Středa 19. listopadu 2025, svátek má Alžběta
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 99 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuse

MLSOTNÍK: Středomořská kuchyně pro každý den

Dnes se podíváme ne aromatické octy a kořeněné oleje, pravé italské pesto, zálivky na zeleninové saláty a na tipy na zeleninové saláty a těstovinové saláty.

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

possum

2. 8. 2008 12:13
LENKO,

ZDRAVIM A R^  MOC PEKNE. :-)

0 0
možnosti

Hana W

2. 8. 2008 17:10
Re: LENKO,

Je, nazdar!!!!

0 0
možnosti

Jakub S.

1. 8. 2008 21:45
Nemohli byste mi někdo odpovědět na tu ne/kompatibilitu syrové a naložené červené řepy?

0 0
možnosti

Bubu

1. 8. 2008 22:09
Re: Nemohli byste mi někdo odpovědět na tu ne/kompatibilitu syrové a naložené červené řepy?

Myslím, že je to úplně něco jiného.... Naloženou já vyloženěn nerada. Ten anýz mi tam fakt vadí. :-/ Ale syrová má úplně jinou chuť. Proto chci zkusit Lenčin salát s rýží a kuřetem. R^;-P

0 0
možnosti

dalmatin

1. 8. 2008 15:07
TEDY LENKO,

KVŮLI TOBĚ JSEM SEŽ... VŠECHNO, CO JSEM MĚLA V LEDNIČCE A STEJNĚ MÁM HLAD. MOC PĚKNÉ, TOHLE VŠECHNO JÁ RÁDA, MOC RÁDA.... ;-P

0 0
možnosti

LENKA S

1. 8. 2008 17:01
DALMATIN, ÚPSALA JSEM TI ZAS DALŠÍ EMÍLEK UŽ VČERA, ALE ODPOVĚĎ=0. ZAS LADOVÍ TRPHAJZLÍCI V DRÁTECH SEŽRALI VŠE.JAK TO, ŽE KVŮLI MNĚ JSI VYČISTILA LEDNIČKU?

VŽDY´T  TOHLE  JSOU   JEN   DOCELA   DIETNÍ  SALÁTKY, NE  NĚJAKÉ  TĚŽKO  STRAVITELNÉ  JÍDLO.   TAK  SE ,  MILÁ  DALMATIN, VZMUŽ(  ZŽENŠTI!!) A  VYDEJ  SE  NA  ZAHRADU  NEBO   NAKUPOVAT. JÁ  UŽ  MÁM  SKORO  VŠEECHNY  SUROVINY  SVOJE- MRKEV,  PAPRIKY, RAJČATA,  BAZALKU  A VŠECHNY  BYLINKY.  JEN TEN  JABLEČNÝ  OCET   MI  ZBÝVÁ  UDĚLAT.   MUSÍM  JEN NA  SOUSEDCE  VYŽEBRAT  PÁR  ŽITAVEK.  VÍM, ŽE  RECEPTY  PŘIŠLY  POZDĚ,  ALE  BAZALKA  A  DALŠÍ POUŽITÉ  KOŘENÍ JEŠTĚ   U  NĚKOHO   V  TRUHLÍKU JSOU,  TAKŽE  ŽÁDNÝ PROBLÉM  S  INGREDIENCEMI. PŘEJU  VŠEM  ÚSPĚCH  PŘI  VYRÁBĚNÍ A  HLAVNĚ  DOBROU  CHUŤ

0 0
možnosti

Hana W

1. 8. 2008 14:50
K tomu pestu od Lenky

bych chtela dodat, ze jestli pestujete bazalku ve velkem - jako ja -  tak to musite furt ustipavat, aby to to bylo kosate a neslo do kvetu. Cili obcas skoncite s velkym mnozstvim listku a pak na konci sezony s celyma rostlinkama. Pesto se krasne mrazi. Vylozim tacek na ledove kosticky potravinovou folii, soupnu tam pesto a zamrazim. Zmrzle kosticky se krasne odloupnou, kazdou zabalim individualne do folie a cele do pytliku na mrazeni. A mate cerstve pesto celou zimu a je to lepsi, nez ta koupena ve sklenicich.

0 0
možnosti

LENKA S

1. 8. 2008 13:32
LIDIČKY, PŘEJU KRÁSNÝ VÍKEND VŠEM A MIZÍM NĚCO DĚLAT.

0 0
možnosti

LENKA S

1. 8. 2008 12:54
Alex, pokud ještě nakoukneš,

můžeš  se  mi ozvat  na  můj  mail:  lenka53@centrum.cz.  Mám takhle   podrobně  zpracovanou ,  ale  zatím neúplnou kuchařku  pro  začátečníky a   kuchařské  nrumětely.  psala  jsem ji kvůli  své  starší  dcerce, pro  niž  je  kuchyně  stále   nebezpečné  území  plné  nevybuchlých  min. MOHU  TI   ČÁSTI TÉTO  KUCHAŘKY, KTERÁ  JEŠTĚ  STÁLE  CELÁ  HOTOVÁ  NENÍ, POSLAT  NA   TVŮJ MAIL.   POSÍLALA  JSEM  TO  VŠEM, KDO  MĚLI  ZÁJEM,  UŽ   VLONI, NE-LI PŘEDLONI. KUCHAŘKA  ALE  STÁLE  JEŠTĚ  NENÍ  HOTOVÁ, TAKŽE   BOHUŽEL   STÁLE  CHYBÍ  REJSTŘÍK  RECEPTŮ, KTERÝ  ZATÍM NELZE   UDĚLAT, KDYŽ  JEŠTĚ  CHYBĚJÍ  STRÁNKY. MOHU  TI TO  JEN PŘEPOSLAT,  COŽ  NENÍ  PROBLÉM VZLEDEM K  TOMU,  ŽE   TO  MÁM  V  DOKUMENTECH. NIC  ZA PŘEPOSLÁNÍ  NECHCI.  NAJDEŠ  TAM I  HODNĚ  CENNÉ  RADY  PRO  ZAČÁTEČNÍKY  A  VŠE  JE  PSÁNO   STEJNĚ, JAKO  TYHLE  RECEPTY. ZKRÁTKA  JEN ZATÍM NEBYL  ČAS  NA  DOKONČENÍ. MÁME    UŽ  DRUHÝ  ROK   OBROVSKÉ  A  SKRO  NEPŘETRŽITÉ  PROBLÉM Y  S  NEMOCNOU  DCERKOU, TAKŽE  ČASU  NAZBYT NA  PSANÍ NENÍ. KROM  TOHO   MÁM  DOST  ROZSÁHLÉ  ZRAKOVÉ  POSTIŽENÍ,  TAKŽE  MOC  DLOUHO  U  PECKA  NEVYDRŽÍM. PÍŠU JAK  ŠNEK, JELIKOŽ  JSEM  SE  PSANÍ  NA  STROJI   ODBORNĚ NEUČILA A JSEM  SAMOUK, KTERÝ   DĚLÁ  HODNĚ  CHYB. POKUD  ALE  MÁŠ  O  RWCWPTY  ZÁJEM, OZVI  SE  MI A  JÁ TI  TO  SVÉ  TORZO  ODPOSÍLÁM.  AŽ  BUDE  TROŠKU  VÍC  ČASU,  KUCHAŘKU  DOKONČÍM. ZBÝVÁ  TOHO  ALE  JEŠTĚ  DOST.

0 0
možnosti

Jovovi

1. 8. 2008 13:05
Re: Alex, pokud ještě nakoukneš,

:-P:-P RECEPTY JAKO VŽDY BEZ CHYBY. A JEŠTĚ K TOMU MINULÉMU NA SMAŽENÝ SÝR BEZ SMAŽENÍ, JE TO ŃAMNINKA.;-P

0 0
možnosti

Jakub S.

1. 8. 2008 11:51
A LENKO, OVŠEM: SU MOC RÁD, ŽE ZASE ČTU NĚCO OD TEBE, OTŽ!

0 0
možnosti

Jakub S.

1. 8. 2008 11:44
Červenou řepu dávám od mládí všude kde to jde

 - kromě jídýlek pro maňasy, aby se pak celí nemuseli hodit do pračky, že.  Ále jendže - já do těch miskových aji bramborových salátů dávám už ty převařené kostičky ze sklenic. Takže: nemusím mít v žádném směru obavy nahradit to čerstvýma - chuťově, stravitelností atd.? A pak - nemusí se ty syrové kostečky, resp. salát s nima, nechat rozležet nějakou dobu nějak?

0 0
možnosti

Alex

1. 8. 2008 10:53
Ty octy a oleje

jsou ohromné, vřelý dík za recepty a s tak nádhernými přesnými popisy práce. Tohle já potřebuji u vaření a pečení, jinak se mi nedaří. Přidám malou vychytávku:

vím že nemůže nahradit řecký pravý jogurt, ale koupím velkou Hollandii, Selský jogurt, neochucený, bílý,  dám přes jemné sítko tak na hodinku přecedit. Jako jeden z mála oddělí "vodu" a zůstane bezvadný hlaďoučký, husťoučký, -oučký jogurt ;-).

0 0
možnosti

JanaBa

1. 8. 2008 11:07
Re: Ty octy a oleje

Na Kypru jsem si tenhle jogurt kupovala ochucený medem. Paráda!  A ještě věrší paráda byl jogurt půl na půl. Půl z krávy, půl z ovce. Sem si říkala, bud statečná, ochutnej. Byla jsem statečná a nelitovala. Moooc dobré!

0 0
možnosti

YGA

1. 8. 2008 8:29
LENKO S.

TYS NEOMEZENÁ STUDNICE RECEPISŮ. SALÁTY PARÁDA, TY SE HODÍ VŽDYCKY. ALE NADCHLY MĚ TY OCHUCENÉ OLEJE A OCTY. JENOM TO TU MĚLO BÝT DŘÍV - V SEZONĚ MALIN - MILUJU MALINY A TEN MALINOVÝ OCET MĚ NADCHL. NO NEVA, VYTISKNU, USCHOVÁM A ZA ROK SE TĚ ZEPTÁM, JAK SE TO DĚLÁ, PROTOŽE TO NEMŮŽU NAJÍT - JAK TYPICKÉ PRO MĚ ;-D. ALE URČITĚ ZKUSÍM TY BYLINKOVÉ - JÁ TOTIŽ V POSLEDNÍ DOBĚ NEDÁM DOPUSTIT NA DOBROMYSL A PŘEDEVŠÍM NA BAZALKU. A TAK MĚ NAPADÁ - A CO MATŘÍDOUŠKA, TA SE NIKAM NEHODÍ (MAMKA Z NÍ MÁ NA ZAHRÁDCE KOBEREC A VONÍ TO NÁDHERNĚ).

0 0
možnosti

LA

1. 8. 2008 8:34
Re: LENKO S.

Ale hodí, jen se nebát a do něčeho jí přídat. Fantasii se meze nekladou.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz