29.11.2022 | Svátek má Zina


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Kynuté i nekynuté

Podělím se s vámi o osvědčené rady ke kynutému i nekynutému těstu, které mi Lenka S. zaslala. Věřím, že se budou hodit, mně tedy určitě :-)

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Crossette 23.9.2022 20:35

Lenko, kznuté-nekynuté těsto vypadá velmi zajímavě, někdy určitě vyzkouším (když už je otestovala i Lika) :-)

Jinak také do kynutého těsta dávám jedině suché droždí jsem na něj už dávno zvyklá. A dávám ho také rovnou do mouky a zatím mi těsto vždy krásně vykynulo. Vyjímkou jsou kefírové bochánky, kde droždí nechávám troche nabublat, protože to recept vyžaduje, tak se toho držím. Ale oproti Lence, mi vykyne i droždí, které je třeba i několik let staré. Já vlastně ani na dobu trvanlivosti nekoukám. Kupuji půl kg. kostky (asi 8x8) instantního droždí, stlačeného bez vzduchu. Ale po ovteření, když se "nadechne" je droždí plná velká sklenice. Tu mám v lednici a zatím mi tedy i staré droždí vždy vykynulo. Používám jak na kynuté knedlíky, housky apod. Nevím, jak to, že má tak dlouho sílu, možná tím, že je v lednici v uzavřené sklenici.:-)