Diskuse
MLSOTNÍK: Středomořská kuchyně pro každý den
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Jakub S.
Nemohli byste mi někdo odpovědět na tu ne/kompatibilitu syrové a naložené červené řepy?
Bubu
Re: Nemohli byste mi někdo odpovědět na tu ne/kompatibilitu syrové a naložené červené řepy?
Myslím, že je to úplně něco jiného.... Naloženou já vyloženěn nerada. Ten anýz mi tam fakt vadí.
Ale syrová má úplně jinou chuť. Proto chci zkusit Lenčin salát s rýží a kuřetem. 

dalmatin
TEDY LENKO,
KVŮLI TOBĚ JSEM SEŽ... VŠECHNO, CO JSEM MĚLA V LEDNIČCE A STEJNĚ MÁM HLAD. MOC PĚKNÉ, TOHLE VŠECHNO JÁ RÁDA, MOC RÁDA.... 
LENKA S
DALMATIN, ÚPSALA JSEM TI ZAS DALŠÍ EMÍLEK UŽ VČERA, ALE ODPOVĚĎ=0. ZAS LADOVÍ TRPHAJZLÍCI V DRÁTECH SEŽRALI VŠE.JAK TO, ŽE KVŮLI MNĚ JSI VYČISTILA LEDNIČKU?
VŽDY´T TOHLE JSOU JEN DOCELA DIETNÍ SALÁTKY, NE NĚJAKÉ TĚŽKO STRAVITELNÉ JÍDLO. TAK SE , MILÁ DALMATIN, VZMUŽ( ZŽENŠTI!!) A VYDEJ SE NA ZAHRADU NEBO NAKUPOVAT. JÁ UŽ MÁM SKORO VŠEECHNY SUROVINY SVOJE- MRKEV, PAPRIKY, RAJČATA, BAZALKU A VŠECHNY BYLINKY. JEN TEN JABLEČNÝ OCET MI ZBÝVÁ UDĚLAT. MUSÍM JEN NA SOUSEDCE VYŽEBRAT PÁR ŽITAVEK. VÍM, ŽE RECEPTY PŘIŠLY POZDĚ, ALE BAZALKA A DALŠÍ POUŽITÉ KOŘENÍ JEŠTĚ U NĚKOHO V TRUHLÍKU JSOU, TAKŽE ŽÁDNÝ PROBLÉM S INGREDIENCEMI. PŘEJU VŠEM ÚSPĚCH PŘI VYRÁBĚNÍ A HLAVNĚ DOBROU CHUŤ
Hana W
K tomu pestu od Lenky
bych chtela dodat, ze jestli pestujete bazalku ve velkem - jako ja - tak to musite furt ustipavat, aby to to bylo kosate a neslo do kvetu. Cili obcas skoncite s velkym mnozstvim listku a pak na konci sezony s celyma rostlinkama. Pesto se krasne mrazi. Vylozim tacek na ledove kosticky potravinovou folii, soupnu tam pesto a zamrazim. Zmrzle kosticky se krasne odloupnou, kazdou zabalim individualne do folie a cele do pytliku na mrazeni. A mate cerstve pesto celou zimu a je to lepsi, nez ta koupena ve sklenicich.
LENKA S
Alex, pokud ještě nakoukneš,
můžeš se mi ozvat na můj mail: lenka53@centrum.cz. Mám takhle podrobně zpracovanou , ale zatím neúplnou kuchařku pro začátečníky a kuchařské nrumětely. psala jsem ji kvůli své starší dcerce, pro niž je kuchyně stále nebezpečné území plné nevybuchlých min. MOHU TI ČÁSTI TÉTO KUCHAŘKY, KTERÁ JEŠTĚ STÁLE CELÁ HOTOVÁ NENÍ, POSLAT NA TVŮJ MAIL. POSÍLALA JSEM TO VŠEM, KDO MĚLI ZÁJEM, UŽ VLONI, NE-LI PŘEDLONI. KUCHAŘKA ALE STÁLE JEŠTĚ NENÍ HOTOVÁ, TAKŽE BOHUŽEL STÁLE CHYBÍ REJSTŘÍK RECEPTŮ, KTERÝ ZATÍM NELZE UDĚLAT, KDYŽ JEŠTĚ CHYBĚJÍ STRÁNKY. MOHU TI TO JEN PŘEPOSLAT, COŽ NENÍ PROBLÉM VZLEDEM K TOMU, ŽE TO MÁM V DOKUMENTECH. NIC ZA PŘEPOSLÁNÍ NECHCI. NAJDEŠ TAM I HODNĚ CENNÉ RADY PRO ZAČÁTEČNÍKY A VŠE JE PSÁNO STEJNĚ, JAKO TYHLE RECEPTY. ZKRÁTKA JEN ZATÍM NEBYL ČAS NA DOKONČENÍ. MÁME UŽ DRUHÝ ROK OBROVSKÉ A SKRO NEPŘETRŽITÉ PROBLÉM Y S NEMOCNOU DCERKOU, TAKŽE ČASU NAZBYT NA PSANÍ NENÍ. KROM TOHO MÁM DOST ROZSÁHLÉ ZRAKOVÉ POSTIŽENÍ, TAKŽE MOC DLOUHO U PECKA NEVYDRŽÍM. PÍŠU JAK ŠNEK, JELIKOŽ JSEM SE PSANÍ NA STROJI ODBORNĚ NEUČILA A JSEM SAMOUK, KTERÝ DĚLÁ HODNĚ CHYB. POKUD ALE MÁŠ O RWCWPTY ZÁJEM, OZVI SE MI A JÁ TI TO SVÉ TORZO ODPOSÍLÁM. AŽ BUDE TROŠKU VÍC ČASU, KUCHAŘKU DOKONČÍM. ZBÝVÁ TOHO ALE JEŠTĚ DOST.
Jovovi
Re: Alex, pokud ještě nakoukneš,

RECEPTY JAKO VŽDY BEZ CHYBY. A JEŠTĚ K TOMU MINULÉMU NA SMAŽENÝ SÝR BEZ SMAŽENÍ, JE TO ŃAMNINKA.
Jakub S.
Červenou řepu dávám od mládí všude kde to jde
- kromě jídýlek pro maňasy, aby se pak celí nemuseli hodit do pračky, že. Ále jendže - já do těch miskových aji bramborových salátů dávám už ty převařené kostičky ze sklenic. Takže: nemusím mít v žádném směru obavy nahradit to čerstvýma - chuťově, stravitelností atd.? A pak - nemusí se ty syrové kostečky, resp. salát s nima, nechat rozležet nějakou dobu nějak?
Alex
Ty octy a oleje
jsou ohromné, vřelý dík za recepty a s tak nádhernými přesnými popisy práce. Tohle já potřebuji u vaření a pečení, jinak se mi nedaří. Přidám malou vychytávku:
vím že nemůže nahradit řecký pravý jogurt, ale koupím velkou Hollandii, Selský jogurt, neochucený, bílý, dám přes jemné sítko tak na hodinku přecedit. Jako jeden z mála oddělí "vodu" a zůstane bezvadný hlaďoučký, husťoučký, -oučký jogurt
.
JanaBa
Re: Ty octy a oleje
Na Kypru jsem si tenhle jogurt kupovala ochucený medem. Paráda! A ještě věrší paráda byl jogurt půl na půl. Půl z krávy, půl z ovce. Sem si říkala, bud statečná, ochutnej. Byla jsem statečná a nelitovala. Moooc dobré!
YGA
LENKO S.
TYS NEOMEZENÁ STUDNICE RECEPISŮ. SALÁTY PARÁDA, TY SE HODÍ VŽDYCKY. ALE NADCHLY MĚ TY OCHUCENÉ OLEJE A OCTY. JENOM TO TU MĚLO BÝT DŘÍV - V SEZONĚ MALIN - MILUJU MALINY A TEN MALINOVÝ OCET MĚ NADCHL. NO NEVA, VYTISKNU, USCHOVÁM A ZA ROK SE TĚ ZEPTÁM, JAK SE TO DĚLÁ, PROTOŽE TO NEMŮŽU NAJÍT - JAK TYPICKÉ PRO MĚ
. ALE URČITĚ ZKUSÍM TY BYLINKOVÉ - JÁ TOTIŽ V POSLEDNÍ DOBĚ NEDÁM DOPUSTIT NA DOBROMYSL A PŘEDEVŠÍM NA BAZALKU. A TAK MĚ NAPADÁ - A CO MATŘÍDOUŠKA, TA SE NIKAM NEHODÍ (MAMKA Z NÍ MÁ NA ZAHRÁDCE KOBEREC A VONÍ TO NÁDHERNĚ).
LA
Re: LENKO S.
Ale hodí, jen se nebát a do něčeho jí přídat. Fantasii se meze nekladou.
Vyhledávání
TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA
Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.
ondrejneff@gmail.comRubriku Zvířetník vede Lika.
zviretnik.lika@gmail.comHYENA
Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.
https://www.hyena.cz