Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: S křížkem po funuse
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
YGA 17.4.2009 23:00RECEPT NA KRÁLIČÍ JÁTRA PODLE MĚ Pro pudlíkovou - králičí játra (ale dělám tak i krůtí): na oleji či jiném vhodném tuku (jak se komu líbí může být i sádlo vepřové či kačení) zpěním cibulku, šoupnu na ni nakrájená jatýrka, lehce opeču (až se zatáhnou), mírně zasypu kari a roztlučeným hřebíčkem (cca 3 kousky rozemelu v mlýnku na koření) a podleju vodou nebo vývarem - ale lehkou rukou, aby ta játra neplavala, jenom aby se lehce dusila (stáhnu plamen). Mezitím na vedlejším hořáčku na suché pánvi opražím loupané mandle nebo třebas slunečnicová semínka nebo směs semínek (nebo třebas piniová semínka - zde se fantazii meze nekladou). A až se vydusí voda z jater, posolím, přidám opražená semínka a dlabu s chlebem, až se dělají boule za ušima. Taky možné lehounce zaprášit vysmažená játra hladkou moukou a přilít trošku vývaru, až vznikne trošku sosu (a pak se to dá jíst třebas s rýží), ale ta první varianta mi víc vyhovuje a chutná. |