Neděle 6. října 2024, svátek má Hanuš

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Chceme pro vás bezpečné a kvalitní diskuse, proto mohou diskutovat pouze přihlášení uživatelé.

Využijte nejrychlejší přístup do diskuse pomocí přihlášení přes Bankovní identitu.

Přihlásit / Registrovat

AR

A20d22a51n 28R13g52o90v64a

6. 9. 2024 15:10

Hezký zbytek pátku přeji, přesouvám se k našim a doufám, že se o víkendu dostanu na houby.

Já ty zeleninový jídla moc nemusím. Mám moc ráda pečené papriky - kapie. Jinak papriku nepozřu. Rajčata nejraději čerstvá nebo ve studeném salátu. Ještě tak v rajské omáčce mi přijdou poživatelná . Lilek tak na grilu. Takže Ratatouille oblibuju jen v podobě kuchaře myšáka. Jmenoje se tak, že ano? Ani to lečo nemusím. Obrázky jsou pěkný a moc mě bavil ten historický výklad na jehož konci je zjištění, že v evropě se zrodilo jen zelí a kořenová zelenina. Podle knich o minulých stoletích se v Jizerkách při práci se sklem a u tkaní přežívalo na zelí, bramborách( taky z ameriky) a kozím mléku. No co, bylo tu hafo bylinek. A zjišťujiu, že jíst se dá spousta plodin co jsem donedávna považovala za trávu.

Jo teď mě napadlo. Odkud je asi špenát? A dýně?

AR

A15d63a51n 93R55g56o38v53a

6. 9. 2024 15:14

No můžu já někam něco psát? Vždyť potřebuju korektora na chyby a překlepy.

Foto

Zdravotní hlášení: je to dobrý! Prý fenistil a něco na alergii .

Foto

L25i95k40a 98L66i67k98a

6. 9. 2024 11:03

Blahopřeji, uff. Sice by to ATB, při včasném podchycení, zvládla, ale ta je dobré si šetřit na jindy.

Foto

Kdysi jsem ratatouille dělala, ale v receptu se postupovalo tak, že ta zelenina se osmažila zvlášť a pak dala do většího kastrolu a společně dodusila pár minut. Výsledkem byla voňavá věc, která i dobře vypadala, žádný hrnec plný něčeho, co vypadalo jako už jednou použité.

Foto

L41i78k55a 42L21i42k55a

6. 9. 2024 11:04

No, ono když se to průběžné nemíchá, nijak zle to nevypadá

Foto

L88i81k70a 98L34i34k29a

6. 9. 2024 7:35

Jsme ještě v zeleninové sezoně, občas se naskytnou třeba i darované přebytky, a pomalu dušená, dobře ochucená zelenina je lahůdka. Když si k tomu představím křupavý kousek bagetky, do mňam. Přeji dobrou chuť!

Foto

Vypadá to dobře, ostatně o tomhle jídle vím už dlouho, ale problém je v linku a cuketách. Takže většinou zůstane u lesa.

Foto

Krásný den všem! Ratatouille dělám pravidelně, když mám svoje cukety a rajčata. Všechno ostatní musím dokoupit, ale zahrádka není nafukovací a já nejsem Jajka. Je to výborné jak teplé, tak studené a druhý den ještě víc !

ZM

Z60. 81M84a96t53y77l84d37a

6. 9. 2024 7:02

Ratatouille jsem nezkoušela, ale zeleninové směsi dělám v létě podle toho, co mám. A dneska jsem si do práce donesla zbytek leča, tak jsem skoro tematická

Foto

hezký zeleninový pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům

zítra bude lečo - rajčata zrají, velká paprika je ze zachráněné bedýnky... takže to je skoro kousek ratatouille

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz