepřidá.

0 0
možnosti
TZ

T. Zana

13. 12. 2013 17:52
Pomalé pečení

Hmmm, vychována žlučníkovou maminkou, jedla jsem prvně v životě kachnu až u tchánů (fakt!). A pochopitelně mi po ní bylo pěkně blbě. Husu myslím ještě o dost později, protože jsem si uvědomila, že tohle mi fakt nedělá dobře (žlučník zdravý, leč netrénovaný).

Ale takovej bůček... i když, přiznávám, nejraději studenej, to teplý mastný asi raději ne :-(

Každopádně popis úžasnej a třeba guláš nebo tu švajnehaxnu... to bych měla zkusit!

Všem zdejším Luckám přeju k svátku hodně radosti a málo předvánočního shonu!

0 0
možnosti
ZV

Z. Vave

13. 12. 2013 17:50
Liko, dík za tip

na vánoční dárek. Jistý Ježíšek mě furt urgoval, že prý jsem ještě nenapsala, co chci a že to pak poštovní sobi nestihnou, tak jsem mu napsala o ten takovou tikitální věc do trouby, neb mám úplně nejobyčejnější plynový sporák a když peču, tak mám jen mlhavou představu, na kolik stupňů vlastně.

A přitom moderní recepty jsou poměrně nekompromisní, v každém čteč: peč to 15 minut na 100 stupňů, pak deset minut na 175 - a co já s tím, ubohá vosoba zavostalá a zastaralá?

Hyn sa hale hukáže! Všecko si změřím ... pravda, přednosta se za břicho popadal, proč zrovna já chci teploměr NA PEČENÍ A VAŘENÍ, ale cococo? Občas i stará motyka spustí. ;o)

0 0
možnosti
ZN

Z. Nítkovská

13. 12. 2013 15:56
Spotřeba energie

s pomalým pečením zkušenost moc nemám - přece jen pro dva lidi toho tolik není potřeba, zato vzpomínám na polévky vařené a maso dušené celé dopoledne na okraji sporáku na uhlí - dlouho mi trvalo, než jsem se naučila vařit na plynu a ráda jsem přešla na vaření na elektřině, přece jen se dá u ní využít zbytkové teplo...

Chci se zeptat odborníků: jak je to se spotřebou energie, když se trouba nechává běžet tak dlouho (máme spor s MLP :-)). On mi tvrdí, že když je spotřebič zapnutý dlouho, nutně musí spotřebovat energie víc.

0 0
možnosti
ŠM

13. 12. 2013 16:52
Re: Spotřeba energie

tady máš jednu z dobrých kalkulaček na spotřebu el.energie spotřebičů

http://www.vypocitejto.cz/energie/spotreba-elektriny.html

0 0
možnosti
HW

13. 12. 2013 15:00
K pomalemu peceni mne privedla Karolina

... tedy Karolinka Zviretnicka. Jeji popisy, jak pripravuje kachny a husy v kachlovych kamnech v Krkonosich mne privadely do stavu - ano, reknu to, slintaciho. Kachlova kamna uz nikdy mit nebudu (ale byly, u rodicu, kdyz jsem byla mala). Lika to slintani obnovila. :-) A pujdu v poledni pauze koupit neco na pomale peceni na vikend. Vzhledem k tomu, ze jsme se probudili do zmrzleho rana, tak to prijde vhod.

0 0
možnosti
ZD

Z. Dalmi

13. 12. 2013 18:01
Re: K pomalemu peceni mne privedla Karolina

Ano ano, mě k pomalému pečení taky přivedla Karolína. Tímto ji velmi děkuji :-)

0 0
možnosti
PK

P. Kaštan

13. 12. 2013 13:27
Pomalé peční husičky

Pomalé pečení husy mě naučila ségra. Máme obě elektrickou troubu, u které jde nastavit už 50°C. Husu lupnu večer okolo 22:00 do pekáče a nemajíc na něj poklici, zaalobaluju, peču na 90°C do rána. Musí se dát bacha při vyndavání pekáče a moc s ním necasnovat, protože je až po okraj naplněný tukem. Kus tuku sleju a husinu naporcuju, položím kůží navrch a dopíkám tak při 150°C do zlatova.

A ten bůček, to musí být lahůdka. Moje největší bůčková rozkoš se odehrála v jedné asijské restauraci, kde bůček připravili tím způsobem, že maso v něm křupalo a tučné vrstvy byly jak máslo. Ochucené to taky bylo fantasticky do jemně sladko-slano-páliva. Od té doby se mi o bůčku zdá, tak bych tuhle dlouho pečenou variantu mohla zkusit s tím, že omáčku na vrch kůže bych zkusila medovo-zázvorovou s chilli a sojovkou....

0 0
možnosti
ZD

Z. Dalmi

13. 12. 2013 18:05
Re: Pomalé peční husičky

Kaštánku, tohle je recept od J. Olivera. Vypečený bůček se dopéká v omáčce z rebarbory, zázvoru, medu, chilli, česneku. K tomu těstoviny s baby špenátem. Mňamka převeliká

0 0
možnosti
ŠM

13. 12. 2013 12:58
k té hodně vypečené a málo osvalené kachně

když to předvídám, že moc masa mít nebude, tak jí pomůžu,vycpu jí kuřecíma trochu naklepanejm aprsama,obaleným av jemně mletém kmínu a soli..nacpu je kachně pod kůži , ono to sádlo ochutí to kuřecí maso a je to lahoda.......

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz