18.4.2024 | Svátek má Valérie


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: S křížkem po funuse

Možná si řeknete, co s králičími recepty po velikonocích?! To jdeš brzo. S křížkem po funuse! Jenže velikonoční zajíček má přinést dárečky a ne být sežrán.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
YGA 17.4.2009 23:00

RECEPT NA KRÁLIČÍ JÁTRA PODLE MĚ

Pro pudlíkovou - králičí játra (ale dělám tak i krůtí): na oleji či jiném vhodném tuku (jak se komu líbí může být i sádlo vepřové či kačení) zpěním cibulku, šoupnu na ni nakrájená jatýrka, lehce opeču (až se zatáhnou), mírně zasypu kari a roztlučeným hřebíčkem (cca  3 kousky rozemelu v mlýnku na koření) a podleju vodou nebo  vývarem - ale lehkou rukou, aby ta játra neplavala, jenom aby se lehce dusila (stáhnu plamen). Mezitím na vedlejším hořáčku na suché pánvi opražím loupané mandle nebo třebas slunečnicová semínka nebo směs semínek (nebo třebas piniová semínka - zde se fantazii meze nekladou). A až se vydusí voda z jater, posolím, přidám opražená semínka a dlabu s chlebem, až se dělají boule za ušima.  Taky možné lehounce zaprášit vysmažená játra hladkou moukou a přilít trošku vývaru, až vznikne trošku sosu (a pak se to dá jíst třebas s rýží), ale ta první varianta mi víc  vyhovuje a chutná.