16.7.2020 | Svátek má Luboš


MLSOTNÍK: Velikonoční

14.4.2017

K Velikonocům patří tradiční jídla - u nás nádivka (i když i ta je podle mě krajová), jehněčí, mazance a vejce. Jak jsem tak obhlížela různé světové tradice, mazance se v různých podobách vyskytují hojně, i když někdy byste je téměř nepoznali.

Rumunská velikonoční paska s tvarohem

Rumunská velikonoční paska s tvarohem

Polský mazurek

Polský mazurek

Mona de Pascua, španělský moučník ze sladkého kynutého těsta zdobený vařenými vejci

Mona de Pascua, španělský moučník ze sladkého kynutého těsta zdobený vařenými vejci

Rakouské velikonoční mazance a briošky

Rakouské velikonoční mazance a briošky

Řecký sladký bochník tsoureki a polévka magiritsa

Řecký sladký bochník tsoureki a polévka magiritsa

Německá velikonoční sladká polévka

Německá velikonoční sladká polévka

Finský velikonoční dezert mämmi

Finský velikonoční dezert mämmi

Tradičné veľkonočné jedlá v historickom regióne Šariš. Šunka, klobáska, syrek,...

Tradičné veľkonočné jedlá v historickom regióne Šariš. Šunka, klobáska, syrek,...

Ochutnali jste někdy něco velikonočně-exotického? A co dobrého se bude připravovat u vás? Z kolika druhů masa a jakých děláte nádivku? Totiž u Viléma Vrabce jsem našla recept, v němž jsou nejméně tři druhy! Děláte ji taky hodně vydatnou?

Přeji krásné sváteční dny a samozřejmě dobrou chuť!

Foto: commons.wikimedia.org

Lika Neviditelný pes


Buďte mezi 40 testerkami, které vyzkouší chléb Quinoa od Penamu!
Buďte mezi 40 testerkami, které vyzkouší chléb Quinoa od Penamu!

Přihlaste se do testování chleba Quinoa, který vás potěší svou vyváženou chutí. Díky té dokonce vyhrál řadu ocenění, jako je Vynikající chléb roku bez hranic 2018, Česká chuťovka roku 2018 i 2019 a Inovativní výrobek roku 2019.