22.1.2022 | Svátek má Slavomír


Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Blaza 4.12.2021 10:02

Ten recept bude asi fakt jen pro ta křidýlka, která se rychle upečou a nezačne se česnek připalovat, jako se to děje právě mně u kuřecích paliček, které potřebují delší dobu. :-/

Z. Lika 5.12.2021 9:56

Mně se naštěstí křídla nepřipálila, i když jsem je trápila docela dlouho... Paličky bych možná pekla nejdřív přikryté a na závěr je třeba čtvrt hodinky odkryté dopřipekla, aby zčervenaly.

Díky za zkušenost!

L. Blaza 5.12.2021 16:59

Jojo, pekla jsem přikryté 3/4 hodiny a dalších 20 minut odkryté, ale příště je trochu podleju hned vodou, než samy pustí šťávu, tak to chce trochu tekutinu. Nakonec to bylo dobré, podlila jsem to o trochu později trochou vody a zachránila masíčko. :-)

Z. Lika 5.12.2021 17:50

Tak to jsem ráda, že se to nakonec povedlo. Já si dnes dala ohřívanou porci křidélek a jsem tu celá spokojená:-)

A. Zemanová 3.12.2021 19:44

No páni, majonéza by mě nenapadla. Ale asi to bude moc dobré, majoránku mám ráda a dost ji cpu všude. :-)

F. Ifijová 3.12.2021 18:27

Vlastně jsem ještě chtěla přidat svůj kuřecí recepis, náhodou je také s česnekem. Ideální provedení je na otočném roštu nad ohněm v létě nebo na otáčecím roštu v troubě (můj starý sporák takovou vymožeností vládne). Jednoduché, nenáročné. Celé kuře důkladně omyjeme vně i zevnitř. Kořeníme JEN zevnitř: poměrně důkladně prosypeme Vitanou nebo podobným polévkovým kořením (vím, je to čuňárna, ale můžete jen dle libosti osolit), dutinu pak vyplníme namačkaným/nakrájeným česnekem, cibulí na plátky a máslem. Hodně másla. Kuře sešijeme po nabodnutí na rošt tak, aby vytékalo co nejméně šťávy. Grilujeme a otáčíme až do zlatova, všechny ingredience probublají zevnitř až přes kůži, je to velice delikatesní.;-)

Z. Lika 3.12.2021 19:05

Achich, přímo vidím, jaký by z toho byl epesní Mlsotník... otáčecí rožeň (rošt?) nemám, ale nutí mě to vymyslet nějaké řešení. To je chutí, díky, Fifi!

F. Ifijová 3.12.2021 20:32

Jasně, rožeň. Myslela jsem rožeň, píšu rošt. :-P Řekl jsem pět, myslel jsem deset... Není zač, vyzkoušej a napiš. ;-)

Z. Lika 3.12.2021 20:36

To mám z toho, že se nevyjadřuju přesně ;-D Ale kdybys ho nááhodou někdy v dohledné době pekla ty, i na tom rožni, to by bylo prima - uděláš dvě tři fotky a máme mlsotník!

Z. Stetinka 3.12.2021 18:20

Cesnek, majoranka... ze by bramborakovy kridylka?

Z. Lika 3.12.2021 18:24

Ono to právě vůbec není po bramboráku cítit - nějak se to propojí s ostatními přísadami a je z toho něco (pro mě) nového.

Jinak tě ráda čtu, Štětinko :-)

Z. Jenny 3.12.2021 18:10

Liko! Mňam,mňam, dělám podobně či skoro stejně,hlavně kýtečky,křidýlka málo,těch jsme se tak nějak už docela nabažili.No a pak,že se nemáme dobře! ;-D;-D

Z. Lika 3.12.2021 19:26

Jenny, máme se dobře, vychutnávejme si to :-)

Z. Lika 3.12.2021 18:09

Ještě tip: 2x proříznout masitější kus křídla (viz video hned zpočátku), asi se tím urychlí propečení.

F. Ifijová 3.12.2021 17:58

Liko, to vypadá náramně, někdy prubnu. A díky za video, příjemně jsem si osvěžila ruskij jazyk. :-) Máš výborné tipy na jídla, kuře po řecku se stalo jednou z mých nejoblíbenějších kuřecích variací.R^

Z. Lika 3.12.2021 18:01

Kuře po řecku je famózní. A je vidět, jak moc záleží na správné kombinaci koření - hnedle je z toho úplně jiné jídlo!

Zdravím a - co už se ode mě dá čekat - těším se, že si zase někdy o vás počteme.

F. Ifijová 3.12.2021 18:16

Famózní je i Coleslaw salát od Maričky. R^

Hezky nenápadně popostrkuješ, dobrá, zkusím něco vymyslet a sepsat. :-) Krásný víkend všem.

Z. Lika 3.12.2021 18:20

Mariččin salát mám taky moc ráda. A kupodivu (vlastně ne kupodivu) batátové čipsy pro psy - jelikož nemám psa, tak je že-baštím já, a jsou vynikající.

M. Crossette 3.12.2021 15:20

Liko, to vypadá snadné, voňavé a tedy i velice dobré - díky za inspiraci, určitě vyzkouším. Vlastně se moje týdenní menu stává čím dál vice "zvířetnicko-mlsotnické":-) začínají v něm převažovat zdejší recepty:-) Máme tu od středy na pár dnů švagrovou a když jsme se včera vrátili domů, k večeři byly těstoviny s houbami (a špenátem). Předem naplánované, takže suroviny už nakoupené. Zatímco se vařily nudle, švagrová "dusila houby" a já myla a krájela špenát - hotovo byla raz dva a móc jsme si zase pošmákly. Ať žijí zdejší mlsotníky !!!!!

Z. Lika 3.12.2021 18:00

Maričko, to jsem moc ráda V Ony ty zdejší recepty mají ten půvab, že jsou vyzkoušené lidmi, které osobně nebo skoro osobně známe, a můžou k tomu přidat svoje osobní postřehy. Vždycky mě moc potěší, když se recepty někde ujmou. A pozdravuji tvého manžela - je moc fajn, že je ochoten ochutnávat jídla, která nezná, to vůbec není samozřejmost :-)

Š. Matyášová 3.12.2021 11:12

křidýlko..já ráda okusuju....:-P

Z. Lika 3.12.2021 13:10

Já taky ráda okusuju, nejradši ty špičky, které na křídle nechávám :-)

T. Zana 3.12.2021 11:12

Kuřecí paličky by asi šly (mám to jako Ygo, kůže mě moc nebere a na křídlech už podle mne nic jiného není).

Ale když on Franta je děsná konzerva, řekla bych přímo "stará konzerva" ;-D .

Z. Lika 3.12.2021 13:12

Určitě by tak šly naložit a upéct i kuřecí řízky, přednostně stehenní. Ale kouzlo křupavé kůžičky by sis musela domyslet ;-D

E. Šusová 3.12.2021 11:10

Aaaach vypadá to božsky, je to božsky jednoduchý a vypadá to, že sežeru ten monitor. Mám hlad! Dík za inšpiraci Liko.

Z. Lika 3.12.2021 13:10

Ešusová, určitě prubni, i tu kombinaci koření (kopr volitelně), překvapilo mě, jak to voní. Večer po naložení jsem si pořád očichávala ruce :-)

Z. Tečka 3.12.2021 10:33

Křidýlka můžu kdykoli, třeba jen paprika a pepř, večer ke knížce místo čokolády. Ráda obírám kostičky. Tohle můžu zkusit, v lednici to může být jako pohotovostní obíračka, řekla bych, že to vydrží i dva dny. Majoránku bych si tedy rozmyslela, mám ji příliš spojenou s jídly jako je třeba bramborák nebo polévky. A kopr teda můžu jen v okurkách.

Já si oblíbila koření Kotanyi Steak, nebo Chilli con carne, je to divné, ale ty křidýlka mi s tím chutnají. Posypu, hodím na pekáček a je to rychlé. Tenhle receptík bych tedy mohla zkusit, je to zas něco jiného.

Z. Lika 3.12.2021 10:36

Ono to kupodivu jako bramborák vůbec nevonělo, vůně se jaksi slily do něčeho nového. A péct určitě déle, že je v původním návodu, přesně jak níže píše Matylda.

Š. Matyášová 3.12.2021 11:13

majoránku na kuřecí křídla a malý paličky dávají Amíci a j eto součást jejich grilovacího koření..a vůbec to není špatný....;-)

Z. Lika 3.12.2021 13:13

Šárko, díky za info, to je zajímavé.