Pro přispění do diskuse se prosím přihlaste.
Přihlásit se
M78a24r48i48č78k47a 49C94r84o83s28s25e20t56t28e
Ano, šumajstra jsem tenkrát udělala. S cizrnou (tu mohu kdykoliv), jen škvarky jsem bohužel neměla. Ale na sádle jsem do tmava osmažila opravdu hromadu cibule (manžel jí tak přímo miluje) a chutnalo nám to i bez škvarků. Jen jsem pak na recept zapomněla (stává se mi to často), díky Liko (a YGo) za připomenutí. My teď dva dny za sebou jedli pórko-bramborovou Vichyssoise (udělala jsem jí hodně), ale určitě šumajstra zase brzy udělám. Navíc jsem nedávno našla zapomenuté bílé fazolky, nevím, jak jsou staré, ale uvařím je a zkusím dát místo cizrny k porovnání chutí. Protože už tahám ze sklenice moje kysané zelí, bude k tomu dobré, jak píše Vave. Možná tentokrát vmíchám i slaninové drobečky, které jsme asi v té době ještě nekupovali.
Na víkend už mám naplánované mexické chili con carne, také jsme ho už dlouho neměli a právě v zimním počasí je to skvělé jídlo.

Z25v40í91ř93e26t80n48i27c41e 73M12a22w68e
ted jsi mi udelala chute, chilli con carne miliju, ale uz sem dlouuuuho nedelala...
A60d46a75n 57R48g55o51v12a
Já si tedy šumajstr nepamatuju, já totiž budu brzy nosit cedulku se šňůrkou, se jménem a adresou, na krku. Včera jsem celé dopoledne přemítala, o jedné situaci zda to byl sen nebo realita. Teprve kolem 11h se mi podařilo rozklíčovat, že se mi to v noci zdálo. Divné.
Asi mne dříve odradila cizrna, s tou si nějak nerozumím, ale fazole mám ráda, škvarky taky a níž zmiňované zelí také, a to tak že moc. Už se těším, nechám to na pátek příští, teď už dnešní jídlo mám. Díky a hezký zbytek pátku přeju

T86v43í12ř53e21t10n49í19k 35Z48a28n47a
Jooo! Šumajstr, ten je u nás na řadě už od svátků... no, jak Yga píše . Je to príma věc!

A55l10e85n15a 19A16l73i39m95o
Vypadá to zajímavě a pro MLP i velmi jedle. Já totiž fazole ani cizrnu nemusím, na milost jsem vzala jen čočku na kyselo . A protože si sádlo zásadně škvařím z hřbetního sádla sama, nejlépe z hodně vysokého, jsou občas i škvarky. Buď je chodíme uzobávat jen tak, nebo z nich udělám pomazánku nebo někdy škvarkové placky. Tak teď mám další recept
, jednou se přemůžu a tu cizrnu budu dělat, že tam není
.
Š16á74r76k34a 79M43a48t18y70á75š63o15v25á
regionální kuchyně a slin plný hústa....tohle miluju....holt už to není levné,ale dobré pořád....

Z38v96í89ř49e15t80n98í17k 16Y34g83a
A hele - mamčin šumajstr. A já co dneska vařit?! Ale oškvarků nemajíc, bude porková polívka a nočky s vejci . Taky postní natolik, aby mě stařeček nechodili v noci strašit
.

L73i23k59a 59L70i47k42a
Pórek je zimní zelenina, tak jsi přímo sezonní
A81l21e16n79a 68Z35e29m40a65n10o11v64á
Mňam, mňam, mňam! Čerstvé škvarky nemám, protože teď si kupuju u řezníka už škvařené sádlo, ale onehdy jsem natrefila v Lidlu na velký kelímek se škvarky, a zdá se, že nejsou zas tak špatné. Už se k šumajstru tento týden schylovalo, ale dostaly přednost gnocchi s uzenými kousky, bo u všeho dobíhala lhůta. Ale přístí týden sa hukáže! Mám na šumajstr chuť už od předvánoc.
Dávám taky cizrnu a hodně cibule a ještě dávám na stůl misku s kysaným zelím, aby trochu stáhlo tu vynikající mastnotu.

T71v63í42ř39e71t88n25í68k 11Z91a40n88a
U našich je úúúžasný řezník, jeho škavarky jsou snad lepší než domácí. Teda jejich cena by šumajstr pozvedla na úroveň čtyřhvězdičkové restaurace... ale občas neodoláme.

Z10v49í91ř60e66t83n87i47c32e 43M81a92w19e
Já ještě nesnídala, ale hned se mi sbíhají sliny. Asi si uvařím alespoň ty brambory :)
dneska mě skolila nemoc, už se o mě pokouší pár dní, ale dnes dolehla naplno. Nepracuju, jen se válím a budu se válet celý víkend, odpočívat a léčit se. Takže místo šumajstru to asi bude vývar, na ten se doma ještě něco posbírá :)

T58v37í63ř30e73t24n97í16k 50Z62a29n40a
Tak zodpovědně odpočívej, případně nějaký psí obklad .
Vyhledávání
TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA
Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.
ondrejneff@gmail.comRubriku Zvířetník vede Lika.
zviretnik.lika@gmail.comHYENA
Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.
https://www.hyena.cz