19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Rychlovky a masaláty

Vařit rychle, dobře a zdravě... no mělo by se to, i když to někdy nejde všechno dohromady. Dnes se tedy podíváme na rychlovky a masaláty.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jakub S. 30.1.2009 22:03

K tomu včerejšímu pseudokonfliktu mezi Sandrou a Loukem a LA -

četl jsem ho totiž až teď: zaujímám plně stanovisko, resp. pocit Tosky (s -c- mi to před tím ypsilonem nešlo pod fousy, a když si mě představíte, uznáte to). Je až divné to říct o pěkné šikovné mladé robě, ale - moudrá to žena...

 - a Sandra musí bejt taky fajn, proč by neměla bejt - ? Třeba si občas přečte taky něco od nás ostatních, třeba ode mě na člověčinách - a zalíbí se jí to. Ó marnivosti, jméno tvé jest nejenom žena...

baty 30.1.2009 19:34

Co tak s celým ananasem,

který jsme utrpěli darem - jen tak je trošku tvdej a kyselej pro dva již podstatně omšelé alergiky, zkoušel to někdo uvařit na kompot? Ten nám z plechovice nevadí.?

RenataE 30.1.2009 19:35

Re: Co tak s celým ananasem,

Kompot jsem nezkoušela, ale docela funguje kyselý ananas prosypat moučkovým cukrem a nechat odležet.

Dede 30.1.2009 20:32

Re: Co tak s celým ananasem,

Milá baty očistím, dám do lednice a potom dávám ke snídaňovým vločkám - spařený horkou vodou. Je to vynikající, ale nevím, jestli by vám spaření stačilo - proti té alergii:)) Jinak se dá přidat k masu a upéct. Nebo se dá grilovat :-)

baty 30.1.2009 21:34

Re: Co tak s celým ananasem,

díky, zkusím fšecko, je velkej dost:-)

baty 30.1.2009 21:45

Re: Co tak s celým ananasem,

a díky za inspiraci, vygůglila jsem si recepty a i ta krůtí prsa v mrazáku od vánoc se zapojí!

dalmatin 30.1.2009 19:17

Dobré rychlovky,

ráda vařím rychle a zrovna tak ráda dělám pracná a náročná jídla. Těch rychlovek je určitě víc a inspirace se hodí vždycky. Dík.

Pája 30.1.2009 18:37

Tak já teda

určitě brzo spáchám nějaké ty těstoviny R^

jinak všechny recepty jsou super;-D 

senior 30.1.2009 18:19

Tady se snad nechám nachytat i já

a to o sobě s oblibou tvrdím, že jsem přímo vzor vařícího českého gentlemouna. Výběr surovin podle hesla "Co je při ruce", zpracování "Podle voka". MLP nedůvěřivě přihlíží, neopomine typicky dámský komentář : "Zase ty tvoje blafy!". Druhý den na dotaz" Hele, kde je ten salát, co jsem včera dělal?"

"Salát? Von tam nějakej byl?"

Receptíky neposloužím, jednak si je nepamatuju a druhak, u nás v lednici se obvykle netřese zimou jeden mazací sejra a jedna piksla od mlíka, vždycky jsou tam minimálně 3 ingredience a to už se těžko popisuje.;-D

RenataE 30.1.2009 17:57

zelný salát

Koupila jsem zelí:-) A udělám si zelí po čínsku (najemno nakrájené zelí se krátce prohodí na pánvi s opraženou slaninou a zakápne octem a sojovkou). A taky bude zelný salát s ananasem, protože nejen zelí bylo levné, ale i sweet ananas.

Bláža 30.1.2009 18:28

Re: zelný salát

Zrovna včera jsem dělala salát z čínského zelí, které bylo křehoučké. Zálivku: citronová šťáva, sůl, pepř, cukr, sůl, olivový olej. Zelí se zálivkou promíchat, ono po chvíli ještě více zkřehne. Nezbylo :-)

senior 30.1.2009 20:29

Re: zelný salát

připojím se z více ingrediencí : Na drobno nakrájené mandarinky ( sem se hodí ty, které jste založili o Vánocích a dnes aby je prase loupalo),nahrubo nastrouhaná jablíčka, eventuelně mrkev. MLP do toho ještě "cmrndla" trochu nastrouhaného křenu ( prý na moje prochlazení),šťávu z limetky a lžíci jogurtu- podle výběru, ten, co má nula, nula nic,. Druhej den se obligátně ptám :"Kde je ten dobrej salát, co jsem si schoval na zítřek?"

"Salát? Jakej salát? Von tam nějakej byl? Nepleteš se?"

Pletu, jako obvykle !R^

senior 30.1.2009 20:31

Re: zelný salát

práce kvapná, plad prtná. tAk tam má být: ten co má nula, nula,nic, zrovna nemusím!

zana 30.1.2009 21:05

Re: zelný salát

a to taky vypadá jedle:-)

senior 30.1.2009 21:16

Re: zelný salát

nejen že vypadá, dá se toho udělat kotel, těch potvor, co zasytí, ale nepřituční je tam dost a tak je to docela fajn řešení třeba "posvátkového absťáku".:-P

Jarka 30.1.2009 15:29

Dobrý typ na večeři

Dnes uvařím k večeři Bavorské zelí, je to jediné na co mám suroviny, už se těším co tomu řeknou moji masožravci. Hlavně že to nemá nic společného se zdravou výživou, ty jogurty a sýry, které mají O,OO1 tuku nejsou můj šálek čaje.

Bubu 30.1.2009 12:41

Mňam

Dobré rychlovky. Nudle na všechny způsoby a rýži já ráda. Moc. U salátů mi taky leze na nervy, jak dlouho trvá čistící a krájecí fáze. Ovšem bavorské zelí udělám o víkendu určitě.;-P

jiný Honza 30.1.2009 12:08

Zdeno,

máš kliku, že jsem po jídle, jinak jsem asi spolkl klábosnici. Vypadá to prímově a sqěle, doma bude uloženo a MLP předčítáno. Není metra, aby nezabrala! ;-P

Kytka 30.1.2009 11:47

Mňam

mňam, mňam bude vyzkoušeno pěkně popořadě (napsaný to slovo vypadá divně) FŠECHNO :-) ještě že jsem se právě vrátila z hradu... ééé co to kecám z oběda ;-D;-D

terra-san 30.1.2009 11:33

masalát je skvělý

termín a proti rychlovkám rozhodně nic nemám. Myslím, že kouzlo dobrého vaření není ve složité přípravě, ale v surovinách a jejich správném spojení. A pravý labužník ocení i jednoduché jídlo, když je "chuťově vyvážené a přehledné", jak kdesi psal pan Vilém Vrabec. Chtěl tím říci, že i kombinací dokonalých surovin se dá vyrobit něco, na čem si možná pochutná snob (když je to ten kanadský humr nebo francouzský hlemýžď, tak to přece MUSÍ být mňam!), ale labužník to neocení, protože se všechny ty skvělé chuti budou "shazovat" podle vzoru "dva kohouti na jednom smetišti". Mimochodem, moje nejoblíbenější rychlovka je ona pověstná pomazánka eidam+česnek+majolka+tmavý chleba z dob studentských -a zrovna do té bych "pravý" eidam nedávala. Jednak tam nepatří, jednak si chuťově zaslouží něco trochu jiného než stroužek česneku...:-P Zdeno, díky za inspiraci, rychlovek není nikdy dost (občas se přece nějak musejí kompenzovat terrovy tříhodinové sobrebarrigas nebo přes noc pečená kachna:-D). Jídlo je - mimo jiné - taky otázka vytříbenosti vkusu. A té se semo tamo někomu nedostává, tak to nahrazuje značkou (neumím si vybrat sako? Tak nakoupím u Armaniho, tam to přece nemůže být špatně, nebo to alespoň nikdo neřekne nahlas...)Krásný konec týdne přeji.

jiný Honza 30.1.2009 12:07

Re: masalát je skvělý

Smekám před tebou, takhle dokonalé shrnutí tématu, poděkování autorce + rozvinutí vlastní teze! Mistrovské! Navíc máš úplnou pravdu. Vidím to naprosto stejně.

terra-san 30.1.2009 12:14

Re: masalát je skvělý

Díky, Honzo - víš, to je tak, když je jeden (jedna) mlsný a ještě ukecaný...A my jsme doma takoví hned dva. Nebo už čtyři?8-o

jiný Honza 30.1.2009 12:52

Re: masalát je skvělý

Tak to jsme na tom stejně (teda ta mlsnost a ukecanost). Jen to vyjadřování... Tam na terrovy obecně nestačím.

terra-san 30.1.2009 13:07

Re: masalát je skvělý

No, já se trochu děsím, až tuhle schopnost dovedou k dokonalosti naše dcerenky (a že se snaží). Půjde z nás hrůza a všechny návštěvy se nám budou obloukem vyhýbat:-D

EvaŽ 30.1.2009 14:48

Re: masalát je skvělý

Nebudou se vám vyhýbat všechny návštěvy, jen nějaké. U nás v rodině jsme na tom podobně a dcerence bylo čerstvě 18. Ne každý naši rodinu přežije ve zdraví a přijde znovu. Ale ti, co vydrží, zase za to stojí;-D. Těch ostatních neželíme.

terra-san 30.1.2009 15:28

Re: masalát je skvělý

:-DTo by byl docela dobrý stav - Darwin tomu tuším říkal vývoj přirozeným výběrem...:-D

Jakub S. 30.1.2009 21:21

Já asi taky ne. Dyť jsou dvá, že!

Tak se holt jenom připojím. Masalát - dokonalé. Bavorské zelí - určitě brzo udělám!! A vůbec. Radost číst. Představovat si. Zdeni, jsi klasa.

Mlsný su, ale když je jen pár věcí, tak mi to taky nevadí, a najím se skromně s uznáním nutnosti, bez problémů. Ukecaný su výběrově, jak kdy, kde, s kým...

Maťa 30.1.2009 9:53

Mňamky

Sa mi zbiehajú sliny ako psovi pri Pavlovovom reflexe. A to som si zrovinka dnes určila, že musím dietovať. Zeleninka nebude na zahodenie, keď vynechám slaninku. Bakchusovu záľubu v zavináčoch a podobne by som neriešila, je to chudák, čo zablúdil inam než mal.

PetraK 30.1.2009 9:47

Zdeno!

Udělala jsem tu  neuváženost, že po zdravé ovocné snídani, jsem načíhla sem;-D;-D;-D;-D a slintám tu tak, že Ešus je proti mě břídil ;-D;-D

Goretti 30.1.2009 9:40

Díky moc

za super recepty - už jsou vytištěné a putují založiti - zanedlouho mladá paní uvítá každou inspiraci.. :-P;-P.