Chceme pro vás bezpečné a kvalitní diskuse, proto mohou diskutovat pouze přihlášení uživatelé.
Z58. 82M20a97t37y58l49d52a
To je super nápad, ty recepty- je to velmi osobní.
L69i26k32a 20L63i86k53a
A hnedle je taky na hřbitově veseleji
M11a43r92i81č50k65a 23C74r36o48s31s32e55t64t40e
Liko, všechna čest s překladem receptů z náhrobků, to nebyla práce na pár minut. Že jsou na náhrobcích recepty - a dokonce poměrně často - je pro mne novina, ale nápad to není špatný.
Na té první fotce (vánoční sušenky) je vidět typický am. starý hřbitov. Takhle vypadají skoro všechny staré hřbitovy zde na Jihu. Takový neuspořádaný vzhlad, náhrobky různé, většina hrobů už jasně zapomenutých opuštěných, do některých se ale ještě podle modernějších kamenů pohřbívá (nebo potomci nechali dát nový). S manželem máme tyhle hřbitovy rádi, nápisy na náhrobcích odrážejí těžký (a proto někdy krátký) život prvních usedlíků. Náhrobek s receptem je asi už v nové části tamního hřbitova.
Celá stránka "Billion Graves" je zajímavá. Dokoncejsem si pustila video, kde slečna přesně podle receptu na náhrobku upekla "Spritz sušenky" (a sešla se se synem a vnučkou kuchařky aby je ochutnali). Je tam i obrázek lisu (či jak je to česky), který mám já , dávám do něho těsto z burákového másla. Nevím, jestli lis někdo používáte, ale mě chvilku trvalo, než jsem přišla na to, že při nastřelování sušenek, se musí docela fest přitisknout na plech (papír), a moment přidržet, aby se sušenka přilepila a zůstala hezky celá. Jinak mi zůstala přilepená na lisu, nebo se trhala.
Jajčina fotka je krásná, mlha umí naladit téměř magickou atomsféru.
L39i21k71a 10L55i13k51a
Maričko, jsem moc ráda, že se líbilo. Lis na těsto mám taky, a sušenky jsou prima! I když jak píšeš, chce to grif.
T36v45í53ř13e40t76n78í51k 13Z23a54n61a
Jo, po těchhle dámách něco zbylo .
L20i47k84a 53L70i34k44a
V dnešní době, kdy se spoléhá na e-úložiště, je takové uložení informací dost spolehlivé
Z17i82n58a 16I35n93k87a
Tak to je krásné - jak si jinak připomenout kuchařku lépe než jejím mistrovským kouskem
Z. Jajka
Viď a ten poslední recept by stál za vyzkoušení. Možná Honzíkovo těsto od Olčavy a v mém případě meruňková zavařenina.
L38i86k21a 48L63i40k49a
Přeji co nejlepší den, určitě se vyjasní!
Z. Jajka
Vyjasnilo se úžasně, je skoro 13°C. Úplně nezvyk, obvykle dva nad nulou a lezavá zima. Zahrada volá, jdu sázet nové stromky...
Z58v17í56ř37e47t35n46í95k 84X45e17r77x92o54v92á
hezký náhrobkový pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům
další hezké dušičkové povídání...
jinak máme doma bábovku Vali, tvaroháč Dáda, kváskový chleba Verča... jsou napsané spolu s dalšími na rozpodivných flekatých a zamaštěných papírkách a bydlí ukryté ve staré kuchařce.
L54i66k10a 74L21i94k67a
Tak ty papírky se jmény jsou přesně ono :-)
Vyhledávání
TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA
Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.
ondrejneff@gmail.comRubriku Zvířetník vede Lika.
zviretnik.lika@gmail.comHYENA
Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.
https://www.hyena.cz